AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vrijeme polaganja ispita za izvanredne studente

rlmadrid15

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav svima!
mozda je ova tema vec negdje otvorena, ako je recite mi gdje jer ja ne mogu naci!
ja sam izvanredni student koji radi kod privatnika od 8-16h i ove godine nisam sve ispite dala jer me moj dragi sef doslovno ne pusta na ispite i odgovara mi da ne mogu raditi dva posla odjednom jer onda ni jedan posao se dobro ne obavi i da odlucim jel zelim radit ili studirat... posto je takvo vrijeme da cu drugi posao tesko naci s obzirom na placu koju imam na ovom poslu trenutno si ne mogu priustit da dam otkaz, a definitivno ne zelim ni prestat studirat jer i idem na faks da ne moram cijeli zivot radit kod njega i zato sam ove godine muku mucila sa izlascima na ispite, uglavnom sam morala uzeti par dana bolovanja svaki put i imala sam problema s njim dok mi nije to sve dosadilo i prestala sam izlazit na ispite... i zato moje je pitanje: jel se moze nekako neka peticija, molba, bilo sto uputiti nasem dekanu da se stavi izvanrednim studentima ispiti i u popodnevnim satima, npr. u 18h? jako puno izvanrednih studenata radi i vjerujem da bi to puno pomoglo velikoj grupi zaposlenih studenata...
ako netko zna kome i kako da se obratimo u vezi ovog pitanja koje me muci vec duze vrijeme molim da mi odgovori! HVALA!!!

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pozdrav svima!
mozda je ova tema vec negdje otvorena, ako je recite mi gdje jer ja ne mogu naci!
ja sam izvanredni student koji radi kod privatnika od 8-16h i ove godine nisam sve ispite dala jer me moj dragi sef doslovno ne pusta na ispite i odgovara mi da ne mogu raditi dva posla odjednom jer onda ni jedan posao se dobro ne obavi i da odlucim jel zelim radit ili studirat... posto je takvo vrijeme da cu drugi posao tesko naci s obzirom na placu koju imam na ovom poslu trenutno si ne mogu priustit da dam otkaz, a definitivno ne zelim ni prestat studirat jer i idem na faks da ne moram cijeli zivot radit kod njega i zato sam ove godine muku mucila sa izlascima na ispite, uglavnom sam morala uzeti par dana bolovanja svaki put i imala sam problema s njim dok mi nije to sve dosadilo i prestala sam izlazit na ispite... i zato moje je pitanje: jel se moze nekako neka peticija, molba, bilo sto uputiti nasem dekanu da se stavi izvanrednim studentima ispiti i u popodnevnim satima, npr. u 18h? jako puno izvanrednih studenata radi i vjerujem da bi to puno pomoglo velikoj grupi zaposlenih studenata...
ako netko zna kome i kako da se obratimo u vezi ovog pitanja koje me muci vec duze vrijeme molim da mi odgovori! HVALA!!!
ej, koliko sam primijetila većina ispita se odvaja u jutarnjim i podnevnim satima za redovne studente a za izvanredne od 17h pa nadalje...ako te muči prijava ispita, to ti može napraviti i netko drugi, tj ne moraš osobno odlaziti prijavljivat ispit..

majolada

ej, koliko sam primijetila većina ispita se odvaja u jutarnjim i podnevnim satima za redovne studente a za izvanredne od 17h pa nadalje...ako te muči prijava ispita, to ti može napraviti i netko drugi, tj ne moraš osobno odlaziti prijavljivat ispit..
ne znam po kojoj logici si ti to primjetila kad svi imamo ispit u isto vrijeme,nikad nismo bili podjeljeni na izvanredne i redovne,možda si zamjenila to sa predavanjima koja su za izvanredne studente od 17h pa na dalje

dalhe

I pored svega, ima i nas koji stanujemo na drugom kraju lijepe naše i da mi moramo uzeti
godišnji cijeli tjedan, ako se radi o pismenom i usmenom, i pored toga plaćati smještaj u
Zagrebu jer nam se ne isplatiti putovati tamo i nazad..

Robi A.

Susosjećan s vama ljudi, al mene više iritira šta mi nemamo studomat i šta nikad niko osin ode na forumu nije pokrenija temu zašto nije uveden? Jel mogu ja ka student poslati dopis na upravu i tražiti objašnjenje? Potpada li to pod Zakon o pravu na infomacija ili kako god da se zove već, obzirom da se radi o javnom tjelu?

ivaa2010

super si to napisala i objasnila ali kaj ce se poduzeti i tko ce nesto poduzeti u vezi toga? nista i nitko ko i uvijek!!!

mimek

Molim vas pomoć! Mogu li izvanredni studenti (bologna) ići na kolokvije i ako mogu kako to funkcionira?

londres

Kako je meni jedna gđa. u našoj referadi rekla,a vezano na moj upit da li se što promijenilo za izvanredne studente i polaganje ispita, citiram¨Ako ne možete raditi i studirati nemojte studirati.¨
Od šoka zam zanijemila.

jadra

Kako je meni jedna gđa. u našoj referadi rekla,a vezano na moj upit da li se što promijenilo za izvanredne studente i polaganje ispita, citiram¨Ako ne možete raditi i studirati nemojte studirati.¨
Od šoka zam zanijemila.
meni je jedna profesorica na pitanje da li mogu prva odgovarati da stignem na vrijeme na posao rekla da mi posao očigledno ometa studiranje i nek se odlučim između tog dvoje. da ne pričam o broju prijavnica poslanom za određene predmete za koje se raspored objavi 4-5 dana prije ispita što nije bilo dovoljno ni da tražim slobodan dan ni molim nekog da me mijenja ni ništa. pa sam isto uzimala po tjedan dana slobodno, a to me koštalo...
ako već nemaju sredstava za studomat ili kako god (ali ako samo pogledate cijene prijavnica - budimo realni da imaju za studomat...) zašto se onda kod nas ne zna TOČAN dan i datum održavanja ispita kroz cijelu godinu? to valjda samo kod nas je tako da stoji napisan tjedan, pa onda ono - kad bude bit će...

arizona

Prva sam godina studija javne uprave. Upisala sam izvanredno i zaposlena sam puno radno vrijeme. Bila bih zahvalna ako mi netko može dati bilo kakvu informaciju o vremenu polaganja ispita, s obzirom da je fleksibilnost mog radnog vremena poprilično ograničena . Konkretno mislim da li postoji određeni kontinuitet kroz godine. Primjerice, ispit iz sociologije se održava jedan dan u 10h, a usmeni je slijedeći dan isto ujutro i tome slično.
U kojem razdoblju nakon prijave nekog ispita dobijemo raspored i vrijeme polaganja istog?

martina_sk

Administrator
Prva sam godina studija javne uprave. Upisala sam izvanredno i zaposlena sam puno radno vrijeme. Bila bih zahvalna ako mi netko može dati bilo kakvu informaciju o vremenu polaganja ispita, s obzirom da je fleksibilnost mog radnog vremena poprilično ograničena . Konkretno mislim da li postoji određeni kontinuitet kroz godine. Primjerice, ispit iz sociologije se održava jedan dan u 10h, a usmeni je slijedeći dan isto ujutro i tome slično.
U kojem razdoblju nakon prijave nekog ispita dobijemo raspored i vrijeme polaganja istog?
dobiješ raspored polaganja ispita većinom nekih 5-7 dana ranije, a rijetko recimo 3 dana ranije se dobije eventualno iz građanskog. uvijek ispiti budu tijekom radnog vremena.

Ljubica007

meni je jedna profesorica na pitanje da li mogu prva odgovarati da stignem na vrijeme na posao rekla da mi posao očigledno ometa studiranje i nek se odlučim između tog dvoje. da ne pričam o broju prijavnica poslanom za određene predmete za koje se raspored objavi 4-5 dana prije ispita što nije bilo dovoljno ni da tražim slobodan dan ni molim nekog da me mijenja ni ništa. pa sam isto uzimala po tjedan dana slobodno, a to me koštalo...
ako već nemaju sredstava za studomat ili kako god (ali ako samo pogledate cijene prijavnica - budimo realni da imaju za studomat...) zašto se onda kod nas ne zna TOČAN dan i datum održavanja ispita kroz cijelu godinu? to valjda samo kod nas je tako da stoji napisan tjedan, pa onda ono - kad bude bit će.:whistling:
Profesori su uvijek u pravu.

službenik

Moje iskustvo je da su pismeni ispiti uvijek u vrijeme radnog vremena tj. 8,00-15,00H. Pismeni ispiti su kako kada, ali su mi skoro svi profesori izlazili u susret kada sam lijepo zamolio da me pitaju prvog.

muguet

Mene najviše muće kolokviji jer ih nema za izvanredne, a bilo bi nam lakše polagati ispite, a i broj rokova. Zašto ako sam bila na predavanjima ne bi mogla izaći na kolokvij?! Sva prva imamo, ali prava ipak nemamo :(

martina_sk

Administrator
Mene najviše muće kolokviji jer ih nema za izvanredne, a bilo bi nam lakše polagati ispite, a i broj rokova. Zašto ako sam bila na predavanjima ne bi mogla izaći na kolokvij?! Sva prva imamo, ali prava ipak nemamo :(
ako ideš na predavanja za redovne onda možeš ići na kolokvij u većini slučajeva. po meni je to ok. ne mogu izvanredni imati ista prava.

službenik

ako ideš na predavanja za redovne onda možeš ići na kolokvij u većini slučajeva. po meni je to ok. ne mogu izvanredni imati ista prava.
najcesci razlog upisa na studij kao izvanredni student je nedostatak vremena za odlazak na predavanja koja su uvijek prijepodne. ja bi volio da se organizira nastava poslijepodne, pa da mogu ici redovito na predavanja, polagati kolokvije, jesti u menzi...
a s obzirom da izvanredni studenti placaju svoje skolovanje, mislim da bi bilo fer da imaju i ista prava

martina_sk

Administrator
najcesci razlog upisa na studij kao izvanredni student je nedostatak vremena za odlazak na predavanja koja su uvijek prijepodne. ja bi volio da se organizira nastava poslijepodne, pa da mogu ici redovito na predavanja, polagati kolokvije, jesti u menzi...
a s obzirom da izvanredni studenti placaju svoje skolovanje, mislim da bi bilo fer da imaju i ista prava
izvanredno studiranje je namijenjeno za ljude koji su u radnom odnosu i imaju normalnu plaću pa je po meni opet ok da nemaju sve povlastice kao redovni studenti (dom, menza, sc). ali bilo bi najbolje da su predavanja organizirana kroz cijeli semestar u večernjim terminima pa da onda imamo pravo na kolokvije ako idemo na predavanja kao i redovni studenti. moraju postojati neke povlastice za redovne studente, zašto bi oni išli na predavanja da imaju mogućnost kolokviranja, a izvanredni ne bi išli na predavanja pa svejedno imaju kolokvije.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks