AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Filip M.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja dok sam bila trudna uplatila sam godinu ne znajući za to i gđa. Željka me upozorila na to, napisale smo Molbu na licu mjesta i poslala me u naše računovodstvo i vratili mi kn. Odi na fax ili nazovi, ne znam koja je sada procedura ali tu godinu imaš pravo besplatno upisati, to jest imaš pravo na mirovanje ali možeš izlaziti na ispite, pretpostavljam da je ta godina dana prošla koliko sam zaključila.
Uglavnom daj nazovi ili odi do fax.

nika216

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Molim nekog sa starog progama za informaciju dal' mozemo dalje prijavljivati ispite preko prijavnica. Ja se vec registrirala na studomat i sad citam ovo. Katastrofa, to se to se tu vise nista ne zna.

Jasmina007

Molim nekog sa starog progama za informaciju dal' mozemo dalje prijavljivati ispite preko prijavnica. Ja se vec registrirala na studomat i sad citam ovo. Katastrofa, to se to se tu vise nista ne zna.
Ako ne polazes redoslijedom od prve godine, onda putem prijavnica (ako ti je ostalo manje od 8 ispita), a ako ides redom, onda prek studomata. Takvu sam ja info dobila.

snjegulja

Ja sam danas prijavila EUP (2 god) i u ponedjeljak ili sutra ću prijaviti i VIšestupanjsku (3. god). Teta iz sobe 10 mi je pogledala indeks, uzela prijavnicu i rekla da mi stari za sada možemo i tako prijavljivati.

Filip M.

Cure, tek u pon. idem do fax., po šifru i mislim prijaviti politologiju putem prijavnice, mogu tako?

Zaboravila sam napisati sa imam manje od 8 ispita.

aurelija

Da...prošao je taj ponedjeljak i već mjesec dana;) pa si prijavila putem Studomata...pretpostavljam...
Da, stvar je u tome da svi koji polažu po redu prijavljuju putem stud., a svi koji ne idu po redu, a imaju do 8 ispita, do kraja ovog semestra još mogu prijavljivati ispite po svom redosljedu, na klasičan način, putem prijavnice, po starim rokovima...tako mi je rekla tet. u ref.
Nakon toga, tko se nije skrio, magarac je bio!
Zezam se!
Nakon toga, od 30.9., nema više tako zvanih, naših redoslijeda:hm: već svi po redu po'studomatu!;)

I p.s.,
jel' položio tkogod~štogod?
I ak' netko zna šta je lakše, Poredbeno ustavno ili Pravo EU, nek' mi javi.
Jel' išao tko možda na kakva predavanja?!

aurelija

Saznala sam da je lakše Poredbeno, barem većini...tako da se ja vatam tog'...vama srićno;) gdje god da ste i u čem' god da ste!

jadra

rekla bih do 30.9.2014. jer su rekli da vise nece biti studiranja po starom programu.
nismo se razumjele vjerojatno, studenti koji su nastavili studij sad studiraju po bolonji, a starog programa vise nema. mene samo zanima koliko dugo izvanredni studenti mogu, po bolonji, studirati zadnju godinu. cula sam neki rok od 2 godine, ali mislim da se on odnosi na REDOVNE studente.

aurelija

Da...dobro pitanje...pa tko zna, nek' javi!
Ja sam svašta nešto čula, ali više ni u šta nisam sigurna...
Navodno, dva puta možeš upisati istu godinu ako nisi položio ni jedan predmet, nakon toga gubiš pravo studiranja...nebitno jesi redovan il' izvanredan...
A ako ipak nešto položiš...a onda, opet navodno, možeš otezat koliko hoćeš, ak' si izvanredan...tak' bar pričaju...al' fakat nemam pojma.
Treba provjerit, pitat, one koji znaju...
Jav'te se!
Navodno ima i neki novi pravilnik od ove godine, pa treba i u njemu provjerit...
ah

martina_sk

Administrator
nismo se razumjele vjerojatno, studenti koji su nastavili studij sad studiraju po bolonji, a starog programa vise nema.
da, u pravu si. pobrkala sam s onim novim pravilom o polaganju ispita 3. godine s jednim nepoloženim ispitom iz 2. godine

mene samo zanima koliko dugo izvanredni studenti mogu, po bolonji, studirati zadnju godinu. cula sam neki rok od 2 godine, ali mislim da se on odnosi na REDOVNE studente.
rok od 2 godine se odnosi na redovne, koji prelaze u izvanredne nakon 2 godine. koliko znam za izvanredne za sad nema roka/ograničenja, ali stalno nešto mijenjaju tako da se ne treba previše u to pouzdati.

fakin

Super Moderator
meni nije nestvarno, pa zašto bi bio rok ako im uredno plaćaš školarinu, a oni se financiraju od iste te školarine?

a kad ćeš ti završiti fakultet i koliko će ti trebati za to mislim da nije briga fakultet...

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
a kad ćeš ti završiti fakultet i koliko će ti trebati za to mislim da nije briga fakultet...
ministarstvo subvencionira iz drž proračuna sveučilište. ministarstvu je u intersu što manji rashod i što manje "vječnih" studenata. tu je kvaka.

fakin

Super Moderator
znači ti oćeš reći da školarinu od 7200 kn po studentu nije dovoljna odnosno da jedan student košta svoj fakultet više od 7 tisuća kuna godišnje?

aj mi objasni kako i po kojoj logici...jedini trošak koji od mene ima u toj školarini jest jedan list a 4 papira na 10 ispita godišnje

marionette

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
koliko ja znam nista se vec godinama nije mijenjalo samo se ne primjenjuje svaki clanak
Kak se nista nije mijenjalo? Ukinuli su dekanski, ukinuli su pravo polaganja ispita s 3 god ako nisu polozeni svi s druge, povecali su cijenu ECTS bodva... Tebi je to nista? Blago tebi. Ono u novom pravilniku cime se ogranicava trajanje studiranja sada se ne primjenjuje, sto ne znaci da na sjednici nece odluciti suprotno, pa mozda se primjeni i na upise u 10 mj a mozda na upisima iduce godine!

fakin

Super Moderator
ne može se primjeniti sad na ove upise jer je to protuzakonito i ne bi im prošlo među studentskom populacijom...

da što se promijenilo? promijenilo se ono što njima odgovara da što više novaca dobiju, veća cijena boda i ukidanje rokova...vječni studenti samo idu u prilog tome

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks