AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

marina 812

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Rezultati ispita su katastrofalni. Ljuta sam i nije mi jasan postotak 26,5% prema 73,5%. Gubim živce,vrijeme i novac i ne znam što je gore. Ili mi kao studenti nismo na nivou studija ili pedagozi neznaju na adekvatan način pribliziti i objasniti gradivo. Kriteriji mogu biti na visokom nivou, ali ovo je svejedno poražavajuće za sve.

Ninchy

bok, zanima me od onih koji su jucer vec bili/prosli usmeni dio ispita kod prof. Ravlica, koja su 3 pitanja dobili, cula sam da nije bilo previse ovih ceduljica sa pitanjima,a i da se izvuklo samo jedno pitanje, a drugo i trece pitanje postavljao iz pitanja koja su dobile druga i treca kolegica...hvala vam lijepa na pomoci..
tako je... išla je frendica na ispit.. njoj je tako bilo...

Andrejci

bok, zanima me od onih koji su jucer vec bili/prosli usmeni dio ispita kod prof. Ravlica, koja su 3 pitanja dobili, cula sam da nije bilo previse ovih ceduljica sa pitanjima,a i da se izvuklo samo jedno pitanje, a drugo i trece pitanje postavljao iz pitanja koja su dobile druga i treca kolegica...hvala vam lijepa na pomoci..
u mojoj grupi su na karticama bili weberova racionalizacija, funkcije politickih stranaka, konsocijacijska demokracija...a onda je on jos pitao protestantska etika i duh kapitalizma, almond i verba - civilna kultura, politicka kultura, 4 vrste racionalnosti kod webera...

kikicha

Danas imam usmeni kod Ksenije pa me zanima(ako netko zna) kako ona ispituje,koliko pitanja,da li tesko pita i koliko se treba znati za neku bolju ocijenu tipa 4 ? Fala!!

LuckyIvana

...sretno svima na ispitu danas...molim vas da stavite pitanja nakon ispita...to će puno značiti i nama koji sutra izlazimo :)))

grimm

a tsa jer se moze doci na usmeni,bez obzira na to sto si pao pismeni? nest je pricala profesorica,pa nisam valjda nest krivo shvatila :/

comrad

zove mene danas kolega koji je prosao pismeni, te je trebao ici na usmeni koji je po rasporedu bio za sutra...no, kada je danas isao na internet da malo vidi kaj ima novoga, sok i nevjerica...ispalo je da su danas u 10h stavili obavijest da ce biti usmeni dan prije (dakle danas a ne sutra)...to je po meni vrlo neprofesionalno i neodgovorno prema izvanrednim studentima koji su u radnom odnosu...treba trazit slobodni dan za ispite, a oni se ponasaju tako nonsalantno i smatram da im nije to u redu...uglavnom, on je ipak stigao doci na usmeni (ali ne u svojoj grupi)...nadam se da ce se ubuduce drzati prije objavljenih rasporeda pisanja i ispitivanja

kikicha

...sretno svima na ispitu danas...molim vas da stavite pitanja nakon ispita...to će puno značiti i nama koji sutra izlazimo :)))

Comte-pozitivizam,drustvo (opcenito) po Durheimeu i njegova podjela po solidarnosti,drustveni pokreti,ideal tip,racionalizacija prava od Webera,pravna kultura,politicka kultura,frankfurtska skola,drzave po Heywoodu...ima jos,al se nemrem sjetiti,ak se sjetim javim. Sretno svima!!:tongue2:

P.S. Nije strasno,pogotovo kod Ksenije (ja sam bila kod nje) i ne pita teško,stvarno one svari koje se moraju znati,ne cijepidlači :cool:

Maryna

Dragi moji... i ja sam danas položila sociologiju! Danas mi je bio sedmi izlazak na ispit! Savjetujem vam da se primite knjige i da učite sve s razumijevanjem! Učila sam po raznim skriptama i nije bilo uspjeha dok nisam otvorila knjigu i sama si radila skriptu! Predmet nije jednostavan i potrebno je uložiti puno truda da bi bilo i rezultata! Imate pitanja na forumu i po njima učite jer se sva ponavljaju i na pismenom i na usmenom! Želim vam sreću da ne doživite toliko izlazaka na jedan ispit!

ja_2010

Dragi moji... i ja sam danas položila sociologiju! Danas mi je bio sedmi izlazak na ispit! Savjetujem vam da se primite knjige i da učite sve s razumijevanjem! Učila sam po raznim skriptama i nije bilo uspjeha dok nisam otvorila knjigu i sama si radila skriptu! Predmet nije jednostavan i potrebno je uložiti puno truda da bi bilo i rezultata! Imate pitanja na forumu i po njima učite jer se sva ponavljaju i na pismenom i na usmenom! Želim vam sreću da ne doživite toliko izlazaka na jedan ispit!
nebi se s tobom slozio...polozio sam s trojkom isprve i to sam ucio dva dana prije ispita samo iz skripte...sve ovisi o tvojoj sposobnosti učenja i koliki ti je kapacitet pamćenja...nekome je lagan predmet,nekome nije...stvar je od osobe do osobe...:D

Donki

evo,ja sam danas imala usmeni i pitao nas je metode istraživanja (anketa, analiza slučaja i analiza dokumenata), ideologija po marxu, funkcije ideologije,društveni pokreti (po Aberleu i Giddensu) i nesto o novim društvenim pokretima..to je to! Sretno svimaaa!!

LuckyIvana

evo,ja sam danas imala usmeni i pitao nas je metode istraživanja (anketa, analiza slučaja i analiza dokumenata), ideologija po marxu, funkcije ideologije,društveni pokreti (po Aberleu i Giddensu) i nesto o novim društvenim pokretima..to je to! Sretno svimaaa!!
hej...bile smo zajedno u sobi :)))))

nebi se s tobom slozio...polozio sam s trojkom isprve i to sam ucio dva dana prije ispita samo iz skripte...sve ovisi o tvojoj sposobnosti učenja i koliki ti je kapacitet pamćenja...nekome je lagan predmet,nekome nije...stvar je od osobe do osobe...:D
2 dana...ti si onda zaista sretnik i lumen ;))) ja sam bogme dobra tri tjedna gazila skriptu i knjigu...za istu ocjenu...

kikicha

hej...bile smo zajedno u sobi :)))))

2 dana...ti si onda zaista sretnik i lumen ;))) ja sam bogme dobra tri tjedna gazila skriptu i knjigu...za istu ocjenu...
Također učila dva dana za usmeni u dobila 3,a da sam mrvicu vise dobila bi i 4 :frustrating:

natasha

Zna li netko kako bi se objasnila:1. globalizacija i internacionalizacija
2. diverzifikacija i interdisciplinarnost
3. povećana potreba za praktičnim znanjima formuliranja društvenih politika

Hvala!!! :)

Maryna

Budući da je prolaznost jako mala, vrlo se lako može zaključiti da predmet i nije tako lagan???

kikicha

Budući da je prolaznost jako mala, vrlo se lako može zaključiti da predmet i nije tako lagan???
Jao,pa nije to nauka ili država (koja mi je 4 mjesecu i planiram ju pripremati barem 3 tjedna intenzivnog rada). Mrvicu je teza od politologije. A sto se tice ispita,stvarno ne razumijem kako netko pismeni nije prosao,ne da su bila osnovna pitanja i pojmovi nego ne razumijem sta su ucili oni koji nisu prosli ako su uopce ucili. Istina je da ako si ucio barem nesto za kolokvije i barem tjedan dana po skripti za pismeni nebi trebalo biti problema. Za usmeni samo ponovis ili ako nisi stigla nesto za pismeni naucis (recimo ja za pis. sam samo procitala onaj dio država i demokracija i pol i prav kultura-jer sam dobar dio znala iz politologije,a za usmeni bas naucila posteno).
Ugl.,ljudi nije soc neka muka i patnja,da se to bez problema,samomalo volje i razuma!! :wink5:

marina 812

Problem je u vremenskom pisanju testa. Ja ne stignem u 45 minuta dati odgovore na sva pitanja i staviti na papir sve što znam. Očito pre sporo pišem, a vjerujem da nism jedina koja ima taj problem.

kikicha

Problem je u vremenskom pisanju testa. Ja ne stignem u 45 minuta dati odgovore na sva pitanja i staviti na papir sve što znam. Očito pre sporo pišem, a vjerujem da nism jedina koja ima taj problem.

Moguće,ali i to se da izvjezbat. Ugl. nije greska u predmetu nego u nama/vama/njima...sve se moze ako se hoce! :wink5:

rlmadrid15

istina, i ja sam imala taj problem, na svakom pitanju sam pisala sto sam vise znala jer sam se bojala da necu proci tako da sam na kraju rjesila 18 pitanja od 26 jer vise nisam vremenski stigla ali tih 18 su mi sva bila tocna i prosla sam pismeni...
da nisam opsirno pisala stigla bih rjesiti sva pitanja ali mozda onda nebi dobila toliko bodova... ah ah tko ce ga znat... :D

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks