AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

ana_zg

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s današnjeg ispita,koliko se sjećam,imam neki talent da zaboravim čim napišem :D
Integracija,racionalizacija,tradicionalni poredak,feminizam,ekologizam,sustavi nejednakosti,pozitivizam,politička kultura,gibson-caldeira istraživanje,oblici države,interesne grupe,ideologija-mann,jhering,duguit,marx klasni sukobi..

farbana

Evo da dodam...
Mannheim, weber-racionalnost, mobilnosti, Stratifikacija po Marxu, Durkheim o društvu, pravna dogmatika, političke stranke, birokracija, biheviorizam, pluralizam,autori i objasniti pravnu kulturu, usporedi političke kulture SAD,MEX,ENGL,NJEM i ITAL, ...

Sretno svima koji planiraju riješit na dekanskom!

maleenaa

a kako mrzim ovu sociologiju pogotovo ovaj novi sistem s esejskiim..nikad ju necu polozit hahha..sad vidim da je proslo9 7-8 ljudi na pismenom...a nis dekanski molim te odobri se" :)

misty

da, ali inače imaju običaj napisati kada i gdje će bit moguć uvid.. a sada nisu ništa stavili
pa imaju, ne znam zašto sad nisu, ali kad stave, onda piše da je uvid moguć prije usmenih ispita...:wink5:

janna

e stvarno vise ne kuzim sta traze u tim esejima, vec treci put pisem, i dopadnu stvarno ona pitanja koja znam, i napisem toliko toga, i opet nista... ufff... ljute me pomalo... odoh na uvid... a kako to ide s komisijom? odmah usmeni bez obzira na pismeni ili isto ako se ne prođe pimeni ništa od usmenog?

mony-ma

e stvarno vise ne kuzim sta traze u tim esejima, vec treci put pisem, i dopadnu stvarno ona pitanja koja znam, i napisem toliko toga, i opet nista... ufff... ljute me pomalo... odoh na uvid... a kako to ide s komisijom? odmah usmeni bez obzira na pismeni ili isto ako se ne prođe pimeni ništa od usmenog?
imaš na stranici od prava, na katedri sociolgije, poslije svih tih silnih rezultata piše velikim crvenim slovima, da su skužili da studenti uče po krivim skriptama, i opće ne koriste literaturu i da imaju već neke ustaljene fraze...pa ako si učila iz skripte i vjerojatno imala neke iste rečenice ko neko ko je također učio iz skripte, a te rečenice su šture i bezveze, onda su rušili...jer nemoguće je da je od 50 ljudi, 6 ljudi prošlo...da su svih ostalih 44 došli na blef beveze ili da nikom nisu mogli navuć bod :) eto, moje mišljenje :D ispričavam se, ako si možda učila iz knjige, pa te nisu pustili, ali očito traže onda puno...ja sam isto pala već treći put, al sama sam si kriva :D

Maya2506

imaš na stranici od prava, na katedri sociolgije, poslije svih tih silnih rezultata piše velikim crvenim slovima, da su skužili da studenti uče po krivim skriptama, i opće ne koriste literaturu i da imaju već neke ustaljene fraze...pa ako si učila iz skripte i vjerojatno imala neke iste rečenice ko neko ko je također učio iz skripte, a te rečenice su šture i bezveze, onda su rušili...jer nemoguće je da je od 50 ljudi, 6 ljudi prošlo...da su svih ostalih 44 došli na blef beveze ili da nikom nisu mogli navuć bod :) eto, moje mišljenje :D ispričavam se, ako si možda učila iz knjige, pa te nisu pustili, ali očito traže onda puno...ja sam isto pala već treći put, al sama sam si kriva :D
gle, ja sam sebi sama radila skriptu po knjizi, znači rečenice prepisane izričito iz knjige i naučene po knjizi i pisala sam točno kako treba i još objašnjavala svojim riječima i već sam 6. put pala, to je stvarno nemoguće, šta god da napišeš nije dobro

jope

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
uvid u test moguće je jedino na konzultacijama utorkom u 12 ja mislim, tako sam kada je prvi rok bio 1.9 išla slušati usmeni i tražila pismeni da vidim i rekla mi je ksenija da ga mogu vidjeti tek na konuzltacijama .. i meni isto nije jasna taj ispit više .. ja sam bila komisija i mislila sam da sam dobro napisala .. bar za 2 al ništa .. dobila zabranu i tek u 12mj mogu izać :(

mony-ma

gle, ja sam sebi sama radila skriptu po knjizi, znači rečenice prepisane izričito iz knjige i naučene po knjizi i pisala sam točno kako treba i još objašnjavala svojim riječima i već sam 6. put pala, to je stvarno nemoguće, šta god da napišeš nije dobro
onda ti ništ drugo ne preostaje neg otić na uvid i vidjet u čem je problem...i di si pogriješila...ako sama smatraš da ti to nije greška, kažeš lijepo, svađaš se...hehe...samo da ti navuče bod :D ali rekla sam, nemoguće da je samo 5 ljudi naučilo, a ovi ostali došli bzvz na blef i niko nije zadovoljio njihove kriterije da im bar za dvojku navuku :S

janna

onda ti ništ drugo ne preostaje neg otić na uvid i vidjet u čem je problem...i di si pogriješila...ako sama smatraš da ti to nije greška, kažeš lijepo, svađaš se...hehe...samo da ti navuče bod :D ali rekla sam, nemoguće da je samo 5 ljudi naučilo, a ovi ostali došli bzvz na blef i niko nije zadovoljio njihove kriterije da im bar za dvojku navuku :S
prvi put sam ucila po skripti i nisam prosla, al ova zadnja dva puta sam ucila samo iz knjige i pisala si svoju skriptu i svasta, al opet nikako, al stvarno je malo cudno kako je tako mala prolaznist, bas ne kuzim...

Maya2506

prvi put sam ucila po skripti i nisam prosla, al ova zadnja dva puta sam ucila samo iz knjige i pisala si svoju skriptu i svasta, al opet nikako, al stvarno je malo cudno kako je tako mala prolaznist, bas ne kuzim...
navodno govore da ne pišemo ono što treba i da pišemo "nebuloze"... pa onda očito te nebuloze kupimo iz knjige jer ja, kao i ostali koliko znam, pišemo isključivo rečenice iz knjige koje onda objasnimo svojim riječima (jer tako piše u ispitu da treba riješiti zadatak)... ja sam čula da ako je prolaznost na ispitu mala da oni trebaju smanjit onda bodovni prag da bi što više ljudi prošlo, sad, jel to istina ili nije, ne znam... ali ako je, oni se toga ne drže

reny

hmm, jel planira tko sutra na uvid maybe?? sad vidim da pišete da je u uto u 12 na konzultacijama, pa dal vrijedi ići sutra ili ne? i kod koga je inače taj uvid? a šta se tiče male prolaznosti, da slažem se sa vama, ispada da im nikako ne paše...al možda opet ovisi i o tome da svaki put netko drugi ispravlja pa prihvaća kako njemu paše, pa se stalno vrtimo u krug

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pa ona skripta s pitanjima sta ima puno pitanja je dobra...imislim ako se nju zna da se prode samo sto po menii ima malo vremena za pisat...

Dragan Miš

da,ja sam prošo pismeni ,a pao usmnei kod Ksenije,banana...zna netko tko će mi biti na dekanskom i kad bi otprilike bio taj rok? još sam na komisiji,sastav komisije? hvala!

misty

hmm, jel planira tko sutra na uvid maybe?? sad vidim da pišete da je u uto u 12 na konzultacijama, pa dal vrijedi ići sutra ili ne? i kod koga je inače taj uvid? a šta se tiče male prolaznosti, da slažem se sa vama, ispada da im nikako ne paše...al možda opet ovisi i o tome da svaki put netko drugi ispravlja pa prihvaća kako njemu paše, pa se stalno vrtimo u krug
na uvid pismenog je svakako dobro otići jer nekad se dogodi da i profesor pogriješi kod ispravljanja pa te zakine čak i za veću ocijenu. sve je moguće, znam podosta primjera gdje se tako nešto dogodilo. pa i da vidiš ako si uvjeren da ćeš proći, a nisi prošao, da pitaš što treba napisati, koliko i tak to...isplati se. ideš kod onog profesora koji ti je ispravljao ispit tj. koji ispravlja tvoj dio abecede...:wink5:

da,ja sam prošo pismeni ,a pao usmnei kod Ksenije,banana...zna netko tko će mi biti na dekanskom i kad bi otprilike bio taj rok? još sam na komisiji,sastav komisije? hvala!
ako idemo logikom prošlogodišnjeg dekanskog, negdje oko sredine, onaj tjedan od 11.-15., možda. sumnjam da će nekaj biti prije zbog kasne sjednice krajem rujna. može ti biti u bilo kojim kombinacijama, bilo tko. meni je bila grubišićka, sekulić, ravlić. jednom je bio kregar, ravlić, grubišić...nema sad nekog pravila. jedino što ti preostaje je dooooobro naučiti ma tko bio pošto ti je to 4. izlazak iza kojeg znaš što slijedi...:wink5:

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
daj te mi recite koji su ideal tipovi politickog poretka...al ono da ste sto posto sigurni jer u knjizi se spominje i ono od linza i stepana ( 5 najvecih modernih idealnih tipova poredaka-demokratski,autoritarni...) i spominje se ono od webera

nek mi neko molim vas objasni

Bubika

Hej narode imam jeno pitanje!!

sada na dekanskom sociologiju polažem 4. put - znači komisija. Može li mi netko tko ima iskustva sa komisijom reći kak to izgleda? tko je najčešće u komisiji? kakva su pitanja???
pretty please...

misty

Hej narode imam jeno pitanje!!

sada na dekanskom sociologiju polažem 4. put - znači komisija. Može li mi netko tko ima iskustva sa komisijom reći kak to izgleda? tko je najčešće u komisiji? kakva su pitanja???
pretty please...
komisija ko komisija...meni su bili grubišić, ravlić i sekulić. svako pita po jedno pitanje, znaš-ne znaš i amen. pitanja su standardna pa kao i na forumu, nema ispitivanja nekih detalja...:wink5:

Maya2506

daj te mi recite koji su ideal tipovi politickog poretka...al ono da ste sto posto sigurni jer u knjizi se spominje i ono od linza i stepana ( 5 najvecih modernih idealnih tipova poredaka-demokratski,autoritarni...) i spominje se ono od webera

nek mi neko molim vas objasni
što se webera tiče samo piše kako on objašnjava ideal tip političkog poretka.
a 5 najvećih modernih idealnih tipova poredaka su:
demokracija, autoritarni režim, totalitarziam, posttotalitarizam i sultanizam...
to bi trebalo bit to, uvijek te ideal tipove traže na ispitu...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks