AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Razlika po bolonji

ninapoz

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav, evo jedno pitanjce
2009. prebačena sam sa starog programa na bologn (izvanredni student) i do danas sam dala 2 ispita iz druge, tj ostalo mi je još 6 ispita. Da li ja sad moram opet upisat svih tih 6 ispita odjednom ili mogu upisat 3 ispita i drugu godinu opet 3??? Tj. kolko opće mogu biti na jednoj godini??? Znam da se plaća po ECTS bodovima. Navodno sam čula da se može upisati i samo jedan ispit
molim pomoć, jer sam od 0- 24 na poslu i nakako ne mogu doći do refrade
hvala unaprijed

Tončica

imam i ja pitanje, vezano uz taj prelazak na bolognju. mene su isto prebacili na bolognju, kad sam bila II godina, i tada sam imala položeno javni odnosi u upravi, arhivistika i uredsko poslovanje uz engleski jezik i opd te ekonomiku poduzeća iz prve godine.
pitanje je da li mogu tražiti da se javni odnosi i ekonomika oboje priznaju kao izborne predmete? realno, ako dam još par ispita u ovom roku odnosno dekanskom i skupim 46 bodova mogu upisati cijelu treću godinu ako se priznaju ova dva predmeta kao položeni izborni. jel' to uopće moguće?

Marko9

to i mene zanima pogotovo za javni odnose dal to uopće priznaju, nekaj sam čital da ne priznaju... pomoć...

Tončica

priznat će ti javne odnose, pitala sam sanju u referadi dolje... ak ti ne žele priznati, a položio si (sve je moguće na ovom faksu), ne daj se i obrati se udruzi za pomoć. nisi ti kriv što nemaju profesora a ti si svoju obvezu izvršio. tak!

kraljicaje

Bolonjski proces

pozz..
ja sam 2004. upisala i odslušala treću godinu, ali nisam položila ispite. ostalo mi ih je 5. međutim, u međuvremenu se prešlo na bolonjski, pa ih je sad više. tko zna kako da ja to sad završim i položim, te koliko bi to koštalo? onda sam bila redoviti student.

banana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Bolonjski proces

mene zanima, molim vas ukoliko ja ne uspijem dati do 9. mj sve prepacit ce me na bolonju, tj dobit cu 5 ispita razlike, e sad jel moram čekat 3 god,što sam čula od nekog ali želim se praviti da to nije istina, u principu imas 2 ispita iz 1. pa ih riješis pa cekas slijedecu da rijesis iz druge... il ih mogu odmah rješavat. :( unaprijed zahvalna na odgovoru

majolada

Re: Bolonjski proces

mene zanima, molim vas ukoliko ja ne uspijem dati do 9. mj sve prepacit ce me na bolonju, tj dobit cu 5 ispita razlike, e sad jel moram čekat 3 god,što sam čula od nekog ali želim se praviti da to nije istina, u principu imas 2 ispita iz 1. pa ih riješis pa cekas slijedecu da rijesis iz druge... il ih mogu odmah rješavat. :( unaprijed zahvalna na odgovoru
sve ispite koje upišeš na upisima možeš te godine polagati po redu kako idu,prvo one iz prve godine pa iz druge pa iz treće
nemoraš nište čekati

ivana

imam jedno pitanje...stari sam program i sve razmišljam da s prebacim na bolognu kao ima više smisla(???)...ili možćda najbolje da diplomiram po starom pa upišem bolognu, kaj vi mislite??? imam još samo 2 ispita za rješiti...kolika je razlika da li su teški predmeti???

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
možćda najbolje da diplomiram po starom pa upišem bolognu
Sudeći po tuđim iskustvima, ovo mi se čini puno kvalitetnijom opcijom. Međutim, pogledaj temu o Produljenju starog programa.

Ako ga ukinu, tj. ne produže famozni "stari program", mislim da ćeš silom prilike morati na bolonju.

Tončica

imam jedno pitanje...stari sam program i sve razmišljam da s prebacim na bolognu kao ima više smisla(???)...ili možćda najbolje da diplomiram po starom pa upišem bolognu, kaj vi mislite??? imam još samo 2 ispita za rješiti...kolika je razlika da li su teški predmeti???
definitivno diplomiraj po starom programu. a imaš vremena samo do 30.09. (ako ne produže kako je kolega gore naveo), tako da hurry up.

goa

Pozdrav,
davnoooo sam upisala taj fakultet, još 2001. i stala na trećoj godini, ostalo mi je 6 ispita tada po starom programu. U međuvremenu sam završila drugi fax, ali bi htjela i taj okončati ako je to ikako moguće. Da li ima tko ikakvu informaciju što mi je činiti? Znam da je najbolje otići u referadu, i tamo sve ispitati, ali od prije se sjećam da tete tamo nisu baš bile raspoložene za razgovor. Ne znam da li imam uopće pravo sada nastaviti studirati ili ne?
Unaprijed hvala

suzyc

Pozdrav,
davnoooo sam upisala taj fakultet, još 2001. i stala na trećoj godini, ostalo mi je 6 ispita tada po starom programu. U međuvremenu sam završila drugi fax, ali bi htjela i taj okončati ako je to ikako moguće. Da li ima tko ikakvu informaciju što mi je činiti? Znam da je najbolje otići u referadu, i tamo sve ispitati, ali od prije se sjećam da tete tamo nisu baš bile raspoložene za razgovor. Ne znam da li imam uopće pravo sada nastaviti studirati ili ne?
Unaprijed hvala
Imaš pravo studirati ako se nisi ispisala. U rujnu će se odlučivati o produljenju roka za završetak studija po starom programu. Tada odluči želiš li završiti po starom programu ili se prebaciti na bolonju (i upisati razliku predmeta). Do sada je bila upisnina i školarina za stari program 1.950,00 kn i to trebaš uplatiti i nastaviti tamo gdje si stala. I naravno razgovaraj sa tetama u refaradi ii to gđom. Klanac ili Zdenkom Dvojković koje vode izvanredne studente i studente starog programa.

goa

Imaš pravo studirati ako se nisi ispisala. U rujnu će se odlučivati o produljenju roka za završetak studija po starom programu. Tada odluči želiš li završiti po starom programu ili se prebaciti na bolonju (i upisati razliku predmeta). Do sada je bila upisnina i školarina za stari program 1.950,00 kn i to trebaš uplatiti i nastaviti tamo gdje si stala. I naravno razgovaraj sa tetama u refaradi ii to gđom. Klanac ili Zdenkom Dvojković koje vode izvanredne studente i studente starog programa.
Puno hvala! A da li znaš da li je bolje nastaviti po starom ili se prebaciti na bolonju?

suzyc

Puno hvala! A da li znaš da li je bolje nastaviti po starom ili se prebaciti na bolonju?
To moraš sama odlučiti. A zavisi i o tome da li će u rujnu produljiti rok za diplomiranje po starom programu, jer ti onda ostaje 6 ispita do kraja, a ako se prebacuješ na bolonju 6 ispita starog programa i razlika po bolonji (mislim da je 5 ispita) s time da se vraćaš na prvu godinu jer dobivaš politologiju, pa kada to položiš onda polažeš ispite druge godine.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks