Hey ljudi, danas sam bila na ispitu kod Gardaševića, pa da podijelim s vama nekolko dojmova, te da napomenem neke stvari, vama koji tek polažete ispit.
1. PITANJA KOJE MI JE POSTAVIO: Zakonodavna delegacija, revizija ustava(unutar toga pitanja hrpa podpitanja koje se tiču naše promjene ustava, pogotovo one 2000. i 2001., prijelaska s polupredsjedničkog na parlamentarni sustav, te općenite stvari i ustavna obilježja parlamentarnog sustava, revizija od strane Sabora...), pravne posljedice ukidanja i poništavanja na temelju odluke Ustavnog suda o neustavnosti, odnosno nezakonitosti.
2. PRIJE SVEGA MORAM REĆI DA JE VRLO KOREKTAN ISPITIVAČ, a kako sam bila gotovo na svim njegovim predavanjima prošle godine, smatram da vrlo dobro predaje i trudi se da ti razjasni sve stvari vezane uz predmet. DODUŠE, MUČIO ME S PUUUUNO PODPITANJA, automatski me uhvatila trema i malo me isprepadao, ALI AKO BARATATE ZNANJEM NIŠTA VAS NE MOŽE ZBUNITI.
3. MOJ SAVJET JE DA SE SKONCENTRIRATE NA TO ŠTO VAS TOČNO PITA, NAPREGNITE SVOJE MOŽDANE VIJUGE, USMJERITE SVOJE ZNANJE PREMA NJEMU, A PODPITANJA POSLUŠAJTE, PROBAJTE ODGOVORITI NA NJIH JER AKO NE ZNATE TA PODPITANJA NEĆE VAM UZETI ZA ZLO jer mislim da tim podpitanjima želi provjeriti koliko zapravo znate, dakle ta su pitanja za veću ocjenu.
ZA PROLAZ KOD NJEGA MISLIM DA SU DOVOLJNE TEMELJNE STVARI, A KOLEGICE KOJE SU SAMNOM POLAGALE PITAO JE USTAVNU TUŽBU KAO ELIMINACIJSKO PITANJE, POŠTO NISU ZNALE SVE TRI SU PALE.
4.Dakle prilikom spremanja ispita obratite pozornost na temeljna pitanja, a to su USTAVNI SUD I SVE UNUTAR NJEGOVA DJELOKRUGA, POGOTOVO USTAVNA TUŽBA, PROUČITE I USTAVNI ZAKON ZATIM SVE TRI TEMELJNE DRŽAVNE FUNKCIJE, IZVRŠNA, ZAKONODAVNA, SUDSKA, USTAV RH I NJEGOVE PROMJENE(POSEBNO VAŽNOSTI PRIJELAZA NA PARLAMENTARNI SUSTAV 2000.), UREDBE I VRSTE, POREMEĆAJ NADLEŽNOSTI...
5.SAD "ONO" STARO PITANJE KOLIKO MI JE TREBALO DA SPREMIM ISPIT? Slušala predavanja, zapisivala, pročitala knjigu(puuuno razumljivija od skripte), skriptu koje sam se držala pri učenju, skinula pitanja, te sam na svako pojedinačno posebno odgovarala u bilježnicu i naravno ustav sam čitala gotovo svaki dan i iščitavala u-zakon. Sve je to s odugovlačenjima trajalo mjesec dana, a zadnjih tjedan dana sam baš sjela i učila po par sati dnevno. iiiiii REZULTAT ČETVORKA 444444444!!! ;-))))))))