AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

medvedica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
klasa kao uži pojam - u današnjem svijetu više ne postoji, takvo marksističko gledište su iznijeli Pakulski i Waters u svojoj teoriji o ˝smrti klase˝

klasa kao širi pojam - u današnjem svijetu i dalje postoji jer se ljudi razlikuju po bogatstvu, moći i utjecaju

*dada*

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ako sutra položim 2.kolokvij kada onda mogu izaći na usmeni dio? utvrđuju li se datumi usmenog nakon kolokvija ili se usmeno ispituje za vrijeme pismenih rokova, te trebaju li se usmeni prijaviti? molim da mi netko pojasni, hvala

vibica

Ako sutra položim 2.kolokvij kada onda mogu izaći na usmeni dio? utvrđuju li se datumi usmenog nakon kolokvija ili se usmeno ispituje za vrijeme pismenih rokova, te trebaju li se usmeni prijaviti? molim da mi netko pojasni, hvala
Ako skupiš ukupno 90 bodova iz oba kolokvija kada se zbroje, ideš direktno na usmeni. Ako skupiš 130 imaš položen pismeni i usmeni, ali samo za dvojku. Moraš doći na usmeni i ako si zadovoljna dvojkom, samo ti upiše, a ako ne, odgovaraš za više.

Usmeni je par dana poslije pismenog, i prijavljuješ ga, da. Imaj samo na umu da kolokvij vrijedi samo za rok u drugom mjesecu.

Ernych

ej ljudi čitala sam malo tu i jel mi može netko napisat jesu mjenjali šta po pitanju gradiva koje moramo učiti ove godine?
vidjela sam da je netko napisao da treba društvenu kontrolu i devijantnost, što prije nismo trebali, i da su neke stvari izbačene?

Maya2506

ej ljudi čitala sam malo tu i jel mi može netko napisat jesu mjenjali šta po pitanju gradiva koje moramo učiti ove godine?
vidjela sam da je netko napisao da treba društvenu kontrolu i devijantnost, što prije nismo trebali, i da su neke stvari izbačene?
jesu da.. ukinuli su ideologiju, a stavili devijantnost... taman sam ja danas uploadala novu skriptu koja to tako sadržava i oko koje sam si dala jako puno truda, pa ako oćeš skini :)

jel mi moze neko rec koji se predmeti mogu prebacivati u 2 god??
svi osim nauke o javnoj upravi

vanny

pozz svima :)
danas sam pisala 2.kolokvij,iskreno se nadam prolazu no danas sam 1.put cula da sam se trebala prijavit sad za ovaj rok ispita da mogu izac na usmeni nakon polozenih kolokvija.. ALI,prijave su vec prosle ?! i sta sad ? o_O

mininfax

ljudi objavljena je nova skripta iz soc,bezi ideologije,sa devijantnoscu,i izuzetno je dobro slozena,pa eto preporuka...:)

janna

da li je vama koji ste pisali 2 kolokvij bilo premalo vremena?? meni je ostalo jos 7-8 nedovrsenih pitanja :/// tako da od prolaza VALJDA nista...

a posto sam student od prosle godine preporucila bih vam da ucite iz knjige, nikako iz skripte...jer ako skuze da ste ucili po skripti nista od prolaza... :S

inana_000

da li je vama koji ste pisali 2 kolokvij bilo premalo vremena?? meni je ostalo jos 7-8 nedovrsenih pitanja :/// tako da od prolaza VALJDA nista...

a posto sam student od prosle godine preporucila bih vam da ucite iz knjige, nikako iz skripte...jer ako skuze da ste ucili po skripti nista od prolaza... :S
Ma daj? Ja sam za sve učila po skripti i prošla bez problema...Jedino ako netko baš doslovno ne nauči skriptu od a do ž...

Lola A

isssssss kolokvij je bio ajme ubi me bože premalo vremena ruke su mi se tresle i sam mozak!!! da...i zašto netko prije nije rekao i pojasnio to s testovima zkj mi kaj pišemo po kolokviju moramo prijavit pismeni 31og ak imaju evidentirane kolokvije??? ono ja isto mislim ić prijavit u ponedjeljak sad pa ću vidjet oće mi uzet prijavnicu..i kaj onda neidem na taj test neg čekam rezultate kolokvija do četvrtka? i kaj onda ak prođem idem sam na usmeni kad budu ? a ak ne prođem kolokvij opet mogu izač na ispit 31vog...btv ideologija je bila...ahahhaha fkt nisu fer sva sreća da je sam jedno pitanje.

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
mi koji smo pali godinu/ ponavljaci/ nemoramo po potpise jer ih imamo od prosle godine...i dal moramo ic na onaj sugavi pregled sistematski ako smo isli prosle godine...nek napise netko ko je sto posto siguran u odgovor svoj

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
mi koji smo pali godinu/ ponavljaci/ nemoramo po potpise jer ih imamo od prosle godine...i dal moramo ic na onaj sugavi pregled sistematski ako smo isli prosle godine...nek napise netko ko je sto posto siguran u odgovor svoj

tako je, potpise kad dobiješ jednom, to je to...:)

također i sistematski !

natasha

nisam ih ni ja otpriliko toliko stigla, samo nadam se prolazu jer sam u 1. kolokviju imala dobre bodove, samo opet tko zna???

Paris

moze netko plisssss napisat koja su pitanja bila na kolkoviju iz drustvene kontrole i devijatnosti ... zahvaljujem :)

martina1

evo nekih pitanjca s drugog kolokvija kojih se sjećam...
stranke prema Duvergeru, 3 obilježja države prema Prelotu, što je sistematizacija, interesne grupe, što je stratifikacija prema Marxu, politička kultura, tko je napisao društvenu strukturu i anomiji...
objasni mehaničku i organsku solidarnost, objasniti što znači da je društvena nejednakost društveno strukturirana, intrageneracijska i intergeneracijska mobilnost, za što je zaslužan Cohen, marksistička teorija države, objasniti po izboru 3 tipa države, pokreti prema Giddensu, anomija prema Mertonu, odnos između razmjenske i strukturalne mobilnosti, odnos između civilne i političke kulture, konsocijacijska demokracija, 3 idelna tipa političke kulture...
evo toliko...:)

martina1

e sad nisam sigurna dal sam imala sistematizaciju il sekularizaciju...ugl. jedno od toga, heh...a to se odnosi na racionalizaciju prava kod webera...a inače da, imala sam to sve, bil je dosta zahtjevan kolokvij...meni je osobno bilo premalo vremena i nadam se da bude za prolaz :S

Lola A

kod mene je bilo marx ono neš tipovi slojeva-kapitalisti ..., sociološke karakteristike merton, kaste, tipovi hitorijskih slojeva-kaste,staleški oblik bla bla.., što je devijantnost, društvena kontrola, ideal tipovi , neš s gidensom, pravna kultura,interesne grupe...nezz bilo je preteško..previše pitanja (po 5 bodova a vremena za to ništa..zkj oni sami tak ne probaju pisat pa da vide da je nemoguče kak spada odgovorit na sva a kamoli ak neznaš..pa još neš se prisječavat.koma živa. jedva čekam vidjet rezultate.

janna

e to je i meni bilo u kolokviju kao i kod Lole A, al mi je bio problem sto sam znala vecinu toga, samo sto je bilo stvarno premalo vremena, nisam stigla pola toga napisati...
ista stvar kao i na ispitu, tih 15 eseja se ne stigne napisat u 45 min... vremenski je premalo a pitanja su prezahtjevna i traze se opsežni odgovori...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks