AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

Anna5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ja sam danas odgovarala i bila je i više nego oke,striktno se drži da postavi 2 pitanja i ako ne znaš-pad,međutim,trudi se izvući prolaz,bitno je da pričaš što znaš i pokušaš se izvući sa sličnim temama,ukoliko ne znaš,takva su barem iskustva iz moje grupe,ugl,ugodan usmeni i nasmiješena profesorica koja sluša studenta. Pitala je podjelu sociologije prava,državu,stratifikaciju,devijantnost,marksizam,pozitivizam

leif

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ako sam prošao preko kolokvija i prijavio prvi rok, ali nisam izašao na usmeni, moram li prijaviti drugi rok da bi izašao na usmeni ili ne?

Norid96

Pozdrav. Planiram izaći na sociologiju u 4.mjesecu. Molio bih da mi netko tko je prošao ispit (ne preko kolokvija) odgovori koliko i kako je učio. Hvala unaprijed. Ja planiram učit po knjizi, ali imam malih problema s Kregarovim dijelom. Točnije, mislim kad je pisao svoje dijelove, on je imao problema s njima jer vjerojatno ni on sam ne zna kaj je točno mislio o pojedinoj temi koju je pisao (šala :D). Tu su me osobito zaintrigirali utemeljitelji klasične sociologije - uglavnom, trebao bih savjet u vezi Kregarovih dijelova knjige.

++ Zna li netko moramo li mi za ispit učiti sve ili ova poglavlja :
- Što je sociologija?
- Nastanak i razvoj sociologije, bez Froyda
- Utemeljitelji klasične sociologije
- Sociologija prava
- Pravna kultura
- Socijalna stratifikacija
- Socijalizacija
- Devijantnost
- Politika, država i demokracija

Majaa

Ksenija vrti jedna te ista pitanja u krug..to su sljedeca:
drustveni pokreti,
stratifikacija prema Weberu,
Merton,
Durkheim,
politicke stranke,
politicka kultura,
pravna kultura,
sociologija prava,
pozitivizam.
:))

Ruzica1234

Zna li netko koliko sveukupno ima stranica nova knjiga,tocnije poglavlja koja moramo znat?
Jel velika razlika izmedu stare i nove?
Hvalaaa

fairyr

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
b grupa
na zaokruzivanje su bila dosta cudna pitanja ne sjecam se bas, esejska su bila:cikaska skola, objasniti klasnu i funkcionalisticku stratifikaciju i usporediti ih, koncept pravne kulture prema friedmanu, socijalizacija prema spolu

Plavuša

hm.. ja sam bila A grupa s tim da sam imala 9 pitanja 8 na zaokruzivanje i 9 mi je bilo objasni marksisticki pristup od zaokruzivanja nes o kulturnoj hegemoniji grimsci .. socijalizacija mislim da je sekundarna (od ponudenih je jos bilo primarna tercijarna i skuupa primarna i sekundarna) i jos se sjecam za israzivacke metode tj u smislu kakave karakteristike istrazivac treba imat prilikom istrazivanja... ok jesam li ja jedina imala 9 pitanja ?

Plavuša

kako 9??
pa 8 na zaokruzivanje i jos 4 esejska
ja sam imala 9 pa bi bilo odlicno kada bi netko koje bio a grupa to potvrdio ili negairao .. ugl sumnjam da bi samo moj zalutao sa 9 pitanja kad sve stavis printat odjednom ... nez... ima li netko od grubisic ksenije mail

Plavuša

jesam i jos kad sam predavala test kad je ova ga onak drzala i preokrenula bilo je sve cisto bijelo nije bilo onak tipa 10.pitanje pa razmak zatim 11 i 12 nis od toga

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks