AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Razlika po bolonji

Sani

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hey! Ja sam diplomirala po starom programu, al bi htjela upisati i one dvije godine (ak bude kaj s toga). Čula sam da je uvjet za to položeni ispiti, odnosno razlika po bolonji. Zanima me jel netko zna kolko se to plaća?

george costanza

hey! Ja sam diplomirala po starom programu, al bi htjela upisati i one dvije godine (ak bude kaj s toga). Čula sam da je uvjet za to položeni ispiti, odnosno razlika po bolonji. Zanima me jel netko zna kolko se to plaća?

1 ECTS = 80 kn. Neka me studentski predstavnici isprave ako je vijeće odjela u međuvremenu donijelo drugačiju odluku.

Završio sam trogodišnji upravni studij i nedavno položio razliku koja me koštala nešto više od 3000 kn. (max može biti 3500 kn).
Ako si završila dvogodišnji studij, očekuje te više ispita i tanji novčanik.

anaya

Hey, mene isto zanima ako završim na bologni (ali se stvarno nadam da ću uspjeti dogodine diplomirati), koliko je ispita razlike i da li nam i koje ispite priznaju sa ovog starog sistema. Thanks unaprijed na odgovoru!:happy:

mica

Hey, mene isto zanima ako završim na bologni (ali se stvarno nadam da ću uspjeti dogodine diplomirati), koliko je ispita razlike i da li nam i koje ispite priznaju sa ovog starog sistema. Thanks unaprijed na odgovoru!:happy:
da molom vas neka nam netko odgovori.)

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
da molom vas neka nam netko odgovori.)
odgovor ti je u topicu Tribina o nastavku upravnog studija.

priznaju ti ispite koji se poklapaju.. npr. ekonomika poduzeća s 1.godine starog programa (po bolonji je možeš upisati kao izborni predmet ili kao predmet smjera).

tomica

ja sam isto upisala razliku..i izabrala međunarodni smjer..a u njemu se nalazi predmet konzularno koje sam ja položila u starom programu..i kao sad sam u pretplati..se ko nasao u takvoj situaciji?
sad bi trebala ic po novac viska..a svi znamo da na nasem faksu samo uzimaju a ne vracaju..

tomica

2009/2010 sam upisala IZVANREDNO razliku ispita po bolonji, znaci prošle godine..i necu uspjet sve položit u godini dana..to znaci posto sam izvanredan student placam nakon dvije godine??

Ninek

2009/2010 sam upisala IZVANREDNO razliku ispita po bolonji, znaci prošle godine..i necu uspjet sve položit u godini dana..to znaci posto sam izvanredan student placam nakon dvije godine??
da, dvije godine imaš pravo studirat istu godinu kao izvanredni

mica

1 ECTS = 80 kn. Neka me studentski predstavnici isprave ako je vijeće odjela u međuvremenu donijelo drugačiju odluku.

Završio sam trogodišnji upravni studij i nedavno položio razliku koja me koštala nešto više od 3000 kn. (max može biti 3500 kn).
Ako si završila dvogodišnji studij, očekuje te više ispita i tanji novčanik.
zanima me dali sada u 9 mjesecu kad budem upisivala razliku po bologni pošto neću stić sve riješit do kraja 9 mjeseca,plaćam tih 3500 u komadu ili kad izlazim na ispit pa plaćam i dali imamo studentska prava kad upišem razliku e i da ako ne uspijem npr. to sve položit do kraja iduće akademske godine dali opet plaćam 3500kn ili samo onoliko koliko mi je ispita ostalo,hvala puno.))

gricka vjestica

tako je placas u komadu...tako je bila praksa i do sada za bilo kakvo placanje godine...ali moras kupiti upisne materijale plus novi index, koji ces ispuniti s potrebnim podacima i oni ce napraviti prijepis ocjena...razlika se upisuje izvanredno tako da nemamo studentska prava nego pravo da eto ucis i dalje i ''radis na sebi''... vremensko pravo polaganja razlike je dvije godine od kada upises...uh nadam se da nam nece biti uzaludno to sve...

hm, ali kako si ti jos po starom programu? jer kazes da neces rijesiti do kraja 9mj sve...

mica

molim vas može li mi netko reći koliko je ispita razlike po bolonji netko kaže 5 netko 6 i nabrojati koji su to,bila bih jako zahvalna da se više riješim te dileme,puno hvala.)

Nicole

molim vas može li mi netko reći koliko je ispita razlike po bolonji netko kaže 5 netko 6 i nabrojati koji su to,bila bih jako zahvalna da se više riješim te dileme,puno hvala.)
ako si završila trogodišnji studij po starom programu, onda imaš 6 ispita razlike.
politologija
upravljanje ljudskim potencijalima i s.p.
europski upravni prostor i n.u.
i tri predmeta smjera

mica

ako si završila trogodišnji studij po starom programu, onda imaš 6 ispita razlike.
politologija
upravljanje ljudskim potencijalima i s.p.
europski upravni prostor i n.u.
i tri predmeta smjera
a ja sam mislila 5 a molim te mi reci ako sam položila ekonomiku poduzeća i ako uzmem taj smjer da li mi se onda smanjuje na 5 ispita.hvala puno!.)

Nicole

a ja sam mislila 5 a molim te mi reci ako sam položila ekonomiku poduzeća i ako uzmem taj smjer da li mi se onda smanjuje na 5 ispita.hvala puno!.)
Mislim da ti se onda priznaje ekonomika kao položena.

Tompa

Ako i ne upišeš taj smjer, ekonomiku poduzeća možeš uzeti kao izborni predmet i priznat će ti se. Naime, za izborne se mogu birati i predmeti ostalih smjerova a ne samo predmeti koji su navedeni kao izborni.

Nicole

Ako i ne upišeš taj smjer, ekonomiku poduzeća možeš uzeti kao izborni predmet i priznat će ti se. Naime, za izborne se mogu birati i predmeti ostalih smjerova a ne samo predmeti koji su navedeni kao izborni.
Samo što ona ne mora birati izborne predmete kad upisuje razliku po bolonji. Samo smjer mora odraditi.

mica

upisala sam ja i građevinsko upravno pravo pa sam mislila ako ga dam u 9 mjesecu pošto je i to predmet smjera onda si mogu smanjiti sa 6 na 4

Nicole

upisala sam ja i građevinsko upravno pravo pa sam mislila ako ga dam u 9 mjesecu pošto je i to predmet smjera onda si mogu smanjiti sa 6 na 4
Građevinsko upravno pravo je predmet iz Upravno-pravnog smjera. Ekonomika poduzeća ti je predmet iz Ekonomsko-upravnog smjera.
Tak da ne vidim kak bi mogla smanjit na 4.
Biraš jedan smjer.

mica

Građevinsko upravno pravo je predmet iz Upravno-pravnog smjera. Ekonomika poduzeća ti je predmet iz Ekonomsko-upravnog smjera.
Tak da ne vidim kak bi mogla smanjit na 4.
Biraš jedan smjer.
aha,e sad mi je sve jasnije nisam znala po kojem principu to funkcionira,puno ti hvala na informacijama.)

mica

hej sad me zanoma vezano uz index novi ja ne upisujem razliku zato jer želim nego zato jer ću morati ostalo mi je 6 ispita i stari sam program pa me zanima kakva je procedura što se tiće toga koliko košta i sve ostalo,hvala.)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks