AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Razlika po bolonji

sanja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Danas sam dobila poluinformaciju da mi koji smo upisali IZVANREDNO razliku ispita imamo vremena za njihovo polaganje samo godinu dana, nakon čega moramo ponovo platiti one ispite koje nismo uspjeli rješiti!!!

Molim vas sve, ispravite me i recite da je to glupost jer to nema veze sa zdravim razumom. svi izvanredni moraju imati 2 godine do sljedeceg placanja, pa tako je bilo uvijek...
sva sam zbunjena..
zvala sam u referadu i zena je prvo rekla da se nadoplaćuje nakon godinu dana, pa je nakon toga rekla nakon dvije godine, ali ona "to inače ne radi pa mora provjeriti..."

arrrrgh

mayalay

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Molila bih nekog da mi pomogne...2007/2008 sam se sa redovnog starog programa zbog jednog ispita prebacila na izvanredne po novom programu...inaće sam godinu dana prije imala očišćenu prvu godinu ali mi je novi program donio politologiju koju do dana današnjeg nisam položila jer nisam izašla na taj ispit...sad je ispalo da ja nemam pravo upisti 3. godinu i nemam pravo ništa dok ne položim politologiju.Danas mi je bio zadnji rok za taj ispit i ja nisam stigla naučit...zanima me pošto ove godine moram regulirat status jel imam pravo pisat opet pad pošto sam ga pisala jednom ko redovni po starom programu ??? :sad:

Kikizagi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molila bih nekog da mi pomogne...2007/2008 sam se sa redovnog starog programa zbog jednog ispita prebacila na izvanredne po novom programu...inaće sam godinu dana prije imala očišćenu prvu godinu ali mi je novi program donio politologiju koju do dana današnjeg nisam položila jer nisam izašla na taj ispit...sad je ispalo da ja nemam pravo upisti 3. godinu i nemam pravo ništa dok ne položim politologiju.Danas mi je bio zadnji rok za taj ispit i ja nisam stigla naučit...zanima me pošto ove godine moram regulirat status jel imam pravo pisat opet pad pošto sam ga pisala jednom ko redovni po starom programu ??? :sad:
Mene bi to isto zanimalo. Ako netko zna odgovor neka podijeli s nama. Unaprijed zahvaljujem.

Ninek

mislim da imaš,al se moraš prebacit sad na izvanredne,ne možeš ostat redovni student i past dva puta..

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
zašto ne? kao izvanredni student možeš upisati pad i više od dva-tri puta...

tomica

dal netko zna od kad do kad su upisi razlike ispita (onih 6 ispita), koliko se placa i sta je sve potrebno od dokumentacije..
zavrsila sam po starom programu pa bi polozila tu razliku ako se slucajno odlucim za dalje, hvala..

Pozojsky

Ovako..nadam se da na dobrom mjestu postavljam pitanje...
Najprije sam bila stari program...dala normalno 1 god.i dala 7 ispita iz druge..
i onda su me prebacili na bolonju (izvanredno sam)...
i sad sam dala politologiju,uljp,eup,i oup !
Sad mi istice dvije god od zadnjeg plačanja.tj.sad moram upisat ...ali mi kazu da moram imati 50 ects ..sto po meni imam ...(nisam dala 2 ispita građ.&radno)
Pa me zanima ima li netko takvog iskustva ?
Racunala sam da mi u tih 50 bodova tj.53.5 koliko mislim da imam ULAZI politologija pošto sam ju morala dali u drugoj (i upisana mi je u index naravno) a NE ulaze mi arhivistika,j.odnosi i uredsko posl.koje sam isto dala -pošto su ih stavili u trecu !
Samo zelim cuti jeli moguce da mi u bodove ne ubroje jedno ili druga tri ...odnosno hoce li doci do toga da su me zakinuli za 4 ispita ...jer imat cu 53.5 ako mi priznaju samo politologiju i opet dovoljno ako mi priznaju ova 3 ! A necu ako mi SVA 4 ispita maknu ?

Molim vas za savjet !
Hvala najljepša !

dalhe

Razmišljam o upisu razlike predmeta, za što usput imam samo još par dana vremena, pa me zanima da li to uopće ima nekog smisla. Diplomirala sam 1999. godine i imam 14 predmeta
razlike za isto zvanje koje imam i sada.

tomica

kako to misliš imas par dana..ja sam zvala faks i vele da se razlika moze upisati do 30.10.?
nadam se da sam dobro cula...

dalhe

kako to misliš imas par dana..ja sam zvala faks i vele da se razlika moze upisati do 30.10.?
nadam se da sam dobro cula...
Meni su rekli do 15.10., samo stvarno ne znam da li se isplati jer nam nitko
ne garantira nastavak dodatne dvije godine.

Tompa

Razmišljam o upisu razlike predmeta, za što usput imam samo još par dana vremena, pa me zanima da li to uopće ima nekog smisla. Diplomirala sam 1999. godine i imam 14 predmeta
razlike za isto zvanje koje imam i sada.
To ti se isplati jedino u slučaju ako namjeravaš studirati dalje, tj. upisati one + dvije godine - studij koji će vjerojatno profunkcionirati od sljedeće (2010/11) godine.
Ja sam nešto slično napravio, upisao sam studij 1997 (izvanredno, već sam tada radio), doduše nisam diplomirao, ostalo mi tri-četri ispita. 2007 sam upisao nastavak studija i dobio hrpu predmeta, što razlike, što nastavka.
Dakle, ako namjeravaš studirati dalje (što je OK, studij će biti interdisciplinaran, bit će zanimljivih predmeta, sociologije, psihologije, ekonomije, stranih jezika; nakon studija si faca za više položaje u državnoj upravi, isto kao i lokalnoj, bez obzira kako se zvalo naše zvanje - specijalist javne uprave, magistar javne uprave ili sl.; mislim da će nakon nekoliko godina taj faks postat cijenjen u javnoj upravi jer će ljudi skužit da u tom području imamo mnogo više znanja nego pravnici ili ekonomisti) onda ti se isplati.
Ako nemaš želje za daljnjim studiranjem onda ti je svakako neisplativo jer ispiti nisu baš mačji kašalj, izgubit ćeš mnogo vremena za gotovo nikakvu korist.

goran1971

Pozdrav svima.
Novi sam i neke me stvari zanimaju. 2003/2004. godinu sam izvanredno upisao treću godinu, redovno sam studirao prije i neke su mi ispite priznali, no imao sam 12 ispita razlike, od toga sam položio 6, ostalo mi je 6 i tu sam prekinuo. Zna li netko uopće može li se nastaviti studij, pod kojim uvjetima i šta se uopće događa.
Unaprijed hvala na odgovorima.

Tompa

Pozdrav svima.
Novi sam i neke me stvari zanimaju. 2003/2004. godinu sam izvanredno upisao treću godinu, redovno sam studirao prije i neke su mi ispite priznali, no imao sam 12 ispita razlike, od toga sam položio 6, ostalo mi je 6 i tu sam prekinuo. Zna li netko uopće može li se nastaviti studij, pod kojim uvjetima i šta se uopće događa.
Unaprijed hvala na odgovorima.
Kak si upisao izvanredno a onda studirao redovno? Ti si bolji od Čak Norisa, čovječe...
Možeš upisati nastavak studija, prebacit će te na Bolonju, dobit ćeš neke ispite 'dazu' (kak bi rekli švabi)... al moraš doći kod teta na referadi da ti sve veliju... onda buš platil - njima lovu, meni gajbu pive, i to ti je to...
Studiraš veselo i sretno do kraja života.

dalhe

To ti se isplati jedino u slučaju ako namjeravaš studirati dalje, tj. upisati one + dvije godine - studij koji će vjerojatno profunkcionirati od sljedeće (2010/11) godine.
Ja sam nešto slično napravio, upisao sam studij 1997 (izvanredno, već sam tada radio), doduše nisam diplomirao, ostalo mi tri-četri ispita. 2007 sam upisao nastavak studija i dobio hrpu predmeta, što razlike, što nastavka.
Dakle, ako namjeravaš studirati dalje (što je OK, studij će biti interdisciplinaran, bit će zanimljivih predmeta, sociologije, psihologije, ekonomije, stranih jezika; nakon studija si faca za više položaje u državnoj upravi, isto kao i lokalnoj, bez obzira kako se zvalo naše zvanje - specijalist javne uprave, magistar javne uprave ili sl.; mislim da će nakon nekoliko godina taj faks postat cijenjen u javnoj upravi jer će ljudi skužit da u tom području imamo mnogo više znanja nego pravnici ili ekonomisti) onda ti se isplati.
Ako nemaš želje za daljnjim studiranjem onda ti je svakako neisplativo jer ispiti nisu baš mačji kašalj, izgubit ćeš mnogo vremena za gotovo nikakvu korist.
Hvala na detaljnom odgovoru. No imam još jedno pitanje. Da li postoji obveza dolaska na faks, obzirom da sam miljama daleko ili se mogu samo polagati ispiti. Usput sviđa mi se citiram: "nakon nekoliko godina taj faks postat cijenjen u javnoj upravi ", samo postoji problem sto cemo mi u to vrijeme već zabrazditi u 40-e i okrenuti će se mladoj radnoj snazi neiskvarenoj sporim sistemom.

Tompa

Da li postoji obveza dolaska na faks, obzirom da sam miljama daleko ili se mogu samo polagati ispiti.
Nema obveze dolaska na faks. Osim ak se ne želiš uključit u rad naše NBP lige (Neprijatelji Bezalkoholnih Pića). U tom slučaju jedanput mjesečno je prozivka Kod Veselog Blaža i totalno urokavanje slow drink metodom nazvanom From Dusk 'Till Dawn.
Tu je dolazak obligatan, opravdanja se ne priznaju a rezultati (količine i vrste ispijenog) se sljedećeg jutra upisuju u osobni očevidnik.

dalhe

Nema obveze dolaska na faks. Osim ak se ne želiš uključit u rad naše NBP lige (Neprijatelji Bezalkoholnih Pića). U tom slučaju jedanput mjesečno je prozivka Kod Veselog Blaža i totalno urokavanje slow drink metodom nazvanom From Dusk 'Till Dawn.
Tu je dolazak obligatan, opravdanja se ne priznaju a rezultati (količine i vrste ispijenog) se sljedećeg jutra upisuju u osobni očevidnik.
Di moram ispuniti prijavnicu!?:laughing:

Tompa

Di moram ispuniti prijavnicu!?:laughing:
To baby! That's the spirit, girl! Nema tu puno razmišljanja, odma se ulijeće u ekipu! Takav pobjednički mentalitet trebamo u NBP Ligi!
Za prijavnicu vidi http://www.neprijateljibezalkoholnihpica.com - tam ćeš ju moć daunlodat.
Ispuni ju i pošalji na adresu Lige: Avenija Gorkog Pelina 12a, 10000 Zagreb. Taksa ti je dve gajbe pive ili gajba traminca, kasna berba; po želji. Sve informacije buš našla na webu. Ono kaj je slika na našoj stranici malčice blury to nek te ne brine; to je zato kaj naši korisnici ne podnose oštre rubove, pogotovo ujutro, pa smo web stranicu prilagodili njima.

mica

bok ja moram završit do 9.2010 jer me bacaju na bolonju pa me zanima koliko se to plaća i koliko je ispita razlike.)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks