AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

mcook

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav svima! zanima me ako netko zna koliko se dobije dodatnih bodova za kolokvij za studente koji su odradili seminar

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pitanja sa 1.kolokvija grupa C

1.Allportova teorija kontakta
2.Racionalizacija prava po Weberu
3.4 vrste racionalnosti po Weberu(racionalizacija svijeta)
4.Objasni komparativno-historijsku metodu
5.Kako Marx objašnjava historijski materijalizam,a kako klasnu borbu?
6.Birokracija i njezina načela
7.Frankfurtska škola
8.Kako Durkheim definira samoubojstvo?
9.Ideal tip kod Webera
10.Podjela društva prema Durkheimu

nisam sigurna da li neka pitanja imaju još koje podpitanje ili ne,pa molim one koji su bili grupa C,ako se bolje sjećaju da me isprave.

bihter

Pozdrav svima! zanima me ako netko zna koliko se dobije dodatnih bodova za kolokvij za studente koji su odradili seminar
I mene isto to zanima, i mislim da nam uopce to nisu ni pribrojili jer kada sam pitala Antoniju na kraju kolokvija za te dodatne bodove rekla je da ona nezna ništa o tome. Pa pošto je ona ispravljala 100% nam ih nije dala:eek::hm:

Nerea

Kolege,da li mislite da postoji mogućnost da se pojavi koje pitanje koje obuhvaća 1.dio gradiva u 2.kolokviju?

znam da na usmenom trebamo znati svih 10 poglavlja,ali me malo kopka zbog čega ćemo sada na 2.kolokviju imati 2 pitanja više nego na 1.,tj.12.

marina24

Mislim da se ne moras uzrujavati oko toga... A i pise ti na stranici od faksa koja poglavlja ulaze u prvi kolokvij tako da sigurno nece postavljat pitanja u drugom kolokviju iz cjelina koje su bile namijenjene za prvi. A kolicina pitanja se vjerojatno odnosi na broj bodova jer drugi kolokvij nosi vise od prvog.

mcook

I mene isto to zanima, i mislim da nam uopce to nisu ni pribrojili jer kada sam pitala Antoniju na kraju kolokvija za te dodatne bodove rekla je da ona nezna ništa o tome. Pa pošto je ona ispravljala 100% nam ih nije dala:eek::hm:
sutra u 11 je uvid u kolokvij pa ćemo saznat, mislim da je to ak nam je malo falilo da nam se "progleda kroz prste" :)

Nerea

Kolege,da li mislite da postoji mogućnost da se pojavi koje pitanje koje obuhvaća 1.dio gradiva u 2.kolokviju?

znam da na usmenom trebamo znati svih 10 poglavlja,ali me malo kopka zbog čega ćemo sada na 2.kolokviju imati 2 pitanja više nego na 1.,tj.12.
prof Antonija Petričušić je rekla da je moguće da bude koje pitanje sada u 2.kolokviju,koje se odnosi na 1.dio gradiva,tj. 1.kolokvij jer je tako znalo biti i prijašnjih godina.

mcook

Jel mi može netko kolega s prve godine napisati koje gradivo je obuhvaćeno u 2. kolokviju sad 17.1.?

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Možda netko zna, da li popis poglavlja za kolokvije iz sociologije(objavljeni na stranici fakulteta) vrijede i za studente koji izlaze samo na ispit ili za ispit treba proći ciljelokupno gradivo? Primjećujem da su neka poglavlja izostavljena, poput Teorija elita, Nove sociološke teorije...

Hvala.

Nerea

Jel mi može netko kolega s prve godine napisati koje gradivo je obuhvaćeno u 2. kolokviju sad 17.1.?
1.Socijalna stratifikacija
2.Društvena kontrola i devijantnost
3.Država i demokracija
4.Politička i pravna kultura

Možda netko zna, da li popis poglavlja za kolokvije iz sociologije(objavljeni na stranici fakulteta) vrijede i za studente koji izlaze samo na ispit ili za ispit treba proći ciljelokupno gradivo? Primjećujem da su neka poglavlja izostavljena, poput Teorija elita, Nove sociološke teorije...

Hvala.
na ispitu se polaže svih 10 poglavlja odjednom,tj cjelokupno gradivo,ali i na usmenom nakon oba položena kolokvija odgovaraju se oba dijela gradiva. isto tako se u 2.kolokviju nađe pokoje pitanje koje se odnosi na 1.dio gradiva.

1.Predmet sociologije
2.Sociologija i pravo
3.Metode istraživanja
4.Sociološke tradicije-Auguste Comte i pozitivizam u sociologiji
5.Radikalna društvena teorija: Karl Marx
6.Utemeljitelji sociologije: Emile Durkheim i Max Weber
7.Socijalna stratifikacija
8.Društvena kontrola i devijantnost
9.Država i demokracija
10.Politička i pravna kultura

Hvala.
izostavljena poglavlja (s razlogom jer onda ne bi bilo razlike između Pravnog i Upravnog studija) poput Teorija elita,Novih socioloških teorija itd. se odnose na studente Pravnog studija(oni moraju znati apsolutno sva poglavlja).

i ovih 10 naših koje trebamo znati je previše. = (

Nerea

Kolege,može li mi netko od vas koji je već pristupio studomatu reći do kada možemo(do kojeg datuma) prijaviti prvi ispitni rok za veljaču iz sociologije?

arizona

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege,može li mi netko od vas koji je već pristupio studomatu reći do kada možemo(do kojeg datuma) prijaviti prvi ispitni rok za veljaču iz sociologije?
03.02.2014 redovni rok - prijave do 28.01.2014 23:59

(Drugi rok 17.02.2014 redovni rok - prijave do 11.02.2014 23:59

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks