AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

U sklopu Pravnog?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne možeš studirati ni na jednom fakultetu koji spada pod SVEUČILIŠTE U ZAGREBU (Agronomski fakultet, Arhitektonski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Filozofski fakultet, Geodetski fakultet, Geotehnički fakultet, Građevinski fakultet, Grafički fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet, Metalurški fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Stomatološki fakultet, Šumarski fakultet, Tekstilno – tehnološki fakultet, Učiteljski fakultet, Veterinarski fakultet, Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija i Sveučilišni centar Hrvatski studiji.

Raspitaj se malo prije nego što napišeš nekakvu glupost kao ovu sad.
koja glupoština i nema veze s vezom.ako 8.put padneš izgubiš pravo studiranja na tom fakultetu na kojem studiraš.a ne u sveukupnoj akademskoj zajednici Sveučilišta u Zagrebu.Mislim kakve veze ima ako ja npr. 8.put padnem na nekom ispitu na Pravu i želim poslije toga upisati FER.To su 2 potpuno različita fakulteta i tko mi može to zabraniti? + sad bi se SVI MI studenti bivšeg DVZ-a trebali po tebi JAKO ZABRINUT i razmišljat što će biti s nama ako 8.put padnemo neki ispit.Mislim da imam drugih problema u životu.Ako ne i obaveza.

londres

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li netko zna što to sad konkretno za nas znači da smo u sklopu pr.fakulteta?
Ne razumijem da li to nešto mijenja.

MARYYNNA

Da li netko zna što to sad konkretno za nas znači da smo u sklopu pr.fakulteta?
Ne razumijem da li to nešto mijenja.
mijenja činjenicu da više nismo veleučilište nego sveučilište,što je dosta velika stvar.te to je to jedan od preduvjeta za nastavak studiranja poslije 3.godine...odnosno osnivanje specijalističkog studija na sveučilišnoj razini.

Kolegi Fakinu citiram dio preuzet iz ''Vodiča kroz upis semestra Fakulteta elektrotehnike(SVEUČILIŠTA)'':
Ako izgubite pravo studiranja na FER-u,ni u kojem slučaju više nemožete nastaviti studirati na FER-u,nemožete se ispisati pa ponovno izaći na prijemni.
Ako izgubite pravo studiranja na FER-u možete nastaviti studiranje na bilo kojem drugom fakultetu ili veleučilištu.
Popis ustanova u koja se možete upisati/prebaciti:
1. Tehničko veleučilište Zagreb
2. Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb
3. Fakultet organizacije i informatike Varaždin (u sklopu Sveučilišta u Zagrebu)
4. Prirodoslvno matematički fakultet Zagreb...itd
eto može se!!! samo neželim da se pogrešne informacije šire,ako može FER može i Pravni fakultet.

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Onda se može i Filozofski fakultet Zagreb, Odsjek za psihologiju to me zanima :D
Hvala ti Martina ;)

Katarina J

Kako smo sad u sklopu Sveučilišta, to bi značilo da možemo nakon ove tri godine nastavit na nekom drugom faksu, naravno uz položene razlike? Ne, to bi bilo logično .. :D

daria11

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Neznam da li sam dobro shvatila, ali ovim pripajanjem Sveučilištu mi definitivno dobivamo mogućnost nastavka studija, onih +2??? Zna li netko da li će to zaživiti na našem studiju iduće akademske godine ili eventualno kad bi se to moglo dogoditi?

dada

Istina je...ja sam upisala 2005, prošle su godine otkako sam diplomirala, no ništa se na tom polju u Zagrebu promijenilo nije. Ali, obzirom da u drugim većim gradovima postoji dodatna godina studija ne vidim razloga da se to ne promijeni i u ZG.
Držimo fige i nadajmo se...

kacuska

jel zna netko otkad kreću te dvije godine i koji će biti uvjeti ?? ili barem ako netko zna gdje to piše, ja nisam nigdje našla..hvala

pigetic

jel zna netko otkad kreću te dvije godine i koji će biti uvjeti ?? ili barem ako netko zna gdje to piše, ja nisam nigdje našla..hvala
Jos nista nije određeno,i nista se ne zna.Navodno od 10mj ali zasad ne izgleda kao da stvarno i bude

martina_sk

Administrator
Izgleda da neće ni tak skoro. Vidi:

http://www.pravo.unizg.hr/upisi
pa mogu oni to uvijek promijeniti i samo dodatno napisati kad se uvede, ali koliko vidim to je samo za upise na preddiplomski (s iznimkom pravnog jer je on integriran preddipl i dipl sve u jednom), jer socijalni rad traje 5 godina ali je 4+1, a tu piše samo 4 god jer piše samo za preddiplomski. a i veliki je pomak što se porezni stvarno produžio za jednu godinu pa sad i on traje 3, što i tu piše.

Katarina J

Moraju nam skoro dat + 2 godine, em zbog ulaska u EU jer je to pritisak, a drugo, sad smo Sveučilište, po svakoj svakoj logici to bi trebalo bit skoro .. :)

saga

Moraju nam skoro dat + 2 godine, em zbog ulaska u EU jer je to pritisak, a drugo, sad smo Sveučilište, po svakoj svakoj logici to bi trebalo bit skoro .. :)
Ja vjerujem da hoće jer već postoje u ST,RI i OS doduše tamo je samo jedna god.. Ali kolegice ne zavaravajte se sa ovim Sveučilište, jer mi smo i dalje stručni studij. Razlog zašto smo na Sveučilištu je čisto organizacijski razlog. Ono što hoću reći je da nismo puno dobili prelaskom jer u biti sve ostaje isto.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks