AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej kolege da li mi može netko reći kao da naučim tu soc,šta da pišem na ispitu? 2x sam bila i svaki put mi fali 4-5bodova. :S kolko god da napišem nije dosta :S
ako vide da je učeno po skripti ( znači krači odgovori, čiste info bez opisivanja i nadodavanja riječi) onda ti vjerojatno ne priznaju cijeli zadatak. pokušaj svojim riječima nešto objasniti, kad učiš i imaš u mislim definiciju iz skripte probaj u knjizi nači neke dodatne podatke o toj temi. i nikako ne, ALI NIKAKO NE učiti zadnjih 5 dana prije ispita..:cool:

vanny

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim nekog tko je bio na ispitu na ovom roku da mi odg na sljedeca pitanja;
na sta se odnosi ono pitanje o Comteu i razvitku znanosti?

Andrej21

nisu sve rezultate stavili -.-'
:sad:nemam sreće prokleta sociologija :crying2: već po 6 puta.Čini se ko da ću morata polagat ove ostale predmete,a taj ću ostavit za parcijalu 2 godine preko kolokvija jedino_Ovako prek ispite nemoguća misija.Malo je ljudi pošlo nemožeš sve stić.A pitanja su tako glupa Rehminder i sad ti moraš pisat o tome,a ima pun kufer i još nekih zbunjujućih pitanja.:angry::sad:

katarina r

mene zanima koja je to skripta iz skriptarnice po kojo se prolazi,ali i koja je najviša ocjena dobivena učenjem po skripti i vremenski rok potreban za to?
puno hvala

Ernych

ja prošla :D evo da malopomognem vama koje vas to čeka...pitanja na pismenom su bila

1. 3 stupnja razvoja društva
2. Anketa
3. Mehanička i organska solidarnost
4. Racionalizacija prava
5. Devijantnost i društvena kontrola
6. Religija kod Durkheima
7. Ograničenja mobilnosti
8. Historijski materijalizam
9. Političke stranke i kako ih dijeli Duverger
10. Ideal tipovi političke kulture
11. Weberova racionalizacija svijeta
12.Odnos biheviorizma i pozitivizma
13. Alijenacija
14. Ideal tipovi
15. Matza -devijantnost

bila sam na komisiji na usmenom i pitali su me društva po Durkheimu i kako ih djeli dakle, meh. i org. solidarnost...i stratifikaciju...pa po Weberu...sretno svimaaa!! :)

natasha

ja prošla :D evo da malopomognem vama koje vas to čeka...pitanja na pismenom su bila

2. Anketa
4. Racionalizacija prava
13. Alijenacija
14. Ideal tipovi
15. Matza -devijantnost

bila sam na komisiji na usmenom i pitali su me društva po Durkheimu i kako ih djeli dakle, meh. i org. solidarnost...i stratifikaciju...pa po Weberu...sretno svimaaa!! :)
Tko ti je sve bio na komisijskom? To i mene čeka

Ernych

bile su dvije komisije...u jednoj je bila Ksenija, Antonija i Kregar...a u drugoj u kojoj sam ja bila su bili Ravlić, Sekulić i Keller...sretno :)

amaterka

2. Anketa
4. Racionalizacija prava
13. Alijenacija
14. Ideal tipovi
15. Matza -devijantnost

to isto sam ja imala kao normalni rok :D tj. meni je bio prvi izlazak i otprve sam prosla i polozila :D
sretno svima ^^

Ernych

to isto sam ja imala kao normalni rok :D tj. meni je bio prvi izlazak i otprve sam prosla i polozila :D
sretno svima ^^
čestitam :) ma pismeni ti je za sve isti...samo kad si na komisiji ispituju te tri profesora...to je jedina razlika...

Dolla

Miss Gates
ljudi iz čega ste sve učili...
jel tko učio po novoj skripti i prošao?
Evo ja sam ti iz one skripte po kojoj svi uče (oko 80-ak stranica), s tim da sam si devijantnost vadila iz knjige jer sam imala staru verziju skripte koja je imala ideologije a nije imala devijantnost...

malacale

lijepo bih kolege zamolila ako mi mogu reci ima li neka skripta iz socke kao tipa najhvaljenija iz politologije?? pocela bih uciti sad za 30.5. a nisam zicer koju da skinem tu iz skriptarnice,pa ako moze netko pomoci bila bih zahvalna :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks