AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ima ...e -mail je [email protected] al ne odgovara na mail..barem meni nije, na telefon se ne javljaju...a svi nismo u zagrebu tako da...zaključite sami...oćito samo cjenjeni gospodin Koprić odgovara na mailove
a mislim posto zaposljava ljude koji ne stignu (?), ne znaju (?), ili se ne zele (?) javiti na nista jer "imaju guzvu" koja je i sama nastala zbog neorganizacije i takvog rada na fakultetu kakav je - onda nek on sam odgovara na mailove, upite, itd. nekom od njih svih to valjda i JE posao i za to ih placamo.

Anchy 05

točno tako kolegice Jadra ...nemam riječi o svemu tome jednostavno, ta neorganizacija, uskraćivanje pravovremenih informacija, itd moglo bi se jako puno nabrajati..i mislim da tu pomaka neće biti nažalost, i žao mi što nisam upisala taj faks negdje drugdje jer mislim da bi bilo puno bezbolnije , nego pred diplomom bacena u ponor kao i vecina koji su u istoj situaciji...da je barem bilo informacija na vrijeme ali nije..ili barem natuknica ,jasno je svima i zašto ,nitko se ne oglašava o propustima...niti neće , pravi primjer bahatosti i "težnji za organiziranom i efikasnom javnom hrvatskom upravom"

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da. Podijeli pa vladaj. Pojeo vuk magare. Napad je najbolja obrana. Svaka škola košta. Idi mi, dođi mi. Lol. Ne mogu se sjetiti koja poslovica bi najbolje opisala slučaj - studiranje javne uprave iliti upravnog prava u Zagrebu, na Pravnom fakultetu, cijenjenog Sveučilišta zagrebačkog, inkubatoru naših političara, a gledajući situaciju u zemlji, bolje bi bilo da se pokvari.

Ah. Još kad je rat bio vidjela sam da svi "znameniti", "pametni" i "sposobni" ljudi mahom si radne obveze su osigurali, svoj znanstveni, stručni rad, čuvali i sačuvali, a radnička klasa, sirotinja, te idealisti, sanjari, otišli se boriti, za sve nas, za mene i vas, da i dalje kroz autonomiju sveučilišta u Hrvatskoj promiču se ideje, misli, znanje, a da radnička klasa može živjeti dostojanstveno, no sve je to sad prošlost, a sudbine nekih ljudi su teške i preteške i tamo gdje misliš da ćeš vidjet svjetlo, vidiš - ne! Ne može! Sada studenti starog programa kao da su neprijatelji.
Ma
Što kaže TBF - Ništa mi neće ovi dan pokvarit' ! I neće !

zsurin

Nažalost danas sam bila na faksu radi korekcije ispita koje sam položila, a zaokruženio mi je da ih platim, čak mi je i modul izabran. E, ne može tako. Jedna studentica koja se upisivala kao izvanredni student na 3. godinu po bolonji (naravno zato što kasni morala je platiti 150 kuna , a radi na Ministrstvu rekla je da je baš Ministarstvo dalo našem studiju zeleno svijetlo za ukidanje starog programa. Što god pokušali odbit će jer ljudi se upisuju na veliko. Navodno dosta je studenata sa do tri ispita i čekaju da se što više ljudi upiše tako da naša peticioja i dopisi postanu bezpredmetni. Imaju oni vremena odgovoriti. Ne, stvarno više nisam optimista. Nas par na ovom forumu smo ko odbjegle ovce, dok stado ide dalje. Neka sve ide lijepo u p.č.k.m .
Vi kojima je ostao samo diplomski (a nema Vas pouno) nemojte upisati već borite se svim pravnim sredstvima za svoju diplomu. Od srca želim da do kraja ove akademske godine postanete Stručni prvostupnici javne uprave.

Vesna Vesnić

Ministrstvu rekla je da je baš Ministarstvo dalo našem studiju zeleno svijetlo za ukidanje starog programa.
Da? I dalje pretpostavljam da se je to dogodilo zbog AZVO nalaza i njihove preporuke u reakreditaciji DVZ-a i programa, više zbog prostornih i kadrovskih problema, a što je DVZ "riješilo" povratom, tamo gdje je i bilo, na Pravni fakultet, tako da tu doslovce ..be lud zbunjenog, komunikacija nijemi i gluhi, a studenti ovce, ovce za šišanje najbolje ! Ali i dalje vrijedi da se je to sve trebalo napraviti na korektan, valjan, odlukom objavljenom sa svim uvjetima, način! A ovako je meni to kao da mi s ulice čovjek da info i kaže sada ti lijepo idi u vodovod i uplati 4000 kn da dobiješ "finiju" vodu! Europsku! lol A mi ćemo to na računu za vodu upisati!

Sve to stoji, treba se ići i biti na bolonji i bla bla, ali uz prevođenje i usklađenje ispita!
Draga zsurin, znači što sa ispitima s 2-godišnjeg upravnog studija i što sa staroprogramskom arhivistikom, uredskim poslovanjem itd.? Ništa? Ili nešta?

Ja ću poslati upit zašto šute, zar nemam/o pravo ni na odgovor! Makar opet lažno ljubazni! Pmmmmmmmmm lpčfjoufofuofuovjlvj9u899u 880'iop##%%%(kak se pišu u stripu oznake za psovke tak si ove črčkice prevedite)

Hvala draga na potpori i lijepim riječima, ja osobno ću se boriti full svim pravnim lijekovima, apsolutno svim, a ako mi ne uspije, pa i da mi uspije, svima ću poslati podneske, mail-ove, dopise kako god zvali šija/vrat, gdje ću se zahvaliti na tome što su mi dokazali i pokazali da se u RH nema čovjek čemu nadati! Znam da nikoga to ne dira na vlasti, u javnim institucijama, upravi, taj jad u koji dovode narod kojem trebaju služiti, ali ja volim pisati, volim ironiju, volim sve književne stilove i tako...
No, rekla bih još i ovo - Kolo sreće se okreće! Ko bi doli sad je gori! Svaka rit dojde na šekret! Kako siješ tako ćeš i žeti! Tko ima duše, srca, pa i mozga, propitao bi se o svojim činjenjima prema drugima! A ako toga nema, a što ću mu ja, kad bu došel na šekret, bu se zuval v zraku!

I dalje - NIŠTA MI NEĆE OVI DAN POKVARIT' !

teo

Ja cu biti strpljiva i cekat ishod peticije ili barem neki odgovor sa njihove strane, hvala svima na ulozenom trudu, potporu imate barem od mene, ja se jos necu upisat.

suzyc

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu – 3. srpnja 2013.

ad. 1.

Studenti sveučilišnog dodiplomskog pravnog studija i sveučilišnog dodiplomskog studija socijalnog rada koji su najkasnije s 1. listopada 2011. stekli uvjete za korištenje apsolventskih prava, imaju pravo završiti studij po upisanom nastavnom programu i planu do 30. rujna 2014.

U izvatku zapisnika sa sjednice Vijeća od 24.10.2013. nema odluke o neproduljenju roka za "studente starog programa" upravnog studija.

Pa gdje je ta odluka? Tamo se samo navode imenovanja? Jel se uopće o "starim" odlučivalo?

Jel opet došlo do šuma u komunikacijskom kanalu

Ili se radi o šutnji administracije?

Anchy 05

niti ja se necu upisivati jos ...s jednim izbornim nepolozenim ispitom nek oni lijepo idu u ...da ne budem bezobrazna kamo, il pauzirat ovu godinu da mi se zivci i psiha odmore od tih da ne kazem cega jer za njih nema rijeci ...al stvarno nema

zsurin

U referadi mi je danas rečeno da od petka neće moći više nikoga upisati jer moraju dati izvještaj o konačnom broju upisanih, dakle niti uz plaćanje naknadnog upisa. Mi smo njih toliko čekali da bi dobili samo pet dana za upis. Nemam riječi na takav način rada.

Jel se uopće o "starim" odlučivalo?
Draga kolegice mi smo došli na dnevni red kad su nas već obračunavali u referadi. Tada je navodno i provedeno glasovanje sa negativnim ishodom za nas. Prošao je cijeli rujan "vlakovi su vozili", ali eto mi se nismo "ukrcali". Sad su nas "ukrcali u spori putnički vlak sa svom prkljagom" (nepoloženim ispitima iz starog programa) zvanim Bolonja i opteretilli nas sa još prkljage, pa kad stignemo.

Anchy 05

samo nek daju oni...kaj god hoce, al takvo ponasanje je za novine ..i kako nitko nema hrabrosti da se to i napravi , ne shvacam ..svi na drugim fakultetima su bili obavjesteni osim nas ..i njima je to u redu , da smo bar znali prije na cemu smo ok..al ovako ...svaka cast tko ih ima vise volje gledati u facu , njihovu azurnost, susretljivost, informiranje, javljanje na telefon itd...do njihove diplome po ovim uvjetima trebat ce jaako puno zivaca i strpljenja...a stime smo vecina pri kraju

Vesna Vesnić

neće moći više nikoga upisati jer moraju dati izvještaj o konačnom broju upisanih, dakle niti uz plaćanje naknadnog upisa
ha ha, kome će dati izvještaj, cijenjenom studijskom centru da vide postotak zaribanih studenata, odnosno odkuraženih za radikalniju borbu zbog već uništenih živaca, pa da statistički vide ko bi ih još mogao zafrkavati... krepat ću od smijeha, ozbiljno, sad sam na nivou da mi je sve to za napisati takvu turbo komediju, za nas studente tragediju, a sve zajedno tragikomediju, lol

Johnny kaže: Raspolagati tuđom mukom nije mala zajebancija !

jadra

samo nek daju oni...kaj god hoce, al takvo ponasanje je za novine ..i kako nitko nema hrabrosti da se to i napravi , ne shvacam ..svi na drugim fakultetima su bili obavjesteni osim nas ..i njima je to u redu , da smo bar znali prije na cemu smo ok..al ovako ...svaka cast tko ih ima vise volje gledati u facu , njihovu azurnost, susretljivost, informiranje, javljanje na telefon itd...do njihove diplome po ovim uvjetima trebat ce jaako puno zivaca i strpljenja...a stime smo vecina pri kraju
pa recimo da se ceka istek roka za odgovor, pa cemo vidjeti dalje.
sto se faksa tice, mi smo bili obavijesteni na vrijeme, onom obavijesti kakva je bila objavljivana svake godine, to sto nismo ocekivali da je konacna je nas problem.
sto se svih ostalih stvari tice, trebalo bi se stalno zaliti, drecati, dok se taj isti odnos i nacin odnosenja prema studentima ne promijeni... ali zasto bi nas 5 to radilo za sve upisane studente? na kraju ispada da nikom drugom to ne smeta, samo se nas par zali.

da su morali o uvjetima prelaska i svemu ostalom obavijestiti studente na vrijeme ja se potpuno slazem, ovako su ljudima ukinuli mogucnost izbora.
al dal nadlezna tijela imaju za to sluha - vidjet cemo. na kraju budemo moralil kao Zagorci: " 'Se bum vas tuzil!" http://www.pravokutnik.net/pravni-fakultet-u-zagrebu-pao-na-visokom-upravnom

Vesna Vesnić

na kraju budemo moralil kao Zagorci: " 'Se bum vas tuzil!"
Da, točno i ono što mi je kod mojih Zagoraca najdraže, ona krv Matije Gubca koja teče nam/im kroz vene, kad je u jednoj emisiji Branka Šeparović pitala čovjeka koji je već duuugo u sporu sa susjedom, pa kako vam se da to tako dugo, pa kad je taj mili i dragi čovjek, žuljevitih ruku, smireno rekao, ali draga gospođo - zakaj bi mu pustil kad sam u pravu!

Tako da, spala naša bitka na par slova, ali ide dalje, čeka se odgovor, poslat će se novi upit u vezi - gdje je odgovor itd. A što, malo nas je al' smo hrabri! Pa i ovaj student koji je uspio da se presudom Vrhovnog suda ukinu neke odredbe Statuta PFZG-a - je samo jedan, jedan je uspio!

Ali naravno da bi sve bilo daleko bolje, jače itd. da su svi u ponedjeljak arlauknuli, kao lavovi se digli i rekli pa što je s vama, gdje je tajnik, gdje je prof. Koprić, bilo tko, zavlačite nas tako dugo, o ničemu nas ne informirate i sada trebamo pljeskati što prelazimo na bolonju i na takav način!

ružmarin

U referadi mi je danas rečeno da od petka neće moći više nikoga upisati jer moraju dati izvještaj o konačnom broju upisanih, dakle niti uz plaćanje naknadnog upisa. Mi smo njih toliko čekali da bi dobili samo pet dana za upis. Nemam riječi na takav način rada.
Jel to znači da se nećemo moći upisati naknadno niti uz molbu, recimo za tjedan dana?

Kolko sam skužila iz ove presude, rok od 3 + 2 godine produženje starog programa je istekao, jer je tako nekako uvedena i bolonja...Kakve su nam šanse s ovom peticijom?

Zbilja ne bih htjela pauzirati jednu godinu nego se čim prije riješiti ovog faksa, a s druge strane ne znam dal ću sutra uopće moći na upise, ne mogu s posla samo tako, a i nije mi blizu...
Kaj bi se recimo dogodilo da im uplatim školarinu i upisninu sutra, ali papire za upis donesem slijedeći tjedan? Jel bi mi vratili novce kao da se nisam upisala ili kaj?

jadra

Jel to znači da se nećemo moći upisati naknadno niti uz molbu, recimo za tjedan dana?

Kolko sam skužila iz ove presude, rok od 3 + 2 godine produženje starog programa je istekao, jer je tako nekako uvedena i bolonja...Kakve su nam šanse s ovom peticijom?

Zbilja ne bih htjela pauzirati jednu godinu nego se čim prije riješiti ovog faksa, a s druge strane ne znam dal ću sutra uopće moći na upise, ne mogu s posla samo tako, a i nije mi blizu...
Kaj bi se recimo dogodilo da im uplatim školarinu i upisninu sutra, ali papire za upis donesem slijedeći tjedan? Jel bi mi vratili novce kao da se nisam upisala ili kaj?
Zakonski MINIMUM je istekao.
Na ostala pitanja ti moze tocno odgovoriti samo netko iz referade...

MARINAJ

Taj rok koji su odredili do petka je opet ništa drugo nego čisto zastrašivanje i želja da se sve više nas upiše, i da onda nemaju više brige s nama i da nas se po njihovoj želji konačno riješe... Gdje stoji odluka da se se ukida pravo na naknadni upis od 150,00 kuna... Već stvarno neznaju kaj da izmisle... Misle da su pokupili pamet cijeloga svijeta, a sve se vidi iz priloženog... Ja ću čekati ishod peticije i definitivno ne mislim ići na upise sutra, a iskreno da i hoću nemam ni približno dosta novaca za upis... Ali naravno njih to nije briga...

Vesna Vesnić

Ali ipak, dragi ljudovi, morate svaki sami za sebe donijeti odluku o tome, upisati sada ili ne, čekati da li će biti rezultata peticije, da li će biti pozitivnih odgovora na podneske, nekakvih ili nikakvih, ovo ono, znači računati i na to da naprave kak su napisali, da poslije možda ne budu niti uz 150 kn molbe htjeli vas upisati, ako biste to htjeli, budući imaju autonomiju sveučilišta... :rolleyes::surprised:

Osobno mene ništa što će se dogoditi neće pogoditi, mogu i pauzirati, pa se prebaciti negdje drugdje, ili ne obraniti diplomski nikada i nikada ne dobiti papir, možda se i baciti u Savu, možda ovo ono, ne žuri mi se, imam autoimunu bolest za koju još nisam niti terapiju dobila, jer su mi cca 11 godina otkrivali što je i nisam baš u top formi, a što je i razlog zašto tu formalnost ne obavih, tu obranu diplomskog, ali vi morate za sebe odlučiti što ćete...

Naime, ja još nisam niti dobila rješenje, a kad ga dobijem, prema uputi o pravnom lijeku ću postupiti i ići dalje, sve i svukuda, ali kažem, ne žuri mi se...

Kažu da radim točno, dobro i puno, stalno me s poslom zatrpavaju, a kada treba platiti, tj.povećati plaću, nekak me se ne sjete...
Možda bih s diplomom i za još manje novaca radila, karikiram... A opet i ne, jer već dugo svjedočim da se neradnici, tj.dobri uguz... popnu na ljestvici, a oni koji rade i dalje u tišini rade, sistem nagrađivanja je obrnuto proporcionalan trudu, znanju, zalaganju i sposobnosti... A tko mi je kriv što sam cijepljena protiv dodvoravanja? Nitko mi ne brani da budem ljiga, je li tako, pa se stoga ne smijem niti žaliti?
Dobro i dostojanstveno kako sada stvari stoje bih mogla živjeti jedino ak na lotu dobijem ili ak mi se sin zaposli negdje vani, a sad da li i kad i što bi bilo kad bi bilo...

Umorna sam tako od svega, umorna, a još mi je i zima, nemam grijanje, a prozori su šuplji, idem spat, tj.pod poplun se grijati gledajuć TV, a onda i zaspati, kad zaspim sanjam da je sve lijepo...
Laku noć ljudovi, odo ja na kvasinu čini se, il' sam se samo smrzla, ruke su mi ledene, joooooj, kud plovi ovaj brod?

Ljudi, kam ste nestali?
Dobro je, sunce sija, živi smo, pišemo i šaljemo dalje upite i čekamo odgovore:)
Nisam navikla otvoriti forum i biti zadnja i prva.

Taj rok koji su odredili do petka je opet ništa drugo nego čisto zastrašivanje i želja da se sve više nas upiše, i da onda nemaju više brige s nama i da nas se po njihovoj želji konačno riješe... Gdje stoji odluka da se se ukida pravo na naknadni upis od 150,00 kuna... Već stvarno neznaju kaj da izmisle... Misle da su pokupili pamet cijeloga svijeta, a sve se vidi iz priloženog... Ja ću čekati ishod peticije i definitivno ne mislim ići na upise sutra, a iskreno da i hoću nemam ni približno dosta novaca za upis... Ali naravno njih to nije briga...
potpisujem

jadra

super mi je sto ni duplo para ne nosi obavijesti o ispitima na vrijeme koje su si sami odredili (najmanje 7 dana prije odrzavanja ispita) ...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks