AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

mateja19

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hej,

ako upisuješ up.postup.onda moraš i vježbe, a ako želiš nomotehniku onda prije nje moraš sve ovo što ti je ispred na popisu.jer kod parcijale treće se ispiti moraju upisivati po redu.

najmanje 31 bod sa druge god.moraš skupiti da bi imala uvjet za parcijalu treće. znači imaš dovoljno bodova

vanna

hej,

ako upisuješ up.postup.onda moraš i vježbe, a ako želiš nomotehniku onda prije nje moraš sve ovo što ti je ispred na popisu.jer kod parcijale treće se ispiti moraju upisivati po redu.
zaboravila sam napisat da sam položila vježbe iz upp-a prošle godine jer sam tad upisala prvi put parcijalu. da li bi mogla onda samo postupovno upisat iz treće, onda bi imala sveukupno 31 bod (druga + postupovno). jel to moguće?
p.s. prošle godine sam sve upisivala, pa zato ne znam ove druge kombinacije.

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
zaboravila sam napisat da sam položila vježbe iz upp-a prošle godine jer sam tad upisala prvi put parcijalu. da li bi mogla onda samo postupovno upisat iz treće, onda bi imala sveukupno 31 bod (druga + postupovno). jel to moguće?
p.s. prošle godine sam sve upisivala, pa zato ne znam ove druge kombinacije.
ja sam upisala parcijalu treće godine prošle godine i ove sam ju upisivala opet i rekla mi je žena u referadi da MORAM upisati sve predmete koje sam upisala prošle godine osim onih koje sam položila

vedranica

Pozdrav! Ovak,ja sam redovan student,i upisala sam parcijalu druge.Iz druge godine nisam upisala obiteljsko, uljp i radno i socijalno pravo. Ako upišem parcijalu treće, ne mogu polagati ispite sve do kraja ljetnog semestra te treće godine jer ću tek tada dobit potpise iz ovih triju predmeta iz druge jer su oni predmeti iz ljetnog semestra?? Ili postoji mogućnost da se polažu neki predmeti pa profesori sačuvaju ocjenu? Tako se nešto pričalo. Jer stvarno je malo ( puno ) glupo da već upišem parcijalu treće i ništa ne mogu polagat cijelu godinu samo zato šta su ova tri predmeta iz ljetnog semestra. :S Sam ja to dobro shvatila ili??

martina_sk

Administrator
Pozdrav! Ovak,ja sam redovan student,i upisala sam parcijalu druge.Iz druge godine nisam upisala obiteljsko, uljp i radno i socijalno pravo. Ako upišem parcijalu treće, ne mogu polagati ispite sve do kraja ljetnog semestra te treće godine jer ću tek tada dobit potpise iz ovih triju predmeta iz druge jer su oni predmeti iz ljetnog semestra?? Ili postoji mogućnost da se polažu neki predmeti pa profesori sačuvaju ocjenu? Tako se nešto pričalo. Jer stvarno je malo ( puno ) glupo da već upišem parcijalu treće i ništa ne mogu polagat cijelu godinu samo zato šta su ova tri predmeta iz ljetnog semestra. :S Sam ja to dobro shvatila ili??
službeno ne možeš polagati ispite s treće godine zato što nisi dala te predmete iz druge, ispite s treće možeš polagati tek kad ti ostane samo jedan predmet s druge godine, a niti jedan predmet ne možeš polagati dok ne dobiješ potpis iz njega. ali postoji mogućnost (koja ovisi od profesora do profesora) da ti čuvaju ocjenu i upišu kad položiš potreban uvijet.

vedranica

službeno ne možeš polagati ispite s treće godine zato što nisi dala te predmete iz druge, ispite s treće možeš polagati tek kad ti ostane samo jedan predmet s druge godine, a niti jedan predmet ne možeš polagati dok ne dobiješ potpis iz njega. ali postoji mogućnost (koja ovisi od profesora do profesora) da ti čuvaju ocjenu i upišu kad položiš potreban uvijet.
Hvalaaa :)

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ne kužim ja ove parcijale ni malo.. aaa nek mi netko objasni? zanima me ak recimo ne dam sve ispite u prvoj godini, jel to znači da i dalje ostajem iduću akadem. godinu na prvoj godini, ili? fkt ne kužim :S

Afrodita

ne kužim ja ove parcijale ni malo.. aaa nek mi netko objasni? zanima me ak recimo ne dam sve ispite u prvoj godini, jel to znači da i dalje ostajem iduću akadem. godinu na prvoj godini, ili? fkt ne kužim :S
Za upis čite druge godine je potrebno 50 ECTS bodova, a ako student ostvari manje od 50 i više od 31 ECTS bod ima pravo upisati pracijalu. Parcijala je službeno i dalje prva godina, ali studenti imaju beneficiju polagati neke ispite iz druge godine (naravno, kad polože ove iz prve).
Znači ako imaš najmanje 31 ECTS iz prve godine, možeš upisati pracijalu. Pritom možeš upisati predmete iz druge godine odnosno možeš upisati onoliko ECTS-a koliko ti fali do 60.
To je manje više to, nadam se da sam razumljivo objasnila, ako ti štogod nije jasno pitaj ili prolistaj temu.

5ryca

ne znam kuda bi s ovim pitanjem, možda ovjde netko zna.dali upis u drugi semestar se nešto plaća ili samo kupimo onaj upisni materijal, ispunimo, damo index i to je tO? i kolko košta taj upisni materijal?zaboravila sam već..puno hvala

cof

Pliz, ako mi netko može pomoć...ja sam ponovo na prvoj godini i dalje redovni student...da li ja za upis na 2. godinu čisto mogu ostavit jedan predmet, tj. da imam 50 bodova ili trebam dat sve predmete,tj. 60 bodova? hvala :))

majolada

Pliz, ako mi netko može pomoć...ja sam ponovo na prvoj godini i dalje redovni student...da li ja za upis na 2. godinu čisto mogu ostavit jedan predmet, tj. da imam 50 bodova ili trebam dat sve predmete,tj. 60 bodova? hvala :))
naravno da možeš ostaviti jedan predmet kao i svi ostali studenti,neće sad biti za svakog drugačija pravila

cof

aha ok, hvala puno. :) mislio sam da ak tak ostavim jedan da u izgubit status redovnog pošto ponavljam

vibica

koliko se placa parcijala??
Nije fiksno, maximalno 6000 za redovne, 4800 za izvanredne, + 300 kuna upisnine.

Plaćaš onoliko koliko bodova upisuješ. Jedan bod za red je 100 kn, za izv je 80 kn. Ne moraš upisati svih 60 bodova, nego koliko hoćeš (do 60).

jasmin

molila bi hitnu informaciju ako netko zna..ako mi ostane jedan ispit iz 2.godine,da li imam pravo upisati cijelu 3.( s obzirom da se imaju u tom slučaju pravo polagari ispiti s 3.godine) ili moram upisivati parcijalu 3 ???

Afrodita

molila bi hitnu informaciju ako netko zna..ako mi ostane jedan ispit iz 2.godine,da li imam pravo upisati cijelu 3.( s obzirom da se imaju u tom slučaju pravo polagari ispiti s 3.godine) ili moram upisivati parcijalu 3 ???
Za upis čiste treće potrebno je ostvarenih 50 ECTS bodova. Parcijala se upisuje ako imaš 31-49 ECTS bodova.

~crystal~

Ljudi moji...da bi upisala parcijalu druge godine... nije nužno položiti nauku??? Bitno je samo da se skupi najmanje 31 bod??
Ili nauka mora bit položena?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks