AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako proci ovu sociologiju? doslovno zaspim kad je ucim -.- jel treba detaljno znati sve? usmeni me brine,ocekujem da cu i nekako proci pismeni ispit

Nerea

sutra u 11h u dvorani 4(Gundulićeva) svi zajedno pišemo(redovni i izvanredni)

ne mogu shvatiti da nisu mogli bar 2 dana ranije objaviti raspored pisanja kolokvija,nego samo dan prije.

Kako proci ovu sociologiju? doslovno zaspim kad je ucim -.- jel treba detaljno znati sve? usmeni me brine,ocekujem da cu i nekako proci pismeni ispit
da,dosta detaljno pitaju.

SIRKO

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

ja sam socku prosla tek kada sam se prihvatila knjige i sa razumijevanjem naucila , dakle iz 5.puta haha
odgovarala sam kod prof.Antonije P. i odlicna je profa, dade vremena za razmislit i pomaze... e da i svakako je odlicno otic kod nje na konzultacije da te ispita ;)

only girl

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kako izgleda usmeni iz sociologije? pomozite
Ja sam na usmenom odgovarala kod prof. Antonije, bila je opuštena atmosfera. Ne postavlja teška pitanja, ne moraš znati sve napamet iz knjige, da ti vremena da razmisliš ako ti zapne i pomaže ako je potrebno. :)

Nerea

2.kolokvij-pitanja grupa A

1.Koji su osnovni historijski oblici društvene nejednakosti i 1 podrobno objasni?
2.Kako materijalni status i kulturni kapital porodice utječu na socijalnu mobilnost?
3.Kako Cohen objašnjava maloljetničku delikvenciju?
4.Što je "Transfer kulturnih obrazaca"?
5.U kojem kontekstu Merton objašnjava anomiju?
6.Na koji način Matza objašnjava devijantnost?
7.Oblici država po Heywoodu
8.Interesne grupe-obilježja i razlike u odnosu na političke stranke i društvene pokrete?
9.Obilježja društvenih pokreta i njihova podjela
10.Objasni sva 3 vala demokratizacije
11.Što je "Civilna kultura" i tko uvodi taj pojam u političku kulturu?
12.Komponente pravnog sustava prema Lawrenceu Friedmanu

mayya992

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Sociologiju sam uspješno riješila prošle godine kod prof. Ksenije Grubešić i dobila solidnu trojčicu. :D Ugodna atmosfera, žena strpljiva, ali treba se znat o čemu se priča i ne skretati van toga što vas pita. Ako netko ne zna odgovor an to pitanje pita se kolegu ili kolegicu do vas, Unutra zove uglavnom po četvoro ljudi po abecedi u kabinet.

Pitanja: psihološke teorije devijantnosti, što su društveni pokreti i objasniti političke stranke, teorije države sve ih dobro nabubajte jer to često pita. Učila sam nekih tjedan dana po 2-3 sata iz jedne skripte s pravokutnika, preporučam, sve bitno obuhvaća jedino si izbacite lekcije o elitama i obitelji i još nešto sitno što treba pravnicima.

Još jedan dobronamjerni savjet idite obavezno na uvid ispita/kolokvija. Asistent Keller voli ljude malo zakinut oko bodova ili jednostavno ne pročita što se napiše u ispitu indirektno sam doživjela takvo iskustvo, žena izvanredno studira, učila je i previše tu sociologiju, svoju skriptu si napravila i na kraju na roku u travnju pala, došla na uvid koji je bio prije naših usmenih našla 2 pitanja kod kojih nema niti bodova niti jednog upitika da nešto ne valja znači nitko ta dva njena odgovora nije ni pročotao, a Ksenija joj je rekla da je to "vjerojatno ispravljao asistent Keller i elegantno preskočio 2 pitanja" ženi je našla 6 bodova i smjestila ju k nama da riješi usmeni.

Sretno svima.:)

bihter

Dobro šta je sa rezultatima opet??? Stvarno mi nije jasno, još prije nego što smo pisali su jasno stavili obavijest da će rezultati za sva 3 studija biti do 24-og. A oni samo stavili za pravo i soc.rad. Što je previše previše je i stvarno bezobrazno i bezobzirno od njih

pravnik5

mozete li mi, molim vas, reci kak je na usmenom kod njih?
imat cu relativno vrlo dobre rezultate iz kolokvija, jel onda puno traze na usmenima, na kaj se uglavnom baziraju? hvala :)

pise da ce rezultati bit 30., onda kad i potpisi :)

only girl

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
imat cu relativno vrlo dobre rezultate iz kolokvija, jel onda puno traze na usmenima, na kaj se uglavnom baziraju? hvala :)

Ja sam odgovarala kod Antonije. Cetvero nas je skupa odgovaralo i svi smo imali preko 120 bodova na kolokvijima. Svi smo mogli sami izabrati prvo pitanje, a onda nam je ona jos postavila par pitanja. Bila je ugodna atmosfera, dala nam je malo vremena da razmislimo o pitanju. Sve pohvale za nju :)

Nerea

prof Antonija Petričušić traži razumijevanje gradiva i ne voli da joj se štreberski odgovara. pita primjere iz stvarnog života za skoro sve teme i ako navedeš neko djelo na engleskom trebaš ga znati i prevesti.

prof Ksenija Grubišić-kod nje se mogu recitirati napamet rečenice. svejedno joj je da li je naučeno napamet,glavno da joj kažeš točno. ali zna rušit samo zbog 1 ne točnog odgovora,i to ako je ono prvo postavljeno(tzv. eliminacijsko)

Ja sam odgovarala kod Antonije. Cetvero nas je skupa odgovaralo i svi smo imali preko 120 bodova na kolokvijima. Svi smo mogli sami izabrati prvo pitanje, a onda nam je ona jos postavila par pitanja. Bila je ugodna atmosfera, dala nam je malo vremena da razmislimo o pitanju. Sve pohvale za nju :)
sada je drugačiji koncept ispita. 10 pitanja na koja imaš što za odgovoriti(1.kolokvij iznosi maksimalno 40 bodova) i 2.kolokvij 12 pitanja(maksimalno 50 bodova)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks