AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
evo počinjem pripremati ustav za 9mj.. pa me zanima koja je literatura potrebna i jesu li sva poglavlja iz knjige bitna ili neka ne moramo učiti? koliko je vremenski potrebno da se ustav savlada? i koje su skripte najbolje za sve ovo :)
unaprijed zahvaljujem :)

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
evo počinjem pripremati ustav za 9mj.. pa me zanima koja je literatura potrebna i jesu li sva poglavlja iz knjige bitna ili neka ne moramo učiti? koliko je vremenski potrebno da se ustav savlada? i koje su skripte najbolje za sve ovo :)
unaprijed zahvaljujem :)
najbolja ti je skripta ona od 169, georgee, ja sam ustav ucila 2 tjedna i dobila sam 5, samo pazi na izmjene iz 2010., a kad saznas kod kojeg si profesora, ponavljaj po njegovim pitanjima, ustav jedan od najlaksih profesora :laughing:

*dada*

najbolja ti je skripta ona od 169, georgee, ja sam ustav ucila 2 tjedna i dobila sam 5, samo pazi na izmjene iz 2010., a kad saznas kod kojeg si profesora, ponavljaj po njegovim pitanjima, ustav jedan od najlaksih profesora :laughing:
e hvala... a gdje mogu vidjeti te izmjene iz 2010?
i što je s nekom plavom knjižicom? jel to u toj skripti ili?

i gdje mogu nači tu skriptu??

ivaanai

i gdje mogu nači tu skriptu??
ako naucis skriptu ne treba ti plava knjizica, sto se tice izmjena ja sam ih zapisala s predavanja, skripta ti je na pravokutniku, to je ona georgee

Apex

Dakle, imam pitanje..ak sam sve dobro skužio prek ovog foruma a iskreno nadam se da nisam..za ovaj predmet trebam naučit onu skirptu s pravokutnika od 169 strana od riječi do riječi i još uz to onu plavu knjižicu od 64 str???dakle to je ukupno 233 strane iz skripte??

vava =)

pa te izmjene je moguće pohvatat uz pomoć ustava jel tak? znači kad bi usporedno učila skriptu i ustav skužila bi izmjene???

vibica

Dakle, imam pitanje..ak sam sve dobro skužio prek ovog foruma a iskreno nadam se da nisam..za ovaj predmet trebam naučit onu skirptu s pravokutnika od 169 strana od riječi do riječi i još uz to onu plavu knjižicu od 64 str???dakle to je ukupno 233 strane iz skripte??
Nisi :D Iz te skripte naučiš po pitanjima profesora, ne trebaš sve. Dosta toga mi uopće ne moramo znati iz toga.
A ovu plavu knjižicu moraš zbog tih promjena iz 2010 i općenito o ustavu.
Iako ja uopće nisam tu plavu knjižicu, nego sam samo pročitala 2 puta Ustav, baš one članke.

pa te izmjene je moguće pohvatat uz pomoć ustava jel tak? znači kad bi usporedno učila skriptu i ustav skužila bi izmjene???
da, baš sam gore napisala da sam ja imala tu kombinaciju :D

ivaanai

Nisi :D Iz te skripte naučiš po pitanjima profesora, ne trebaš sve. Dosta toga mi uopće ne moramo znati iz toga.
A ovu plavu knjižicu moraš zbog tih promjena iz 2010 i općenito o ustavu.
Iako ja uopće nisam tu plavu knjižicu, nego sam samo pročitala 2 puta Ustav, baš one članke.

da, baš sam gore napisala da sam ja imala tu kombinaciju :D
ja ne bih bas ucila po pitanjima, kolegica koja je odg sa mnom kod podolnjaka nije dobila jedno od njegovih pitanja

david88

molio bih nekog da mi konkretno kaže neš vezano za ovaj predmet... dakle učim po skripti i paralelno kombiniram ustav! i sad me prca ova skripta šta se dobije u plavoj knjižici...koji q ona predstavlja?

vibica

molio bih nekog da mi konkretno kaže neš vezano za ovaj predmet... dakle učim po skripti i paralelno kombiniram ustav! i sad me prca ova skripta šta se dobije u plavoj knjižici...koji q ona predstavlja?
opširnija objašnjenja tih članaka ustava. mogu ti reći iz prve ruke, ja tu skriptu nisam štrebala, nego skriptu i ustav. ali ako inzistiraš, pročitat ćeš isto što i u ustavu i skripti.

*dada*

ako naucis skriptu ne treba ti plava knjizica, sto se tice izmjena ja sam ih zapisala s predavanja, skripta ti je na pravokutniku, to je ona georgee
može pomoć? ne mogu nigdje pronaći ovu skriptu... ako nije problem pa neka mi netko stavi link..hvala :happy:

vedranica

imam i ja jedno pitanjce.. :)
iz ustava rh,znači plave knjižice treba znati baš sve, i one bedastoće o zastavi,grbu i himni,i stvarima tipa toga ili je mala vjerojatnost da me to pita,pa da to lijepo preskočim :D

Mladen30

iz ustava rh,znači plave knjižice treba znati baš sve, i one bedastoće o zastavi,grbu i himni,i stvarima tipa toga ili je mala vjerojatnost da me to pita,pa da to lijepo preskočim :D
Ustav pročitaj par puta, nauči najvažnije članke tipa čl. 16,17 i ostale koji se pojavljuju na forumu...(obrati pozornost na nove izmjene Ustava)...a o zastavi, grbu, himni nisam čuo da su nekoga pitali?! Više se baziraj na skriptu.

verica

Položila ustav iz prve i to sa trojkom, učila dva tjedna iz skripte sa pravokutnika obratite pozornost na pitanja koja se vrte i skriptu sa pravokutnika.

Gaga24

more mi neko rec sta mi je sve od literature potrebno? iskopirala sam onu knjigu ustaavno pravo...kakva je to plava knjizica i gdje ju mogu nac? :)

vibica

more mi neko rec sta mi je sve od literature potrebno? iskopirala sam onu knjigu ustaavno pravo...kakva je to plava knjizica i gdje ju mogu nac? :)
B. Smerdel, S. Sokol: Ustavno pravo, PFZ, Zagreb, 2006., 2007., 2008.; 4. neizmijenjeno izdanje, Narodne novine, Zagreb, 2009. osim teksta Ustava iz 2001. koji zamjenjuje Pročišćeni tekst iz 2010.

B. Smerdel: TEMELJNE ZNAČAJKE USTAVNOG PORETKA REPUBLIKE HRVATSKE NA 20. OBLJETNICU 'BOŽIĆNOG USTAVA', u Ustav RH, 16. izdanje, Informator, Zagreb 2010., STR. 84 - 155. - to ti je plava knjižica koju možeš skinuti ovdje: Plava knjizica 2.0 | E-zine studenata prava ili kupiti u skriptarnici.

Ustav Republike Hrvatske, NN 85/2010 (pročišćeni tekst) u: Ustav RH 16. izdanje, Informator, Zagreb 2010. (to imaš u plavoj knjižici)

Ustavni zakon o Ustavnom sudu, NN 49/2002 – pročišćeni tekst (u udžbeniku)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks