AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kak si dobila 4 pa ja nemrem 5.puta polozit pismeni?? a ucila sam iz knjige...kako si pisala odgovore na pismenom,ako bi mogla rec? evo npr. na ovom roku je bilo pitanje-uloga civilne kulture u politickoj kulturi? odgovor molim,hvala ti ::happy::wink5:
Civilna kultura je, ako se dobro sjecam, ono istrazivanje almonda i verbe po kojem su oni pokazali 3 ideal tipa politicke kulture, znaci civilna kultura je istrazivanje koje je pomoglo da se ustanovi pojam politicka kultura i njegove osnove...tako je rekao decko koji je bio sa mnom na usmenom i prosao :)
ja ti inace dosta brzo pisem, a fokusirala sam se na ono sto bas traze, nisam pisala visak, prosla sam iz 2.puta, na 1.ispitu su mi falila 2 boda, a na 2. sam imala 44 i znala pitanja na usmenom i dala mi je 4 :)

samo iz skripte? knjiga baš ništa? :unsure:
btw čestitam:happy:
knjigu ni nemam, znanje i veliki udio srece jer su me pogodila prava pitanja

david88

samo da znate ivanaai je moja omiljena kolegica s faksa :D ja sam od prve prosla i pismeni i usmeni i dobila 3.. sve se moze.. treba vam volja i razumijevanje onog sto ste naucili :D
i ti si učila samo iz skripte?

amaterka

sto vam je toliko tesko oko te socke.. sjednite za stol knjigu ili skriptu u ruke i oderi.. nema tu neda mi se ili neznam sto.. ako hocete , dajte prodjite malo racionalizaciju, webera,durkheima i te sociologe..
drzim vam svima fige.. :D

Dolla

Miss Gates
sto vam je toliko tesko oko te socke.. sjednite za stol knjigu ili skriptu u ruke i oderi.. nema tu neda mi se ili neznam sto.. ako hocete , dajte prodjite malo racionalizaciju, webera,durkheima i te sociologe..
drzim vam svima fige.. :D
Nema tu dal hoće ili ne; bez da se super zna Webera, Comtea, Marxa, Durkheima ne treba ni izlazit na ispit - bez toga nema prolaza.

Dolla

Miss Gates
to su isto gluposti...znam ljude koji isu naucili doslovno drugi dio knjig i prosli tako da ima i do srece dosta...:wink5:
Kako god ti kažeš...Ja stojim kod ovog što sam rekla. Grubišićka nema šanse da nekog pusti ako to ne zna a kod Ravlića na karticama uvijek bude nešto od svih tih sociologa jer oni čine većinu prvog dijela gradiva. I s takvim stavom 'ajmo naučit samo drugi dio' je jako vrlo vjerojatan pad. But that's just my humble opinion...

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
... kako glasi odgovor na pitanje DEVIJATNE SUBKULTURE??? dal je to mozda ono crimila, conflik i retreatis ili ipak nije???

i kako glasi pitanje na koje je odgovor konformizam, inovacija, ritualizam, odbacivanje i pobuna???

hvalaaaaaaa...

malacale

kolegi/ci Paris da pomognem :) 1.odg.na devijantne subkulture: Richard Cloward i Lloyd Ohlin-prihvacaju Mertnovu tezu da je uzrok devijantnosti diskrepancija pozeljnih vrijednosti i dopustivih mogucnosti njihova postizanja; delikventno ponasanje je posljedica drustvene tektonike.-DELIKVENTNE SUBKULTURE IMAJU TRI OBLICJA: criminal,conflict,retreatist(i objasnis to)! 2. 5 TIPOVA ADAPTIVNIH MODELA USKLADJIVANJA ZAHTJEVA DRUSTVENE ULOGE: konformiznam..itd,ovo sto si nabrojala/o :)

vedranica

jaoooo..evo iskreno..meni je već dosta te socke..nikako da je se rješim... :( prvo mi fale 2boda da kolokviram..izađem na prvi rok-PAD..drugi rok-opet PAD... :( a stvarno nisam imala prilike da otiđem na uvid ispita iako znam da mi nije puno falilo jer sam svaki put učila to..evo,i sad sam došla do te faze da mi se sve to gadi i neda mi se ni pogledat više u tuz skriptu.. -.- a ono, imam još dva dana do ispita..najžalosnije od svega je to što neznaš šta da pišeš jer sve ovisi o onome ko ispravlja i kako će se njemu svidjet odgovor... -.-

t!na

jaoooo..evo iskreno..meni je već dosta te socke..nikako da je se rješim... :( prvo mi fale 2boda da kolokviram..izađem na prvi rok-PAD..drugi rok-opet PAD... :( a stvarno nisam imala prilike da otiđem na uvid ispita iako znam da mi nije puno falilo jer sam svaki put učila to..evo,i sad sam došla do te faze da mi se sve to gadi i neda mi se ni pogledat više u tuz skriptu.. -.- a ono, imam još dva dana do ispita..najžalosnije od svega je to što neznaš šta da pišeš jer sve ovisi o onome ko ispravlja i kako će se njemu svidjet odgovor... -.-
hjoooj, točno znam o čem pričaš!! :confused2: na kolokvijima se nisam proslavila, prvi rok sam znala onak okej, pa sam pala pa sam drugi rok naučila za stvarno i riješila 10 pitanja i imala bi dosta za prolaz ali su mi zadnja tri samo prekrižili cijela a znam da je bilo dobro, da mi je bar priznala po pola bodova bi prošla (falilo mi 4 boda) i sad me taaaaaaak strah sociologije i to mi je najomraženiji predmet 1.godine :dry: a dal oni kad vide da piše da polažeš 3.put se malo zainate pa ti otežaju?
sad se nadam prolazu i sretno i tebi kolegice :happy:

vibica

Dajte, usporite malo s tim pitanjima iz današnjeg ispita! LOL
Alo ljudi, kaj je tako grozno bilo??? :afro:

:popc1:

malacale

1.OBJASNI REPREZENTATIVAN UZORAK U SKLOPU ANKETE.
2.REHBINDER I PODRUCJA PRAVNEZNANOSTI.
3.OBJASNI ULOGU POZITIVIZMA U SKLOPU EMPIRIJSKE SOCIOLOGIJE.
4.PRIMJER INSTRUMENTALNOG I TRADICIONALNOG DJELOVANJA.
5.ALIJENACIJA I POSLJEDICE.
6.OBJASNI KOLEKTIVNU SVIJEST I DRUSTVENU CINJENICU.
7.STO JE TO IDEAL TIP I PRIMJERI.
8.VISEDIMENZIONALNA TEORIJA NEJEDNAKOSTI I PREDSTAVNIK.
9.OBJASNI TRANSFORMACIJSKI OBRAZAC: CLIFFORD SHAW I HANRY MCKEY I KOD OHLINA I CLOWARDA.
10.DAVID MATZ-CIMBENICI DEVIJANTNE KARIJERE.
11.TIPOVI DRZAVE.
12.LIBERALNA DEMOKRACIJA.
13.KULTURNI KAPITAL PORODICE.
14.VERBA I ALMOND-TIPOVI POLITICKE KULTURE.
15.KAKO MOZEMO OBJASNITI TUMACENJE EUROPSKE PRAVNE KULTURE( s tim da je ovako nekako formulirao pitanje,a odg.je Gibson i Caldeira-"Pravne kulture Europe" i pricas sto su oni proveli itd...) i 8. pitanje mislim da je to multidimenzionala teorija stratifikacije webera,samo on pitanja drugacije preformulira,opeeet,lool :D

majena

jel netko zna gdje su rezultati studenata koji su na komisiji, mene nema uopće na popisu ni onih koji su prošli a ni onih koji su pali :S

natasha

jel netko zna gdje su rezultati studenata koji su na komisiji, mene nema uopće na popisu ni onih koji su prošli a ni onih koji su pali :S
Mislim da oni ni ne objavljuju rezultate onih koji su na komisiji nego dođeš kad je usmeni s indeksom, i tada ti kažu da si prošao ili pao, naravno ako si pao odmah zabrana od 3 mjeseca u indeks, a ako si prošao onda ideš na usmeni, pa kako Bog da :wink5:

ALI JOŠ JEDNOM PROVJERI DA IPAK NE BI BILO NISMO ZNALI!!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks