please, ubaci malo optimizma u svoje postove! Ništa ne dolazi preko noći, treba strpljenja i vjere.:happy:Tako je.
Radim predugo u upravi i vidim šta sve o nama misle,
a i ovaj upis razlike je tipičan primjer sveukupnog poimanja profesije upr.prav.
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
please, ubaci malo optimizma u svoje postove! Ništa ne dolazi preko noći, treba strpljenja i vjere.:happy:Tako je.
Radim predugo u upravi i vidim šta sve o nama misle,
a i ovaj upis razlike je tipičan primjer sveukupnog poimanja profesije upr.prav.
Imaš potpuno pravo,please, ubaci malo optimizma u svoje postove! Ništa ne dolazi preko noći, treba strpljenja i vjere.:happy:
ali je sigurno masno platila školarinu. Sve je moguće kad imaš love.Depra me lovi. PozdravImaš potpuno pravo,
moram imati malo više vjere u bolje sutra...
Ipak je ovo naš način komuniciranja i mjesto gdje se možemo barem malo raspisati o svemu vezanom i nevezanom uz ovaj studij.
Ali zamisli ovo što sam danas čula;
dođe cura sa nekom diplomom Visoke privatne škole iz Zg,neću je imenovati,
sa titulom specijalista, nema veze sa upravom već više neka vrsta ekonomije, ali je završila kroz neke dvije god. (upisala je nakon završetka više)...
Navodno je sad to u rangu magistra, ne znam...
ma ja sam samo komentirao ono sto je profesorica Marcetic rekla. Izjave su malo prourjecne(kako njene vlastite tako i njene i prof. Koprica) i to sam rekao. Vrijeme ce sve pokazati, a zasto se mi ne bi bavili nagadjanjem (na osnovu trenutno dostupnih informacija), pa zato i postoji forum. :happy:@ bobo
S obzirom na to kako još nije usvojen program za nastavak studija, još se o tome raspravlja u novoosnovanom vijeću, te je još uvijek pod upitnikom ključna stvar, a to je hoće li nastavak trajati 2 ili 1.5 godinu, smatram da je prerano za bilo kakve zaključke o tome tko će imati pravo upisa. Razmatra se mogućnost da prosjek bude ključan pri nastvaku studija, ali to još nije utvrđeno.
Naravno :wink5:ma ja sam samo komentirao ono sto je profesorica Marcetic rekla. Izjave su malo prourjecne(kako njene vlastite tako i njene i prof. Koprica) i to sam rekao. Vrijeme ce sve pokazati, a zasto se mi ne bi bavili nagadjanjem (na osnovu trenutno dostupnih informacija), pa zato i postoji forum. :happy:
Mislim nekakvih 30 tisuća kn, jako puno.ali je sigurno masno platila školarinu. Sve je moguće kad imaš love.Depra me lovi. Pozdrav
vidim iz tvojih prijašnjih postova da se želiš dalje školovati, ali titula ti nije bitna! Zaista impresivno i skromno.titula nije bitna, bitno je da je struka tražena, što kod nas nije slučaj
kaj ti briješ. Naš faks je osnovala Vlada RH I NIJE PRIVATNO VISOKO UČILIŠTE,i cijena školarine nikad ne može biti tako visoka.:wink5:Uvjet može biti: prosjek ocjena + platež velike cifre, znači oboje ljudi, krivo ste skužili
Hrpa visokih učilišta ima članarine po godini od 30 tisuća kn na više, Visoka škola (Libertas, VSIT i sl.)
kaj briješ i šalješ krive informacije. Naš faks nije privatno visoko učilište, već ga je osnovala Vlada RH I cijena će ostat ista ili minimalno rasti.Ali s tih 30 000 pretjeruješ, kolega.:wink5:Uvjet može biti: prosjek ocjena + platež velike cifre, znači oboje ljudi, krivo ste skužili
Hrpa visokih učilišta ima članarine po godini od 30 tisuća kn na više, Visoka škola (Libertas, VSIT i sl.)
kaj ti briješ. Naš faks je osnovala Vlada RH I NIJE PRIVATNO VISOKO UČILIŠTE,i cijena školarine nikad ne može biti tako visoka.:wink5:Uvjet može biti: prosjek ocjena + platež velike cifre, znači oboje ljudi, krivo ste skužili
U potpunosti se slažem sa tobom! Ja sam sad u filmu "Traženje posla" pa mogu iz vlastitog iskustva reći da SVI gledaju titulu/diplomu. Ne možeš se uopće ni javiti na natječaj. U biti možeš ali ti pošalju natrag papire bez razmatranja ako vide da nemaš diplomu. To je realnost!Titula je itekako bitna.
Ona je prvo što ljudi primjećuju i vide,ona se traži i ona je uvjet da se možeš uooće javiti na neki natječaj za određeno radno mjesto,
znanje se vidi tek poslije.
Upr.prav.ili prvostupnici rade i radit će ko mravi, sa puno znanja, a titula magistra ili spec. će biti uvjet (odnosno već je!) za neko više i bolje radno mjesto.
ne traze SVI diplomu. SVI u drzavnom sektoru - da, ali ne SVI. privatni sektor je pun sposobnih mladih ljudi zeljnih znanja i novih izazova koji tek naknadno stjecu formalno obrazovanje.U potpunosti se slažem sa tobom! Ja sam sad u filmu "Traženje posla" pa mogu iz vlastitog iskustva reći da SVI gledaju titulu/diplomu. Ne možeš se uopće ni javiti na natječaj. U biti možeš ali ti pošalju natrag papire bez razmatranja ako vide da nemaš diplomu. To je realnost!
Uvjet za radna mjesta u javnim i državnim službama je odgovarajuća diploma, kako je to predviđeno i propisano sistematizacijom radnih mjesta ili pravilnikom, nije važno kak se gdje već zove.
Tko ne traži diplomu???
Ukoliko netko u privatnom sektoru to ne traži znači da će ti ponuditi željeni i odgovarajući posao, već tko zna kakav posao, te će ti isplaćivati možda plaću za SSS, ili najnižu moguću da ima manje izdatke.
Privatnici su privatnici, i ja baš ne vjerujem da će željeti puno izdvojiti za plaće "sposobnih mladih ljudi željnih znanja...",ili voditi računa o tvom daljnjem napredovanju ili znanju, jer ti kod njih prije svega radiš za njihov veći profit...
da se nadovežem, radim u državnoj službi, plaća nije nešto ali sam svaki vikend slobodna, diploma garantira bolje radno mjesto ali plaća minimalno raste.ipak se osjećam nekako sigurnije nego kad sam radila kod privatnika,i čekala kad ću postat višak radne snage . Znači: manja plaća ali manje stresa i više slobodnih dana. Recimo. ja za ispit na faksu dobijem slobodan dan po kolektivnom ugovoru, bi li ga dobila kod privatnika? Reći ćeš bi,ali ovisi kod koga radiš. pozdravKao prvo, ja u svom postu nisam negirala vaznost diplome u drzavnom sektoru. Dapace... procitaj jos jednom, uostalom. Kao drugo, nema meni sto neki privatnik nuditi zeljeni posao - ja ga moram sama pronaci. Ako prihvatim bilo sto, ionako nije zeljeno. Takodjer, doticni privatnik primarno nema sto voditi racuna o mom napredovanju i obrazovanju - to je moje pravo i moja obveza. I inicijativa za to treba krenuti od mene. Tako je to kod privatnika... U drzavnoj sluzbi su napredovanje i obrazovanje uredjeni unaprijed. Ja radim u privatnom sektoru i znam zidare placene bolje od diplomiranih FER-ovaca (znaci, diplomirani inzenjeri) koji rade u uredima drzavne uprave kao admini servera i SSS knjigovodje koji rade u privatnim knjigovodstvenim servisima, a placeni su bolje od VSS dipl. ekonomista u ministarstvima. Moj muz je dipl.ing.racunarstva, a sef mu je covjek sa SSS kojem firma placa studiranje. Ja imam srednju skolu i zadovoljna sam svojim poslom u privatnom sektoru. Studiram zato sto zelim privesti kraju ono sto sam zapocela i iz vlastitog gusta a ne zbog diplome.
Anyway, ja niti nisam rekla da diploma nije bitna - samo da nije toliko bitna u privatnom sektoru. A drzava nam je ionako u banani...:laughing:
Btw, dobar gazda zna da je zadovoljan radnik dobar radnik...Da li je drzava dobar gazda?
I slazem se s tobom i apsolutno podrzavam tvoj izbor. Ako radis ono sto zelis i ako te taj posao zadovoljava, super.:happy: Nekome vise odgovara sigurnost i smirenost drzavne sluzbe, nekome nesigurnost privatnih voda a nekome nijedno jer nije sam izabrao nego su ga na to natjerale neke zivotne okolnosti. Mene samo smeta kad netko generalizira stvari, bez obzira na mnogobrojne konkretne primjere koji demantiraju tu generalizaciju.da se nadovežem, radim u državnoj službi, plaća nije nešto ali sam svaki vikend slobodna, diploma garantira bolje radno mjesto ali plaća minimalno raste.ipak se osjećam nekako sigurnije nego kad sam radila kod privatnika,i čekala kad ću postat višak radne snage . Znači: manja plaća ali manje stresa i više slobodnih dana. Recimo. ja za ispit na faksu dobijem slobodan dan po kolektivnom ugovoru, bi li ga dobila kod privatnika? Reći ćeš bi,ali ovisi kod koga radiš. pozdrav
ps: sama si plaćam studij, ne plaća mi ga državna služba!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.