Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
da, i ja bi voljela čuti nekog iz udruge o bilo kakvim informacijama za taj famozni specijalistički studij, bilo kakvu...:angry:bok ljudi... evo ja danas na faksu od kolege čula da se na sjednici govorilo o nekakvom pripajanju pravnom,valjda o tom specijalističkom,a on je to čuo od nekog iz udruge studenata... pa bi bilo dobro da nas obavjeste oni koji o tome više znaju da nam to potvrde... hvala
pozdrav kolegice, također brucoš, i ja sam se to pitala, kolege su mi odgovorili veoma detaljno (svaka čast :wink5Ja sam na faksu nova i bas ne razumijem te stručne nazive,samo me zanima postoji li mogućnost nastavka studija Javne uprave,znaci jos plus dvije godine? Ako već ne uvedu na našem faksu možda možemo te dvije godine nastaviti na nekom drugom faksu? Ako bi mi to mogao netko objasniti i govori li se što o tome da ce mozda te plus dvije godine na našem faksu postojati? Unaprijed hvala!
Ja sam studij upisala kao redovan 1992/93 i stala i nastavila pa stala i u ovih 17-18 godina stalno ista priča...pozdrav kolegice, također brucoš, i ja sam se to pitala, kolege su mi odgovorili veoma detaljno (svaka čast :wink5dakle, postoji u splitu +1 god, može se nastaviti na privatnim (ako imaš dovoljno sredstava) a o diplomskom za javnu upravu u zg-u se još nezna niš (neki profesori su nam dali natuknuti da bi se to moglo realizirati do naše treće godine ali iz priloženog zaključujem da se to govorilo i našim kolegama s viših godina kad su upisivali ovaj studij tak da...
QUE SERRA SERRA :crazy:
ahh, ma to nije u redu, baš kako je netko ovdje vec napisao, "zbrukali" se bumo kad dođemo u EU a nemamo jedan ovakav diplomski (koji je očito svugdje u europi bitan sam ne u našoj lepoj rvackoj :dryJa sam studij upisala kao redovan 1992/93 i stala i nastavila pa stala i u ovih 17-18 godina stalno ista priča...
Kad sam počela raditi u mirovinu je otišla kolegica koja je bila šefica u mom uredu a ona je bila dipl. upravni pravnik...znači da je studij postojao i nije to teško formirati i dobiti dopusnicu...samo meni se čini da na pravnom faksu žele pronaći model koji će za njih biti od najveće koristi, a za nas :confused2:
"Što me više tuku to me manje boli" - životna je filozofija jednog mog dobrog prijatelja...ja nisam toliko učen čovjek (ipak je on profi boksač) ali mislim da kužim poruku. Isto je i s ovim. Mada se slažem s tobom. :angry:http://www.pravo.hr/poslijediplomski_studij/specijalisticki/jp_ju
evo pravnici na specijalističkom imaju iste predmete kao mi na ove 3 godine, kako nas ponižavaju to je nevjerojatno!!!
ja to nevidim ko ponižavanje...mislim, često puta su znali govorit da je naš faks lagan, da je to goli k...da je to uzaludan smjer...oni neuki govore da javna uprava propada, da nikad posla neće bit bla bla bla...e sad, ako se nekom pravniku isplati dat deset, petnest tisuća kn za postdiplomski, ili kolko već...pa valjda onda to i nije tolko uzaludno hehe...jedino što je tu ponižavajuće jest to da unatoč borbi studenata oni na pravnom glume nedodirljive..al situacija na našem političkom plano pokazuje da nema nedodirljivih, il bar većina njih nije nedodirljiva...tako ni ovi na pravnom, past će oni kad tad...http://www.pravo.hr/poslijediplomski_studij/specijalisticki/jp_ju
evo pravnici na specijalističkom imaju iste predmete kao mi na ove 3 godine, kako nas ponižavaju to je nevjerojatno!!!
kaj je to pravni pravnik?molim vas kada ćete krenuti sa nastavkom studija za pravne pravnike u ZG. pa nije valjda moguće da ste gori od Splitskog pravnog fakulteta
općenito je pravo jako nezahvalno studirati u 'lijepoj našoj'. Radim u javnoj službi i gledam svakodnevno masu dipl.pravnika koji rade za 6000kn. Mislim kvragu, studirati toliko godina ispite od po 1000 strana teške materije i onda primati takvu crkavicu??? Još više žalim one koji su diplomirali u zagrebu, mada...ima ih jako puno iz splita. Tako da ta diploma iz zagreba baš ništa velikog ne predstavlja prilikom zapošljavanja. Velika prednost je što je sistematizacijom radnih mjesta omogućeno napredovanje sa raznoraznim nazivima radnih mjesta, voditelj organizacijskog procesa, koordinator, voditelj tima i sl. Ja sam diplomirala na upravi te godine kada se uvodila bologna (2005., znači stari trogodišnji program). Nisam upisivala razliku, jer mi se činilo bacati novce uzalud, a ostajem na istom. Ako zaživi nastavak od ove jeseni
onda ću upisati prvo razliku. Po sistematizaciji radnih mjesta nekadašnja vŠs ne može financijski napredovati dalje od 4500 do max 5000kn (bez prijevoza), osim ako ima prijatelje ili rodbinu na boljim pozicijama. Sve u svemu poprilično mi je krivo što nisam studirala npr. Visoku ekonomiju. Jednako muke, ako ne i manje (obzirom na njihove pretežno samo pismene ispite, bez pjevanja na usmenom cijele knjige od 500 stranica), a imala bih diplomu vss.
dali netko ima kakvu informaciju o nastavku upravnog studija?
da- upis 1. god na teret ministarstva
- ponavljanje 1. godine na teret ministarstva
- upis 2. godine na teret ministarstva
- upis apsolventske za osobne potrebe (1950kn), al i dalje imaš prava
- ponavljanje apsolventske - izvanredan
JEL NEKO ZNA DAL OVO JOS UVIJEK VRIJEDI???
Jel to sigurno provjerena informacija??da
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.