AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

U sklopu Pravnog?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

martina_sk

Administrator
Ja vjerujem da hoće jer već postoje u ST,RI i OS doduše tamo je samo jedna god.. Ali kolegice ne zavaravajte se sa ovim Sveučilište, jer mi smo i dalje stručni studij. Razlog zašto smo na Sveučilištu je čisto organizacijski razlog. Ono što hoću reći je da nismo puno dobili prelaskom jer u biti sve ostaje isto.
da, slažem se sa svime. jer mi se baš i ne možemo prebaciti ni na socijalni rad a kamoli na pravo.

jele48

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
izvanredni sam student po bolonji, dali SVI studenti moraju ispunjavat obrasce ili se to odnosi samo na redovne u svrhu pokaza, ugovora... indeks nam ostaje isti ili se to mijenja? u 10.mj. sam platila cijelu školarinu dali igra ikakvu ulogu to što meni na žigu piše druš veleuč a onima koji su platili u ratama piše sveuč ? hvala unaprijed

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
izvanredni sam student po bolonji, dali SVI studenti moraju ispunjavat obrasce ili se to odnosi samo na redovne u svrhu pokaza, ugovora... indeks nam ostaje isti ili se to mijenja? u 10.mj. sam platila cijelu školarinu dali igra ikakvu ulogu to što meni na žigu piše druš veleuč a onima koji su platili u ratama piše sveuč ? hvala unaprijed
obrasce ispunjavaš samo ako ih za nešto trebaš to nije ništa obavezno,ispunjavaju ih i izvanredni studenti jer ima obrazac za komisijski ispit(koji se isto više ne kupljuje u referadi već se isprinta) ,za prijavu diplomskog rada i ostalo a ne samo za dokaz da si redovan student,

indeks ostaje isti
posve je nevažno čiji štambilj imaš trenutno,sljedeće godine imat ćeš i ti štambilj od pravnog fakulteta

Mutley

Moraju nam skoro dat + 2 godine, em zbog ulaska u EU jer je to pritisak, a drugo, sad smo Sveučilište, po svakoj svakoj logici to bi trebalo bit skoro .. :)
Koliko sam vidio na web stranici od pravnog faksa, pod Upisi, još uvijek je u planu za akademsku godinu 2012/13, dakle i za novu generaciju, da studj javne uprave traje 3 godine, pa će samo prepraviti i doraditi studijski program.

amaterka

zanima me samo da li postoji mogucnost prebacivanja na pravo iako smo u sklopu prava. znaci da na kraju studiranja budem dipl.pravnik...

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
zanima me samo da li postoji mogucnost prebacivanja na pravo iako smo u sklopu prava. znaci da na kraju studiranja budem dipl.pravnik...
Već je u više navrata navedeno da se može prebaciti, ali počevši od prve godine tako da to i nebih nazvala nekim prebačajem. Za detaljnije informacije u svezi toga, ako te bude zanimalo, obrati se referadi Pravnog fakulteta.
A diplomirani pravnik više ne postoji već poslije integriranog studija (5 god.) svi koji diplomiraju dobiju titulu magistra.

amaterka

Već je u više navrata navedeno da se može prebaciti, ali počevši od prve godine tako da to i nebih nazvala nekim prebačajem. Za detaljnije informacije u svezi toga, ako te bude zanimalo, obrati se referadi Pravnog fakulteta.
A diplomirani pravnik više ne postoji već poslije integriranog studija (5 god.) svi koji diplomiraju dobiju titulu magistra.
dobro, a sto je s rijekom, dal oni imaju isti princip kao zagreb

pigetic

dobro, a sto je s rijekom, dal oni imaju isti princip kao zagreb
mozes se prebaciti na pravo ako si diplomirala na upravnom i to bez drzavne mature,prijamnog itd..ako nisi onda moras pisati drzavnu.
Samo,pravo je oko 30-45% teze,neki ispiti cak i dosta vise,tako da ti to savjetujem samo ako zelis i mozes uciti toliko..u Rijeci,Osijeku je lakse,u Splitu pogotovo,ali u Zagrebu su neki ispiti katastrofa,poput Gradanskog 1 i 2,GPP-a i slicnih..

amaterka

mozes se prebaciti na pravo ako si diplomirala na upravnom i to bez drzavne mature,prijamnog itd..ako nisi onda moras pisati drzavnu.
Samo,pravo je oko 30-45% teze,neki ispiti cak i dosta vise,tako da ti to savjetujem samo ako zelis i mozes uciti toliko..u Rijeci,Osijeku je lakse,u Splitu pogotovo,ali u Zagrebu su neki ispiti katastrofa,poput Gradanskog 1 i 2,GPP-a i slicnih..
znaci ja mogu nakon zavrsetka upravnog studija nastaviti na pravnom u zagrebu? :)) ako je tako, dao si mi lijepu vijest :D

pigetic

to i ja mislim, tj barem su tako govorili
pocinje se od prve godine,znaci rimljani,opca i nacionalna povijest i ostalo.
koliko ispita se priznaje-ne znam,to kad upises predmet tek onda odlazis pokucat prof. na vrata i pitati ga. prof.Tijana iz nauke mi je nedavno rekla da se ne priznaje puno..na prvoj mislim da iz DIP-a snizuju za ocjenu i priznaju,sociologija je na katedri objavila koja poglavlja moraju polagati ovi koji se prebacuju(oko 180 str knjige).upravna znanost i upravno pravo mislim da se u cjelosti priznaje,ali koliko cujem od pravnika te dvije katedre bi se trebale uskoro ujediniti pa bi to onda bio jedan masivan ispit.
Radno recimo sumnjam da priznaju jer se zakoni mjenjaju svaka 3mj,pa dok dodes na 4god nece vise ni postojati radnicka i socijalna prava:p
GP1 se jos uvijek pise po knjizi od Klarica(opci dio i obvezno),ali oni tamo uce i ZOO naveliko pa ne znam.a i Gavella pise knjigu koliko sam cuo.

lex89

Hm, neznam gdje da postavim ovo pitanje, ovako radi se o prosjeku faksa, da li se nama sad prosjek faksa gleda prosjek cijelog Pravnog fakulteta ili imamo ''svoj'' prosjek? Naravno radi se o prosjeku za dom a u Scu ništa neznaju

Afrodita

Hm, neznam gdje da postavim ovo pitanje, ovako radi se o prosjeku faksa, da li se nama sad prosjek faksa gleda prosjek cijelog Pravnog fakulteta ili imamo ''svoj'' prosjek? Naravno radi se o prosjeku za dom a u Scu ništa neznaju
Nema smisla da se naš studij ubraja u prosjek Pravnog fakulteta jer niti duljina trajanja studija niti kolegiji nisu isti, tako da vjerujem da imamo svoj prosjek. Najbolje da nazoveš u referadu da ti potvrde.

lex89

Nema smisla da se naš studij ubraja u prosjek Pravnog fakulteta jer niti duljina trajanja studija niti kolegiji nisu isti, tako da vjerujem da imamo svoj prosjek. Najbolje da nazoveš u referadu da ti potvrde.

u referadi neznaju ništa kao ni u Sc-u :angry: bilo idealno da nam je prosjek odvojen, međutim i Studij socijalnog rada je u sklopu Pravnog, pa im je prosjek za dom zajednički...:confused2:

jaasmiinaa

da li itko zna ako smo završili faks prije prebacivanja veleučilišta na pravni da li je to isto kao i da smo završili taj famoznu studijski centar za javnu upravu na pravnom fakultetu makar imamo svjedodžbu društvenog veleučilišta?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks