AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
u koliko je sjedica?
ne znam točno, ili u 12 ili u 14 sati

napisala sam jedan veliki post, ali mi nije još objavljen, pa ne znam što se događa
možda sam ga od umora poslala - nikam

ali, napisala sam da mi je studentski zbor poslao info da su dekana tražili uvrštenje naše situacije na dnevni red sjednice fakultetskog vijeća danas, te sam dobila na uvid dopis kojim oni podržavaju odnosno traže produljenje roka završetka studija po starom programu zbog nepravovremenih informacija, uglavnog dopis je dobar, kratko i jasno kazuje sve
također, naša predstavnica gđica. Ivana Branilović kaže da ako ne bude uvršteno pitanje u redovni dnevni red, da će se oni izboriti da bude na dnevnom redu pod razno/ostalo, te da će se maksimalno boriti za prijedlog
dakle, počam od 12 sati držimo palčeve, molimo, i nadamo se ispravnom zaključku cijenjenih profesora i znanstvenika, koji su prije svega ljudi kao i mi
te dajem/dajemo podršku našim kolegama, studentima koji nas predstavljaju - kolege držite se, argumenti su nam valjani

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel su argumentirali zašto? jel zna ko kakve detalje...
sve sto ja znam je objavljeno na FB na stranici "udruga upravni student" :

"Postovani studenti starog programa studija javne uprave obavjestavamo Vas da nazalost vise ne postoji stari program i nazalost morate sa starog programa prelazit na bolonjski. Bez obzira na.nase zalaganje i opsirno objasnjenje odbili su nas prijedlog."

aurelija

Isuse Bože?!
Mislim, bilo je za očekivat!!!ali?? svejedno, I don't understand that big head.
:confused:
:meh:

ok..dobro..odbili su nas..i šta sada?! tj..kada ćemo se mi upisati?!
Kad pronađu vremena za nas... (zadnja rupa na svirali kuš ne?!)

Vesnice, di si nam?
Hvala ti na svemu...javi se..
Bez tebe ovaj forum je skroz bz.
:(

Ali čekaj, opet je sve prošlo bez obrazloženja?! Ne kužim, kako?! Oni samo vele ne i to je to. (like a ne, ne ko' kad veliš peseku il' malom detetu)
?!:shock:
Ma stvarno su:gaah::gaah::gaah:

jadra

Pa Kopric je obrazlozio zasto ne, glasalo se i izglasalo da nist od toga...tko nas j.
A sto se tice upisa, vidi ovaj zadnji dio gore :D ...bit ce kad budu, bit cemo obavijesteni, i tak to.

njima se ne zuri - ovaj rok koji istice sutra se ne odnosi i na nas (tako kazu u referadi), tko misli nastavit nek se slobodno primi ucenja politologije...
sretno svima!

teo

Hvala svima na ulozenom trudu. Ja stvarno neznam sta cu dalje, ljuta sam na ovaj faks a i na sebe jos vise.

Anchy 05

svi smo ljuti...ovo je bilo namjerno smisljeno...neobjavljivanje informacija na vrijeme da se ne bi prebacivali na druge fakultete , krsenje rokova ...ponasaju se kao da im je totalno svejedno za nas , ko da su nas otpisali..ja sam jos u 7 mj poslala e -mail udruzi upravni student i odgovora nije bilo..odma mi je bilo sumljivo i smatram da su za ovo sto se nama dogada krivi nasi predstavnici .. jos lani ali je to lijepo bilo upakirano u kao da se bore za nas ,i nista nas nisu obavjestili a sto posto su znali pa sad kolege sami procjenite istinu

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
1. Nije da ih branim, no stud. predstavnici de iure nemaju nikakve šire ovlasti.
2. Njihova, po meni, glavna funkcija je u biti svojevrsna informacijska spona između fakultetskog vijeća i studenata. Pravodobno obavještavanje studenata o odlukama, namjerama itd. uprave. Nažalost, oni to ne čine. Njih na forumu nema. Nikad se nisu oglasili niti većina studenata ima pojma tko su ti ljudi. To je, što se mene, a, očito i većine tiče, najveći problem sa stud. predstavnicima. Ako ih uopće možemo tako nazvati.

Anchy 05

da tocno ..ne cine a pitanje je zasto?kolegici vesni je odgovoreno na mail da su osobe koje su lani bile na sjednici pristale na to da se studij na produzi, znaci NETKO je imao informaciju i znao to vec prije a zasto nije imao potrebu da oko 100 ljudi obavjesti o tome da se znamo i financijski pripremit i sve to nek ostane toj osobi na savjesti ..al ovo je sve jako neprofesionalno i lose opcenito kad gledamo cjeli fakultet u cjelini , nakon svega mislim da smo ipak imali barem pravo na pravodobnu informaciju.

Vesna Vesnić

Tu sam, evo me
Tužna sam, jako jako sam tužna i ne mogu si pomoći
Forum je bio nedostupan, barem meni, jako dugo
Naime javili su mi kolege iz studentskog zbora na mail da su naš zahtjev uspjeli uvrstiti u dnevni red, da su obrazložili naš zahtjev, a da je onda pak dao svoje izlaganje prof.Koprić, te je nakon toga bilo glasanje, pardon, glasovanje i gle, vidi čuda, 12 glasova za, svi naši kolege studenti, 40 glasova protiv, to su ziher kolege prof.Koprića koji mu se ne žele evidentno tj. otvoreno zamjeriti, te 19 suzdržanih što bih ja rekla ljudi koji možda dublje analiziraju stvar, tj.vide i između redova, ali opet manje ih je bilo, pa se isto nisu htjeli zamjeriti ni jednoj ni drugoj strani, a netko bi možda rekao da baš takvi su - ni vrit ni mimo - ovisi
E onda sam sama u tišini na poslu pred ekranom odplakala, odridala, rekla bih zapravo i ne u tišini, ali briga me, ja svoje osjećaje ne mogu kriti, makar bi neki rekli, vjerojatne i govore da sam za ludnicu
Paradoks ovog vremena, osjećajni su za ludnicu, a bahati, arogantni piz.uni su sposobni, oni se znaju snaći
O majčice zašto si me donijela na ovaj svijet? A opet, moj pametni sin, moje jedino dijete bi mi reklo - sve ima svoje, mama, daj odrasti, da, malo smo zamijenili uloge, on bolje shvaća ovaj svijet nego ja, tj.shvaćam ga i ja, ali ne mogu se prilagoditi zloći, ubadanju u leđa, dvoličnosti, uguznjaštvu, ne mogu, pokušavam, ali kad god je nešto nepravedno ja odmah u sridu, sve što mislim kažem, iskreno...
i sada što dalje...
koji je točno to razlog, zakon, što je rekao prof. Koprić - pojma nemam, čekam da na netu osvane zapisnik, ako bude
sad ću ići prespavati jer su mi oči za dva broja veće...
a sutra kad se probudim sva ko nova, ja imam nove ideje...
jedino, pa zar stvarno je polamilijuna kuna razlog za uništiti tuđe snove, zar zbilja je?
a ja sanjam da imam puno novaca, pa da mogu tolikim ljudima pomoći, podijeliti, usvojiti djecu, u 3 ćoška, opet mi suze idu...
ma ne, ne želim vas bedirati, bit će ok, možda nam zbroje u ECTS bodove sve one višak predmete pa uvide da imamo već fakat 300 ih a ne manje od 180, samo
joj, ja bih najradije otišla u neku misiju i pomagala ljudima, grilila ih i govorila im da nisu sami, a kako ću im pomoći ako su gladni...
ajme sve mi je teže
lol, idem spat
nove ideje mi se roje po glavi
želim samo reči da svima puno hvala, prof. Kopriću, dekanatu, rektoru, apsolutno svima hvala jer ipak toliko mnogo troše vremena na nas...
više me ne vesele ni emotikoni...
a kad se samo današnjeg jutra sjetim, kad mi je došla poruka do ćemo biti na dnevnom redu, tako sam sretna bila, tako sam vjerovala u pravdu, već sam vidjela kako nakon toga svima pišem mail-ove iskrene zahvale, kako studentima nosim bajadere, kako... luda baba, eto, to sam

Anchy 05

nisi ti luda Vesna , pametnija si od vecine , snalazljiva i jako puno toga znas , cak i vise od nekih koji imaju diplome pravnika a neznaju nista ...al nazalost u nasoj drzavi rad , znanje i strucnost se ne cijeni ...nego nesto sasvim drugo ..zato i ljudi odlaze iz drzave i odlazit ce sve vise , ocito zele vjecne studente i sto vise para to je jasno ko dan

hazi

Hvala svima na trudu ja mislim da ću jednu godinu pauzirati jer malo mi je to previše novaca za sakupiti osim ako ne produže upise jer mislim da nam to duguju čekamo odgovor skoro mjesec dana,još jednom hvala svima na trudu a posebno Vesni Vesić.

jadra

Odvratan je nacin na koji su postupili I kako su to izveli sve skupa.
Bas me zanima koliko ljudi bi se sad prebacilo drugdje da je to moguce, pa radije imali diplomu u ruci nego skupocjenog goluba na grani. Meni je zao jer ta diploma ne vrijedi toliko koliko smo do sad za nju platili, a kamoli jos vise.
Tko god moze nek ode iz ovog jada, nista ovdje ne ide na bolje.

Filip M.

12 glasova za, svi naši kolege studenti, 40 glasova protiv, to su ziher kolege prof.Koprića koji mu se ne žele evidentno tj. otvoreno zamjeriti, te 19 suzdržanih što bih ja rekla ljudi koji možda dublje analiziraju stvar, tj.vide i između redova, ali opet manje ih je bilo, pa se isto nisu htjeli zamjeriti ni jednoj ni drugoj strani, a netko bi možda rekao da baš takvi su - ni vrit ni mimo - ovisi

Na žalost nije se tu više odlučivalo o našim pravima nego o tome da se neće zamjeriti g.kopriću, jer kada su oni u pitanju, službeni rokovi ne vrijede, sve se može prolongirati, naravno u njihovu korist.
Toliko me boli nepravda da vam ne mogu opisati, kada sam jutros u vrtiću shvatila da u grupi ima 29-ero djece (prije ih je bilo 24-ero i bila je gužva) u dobi od (4) g, i da ništa se ne može poduzeti jer je to tako,kaže mi teta da su pokušali ali nisu uspijeli uvjeriti glavne u gradu, sve mi je došlo žao tete od moje lucije, a tek djece, oni svi u 30m2 i to je našem poglavarstvu normalno, dok jel, g.bandić gradi fontane, troše na izborne plakate, što mi uopće očekujemo, pa oni najmanji nemaju svoja prava. Ma stavila bi ja njih iz vlade 30-ero u 60m2, o čemu ja pričam, njihovi klinci pohađaju privatne vrtiće, njihova djeca se ne gužvaju.

Oprostite skrenula sam sa teme, ali ne mogu biti mirna na sve oko nas što se događa i kada shvatiš da jednostavno nikoga nije briga, svi se ograđuju, hvala dragom Bogu što ima dobrih ljudi oko mene i što ja mogu mirno spavati sa svojim odlukama.
Najgore je to što će svih 40-ero noćas vjerojatno mirno spavati jer su bili uz svojega kolegu, ipak će oni sa njime dočekati mirovinu, a za kojih 5g. možda čovjek stekne praksu u svom poslu pa organizira ljude da na vrijeme odrade posao i kako Bog zapovijeda.
Morala sam se izjadati, znam da nam je sada svima muka,ali znate kako kažu, svako zlo za neko dobro.
Sutra će biti puno bolje, noć!

Vesna Vesnić

Ne daj se Vesna!
Probat ću izdržati tu navalu tuge i razočaranja! Idemo dalje!

Oprostite skrenula sam sa teme, ali ne mogu biti mirna na sve oko nas što se događa i kada shvatiš da jednostavno nikoga nije briga, svi se ograđuju, hvala dragom Bogu što ima dobrih ljudi oko mene i što ja mogu mirno spavati sa svojim odlukama.
Najgore je to što će svih 40-ero noćas vjerojatno mirno spavati jer su bili uz svojega kolegu, ipak će oni sa njime dočekati mirovinu, a za kojih 5g. možda čovjek stekne praksu u svom poslu pa organizira ljude da na vrijeme odrade posao i kako Bog zapovijeda.
Morala sam se izjadati, znam da nam je sada svima muka,ali znate kako kažu, svako zlo za neko dobro.
Sutra će biti puno bolje, noć!
Nisi nikam skrenula! Sve glib i kal se čini da je, ali ko što reče Scarlett O'Hara - sutra je novi dan, sutra ću misliti o tome...
tako da, našla sam ja neke nove elemente...
ali ponavljam, ne razumijem zašto profesor Koprić i cijenjeni tajnik gospodin Lice su tako tako tvrdo i čvrsto protiv, kako se čini da ni najmanje naznake kompromisa nekog nema, nikakvih pojašnjenja, tj. prof.Koprić mi je pristojno, lijepo i brzo odgovorio da zakonske mogućnosti nema, ali ja nikako da doznam koji je to zakon na koji se misli? koji zakon dijeli ljude da jednima nešto može, drugima ne? to ja još ne saznadoh?! sad kolko znam na lobotomiji još nisam bila
ili su me možda u snu lobotomirali?
lol
i živio rock and roll

zsurin

1. Nije da ih branim, no stud. predstavnici de iure nemaju nikakve šire ovlasti.
2. Njihova, po meni, glavna funkcija je u biti svojevrsna informacijska spona između fakultetskog vijeća i studenata. Pravodobno obavještavanje studenata o odlukama, namjerama itd. uprave. Nažalost, oni to ne čine. Njih na forumu nema. Nikad se nisu oglasili niti većina studenata ima pojma tko su ti ljudi. To je, što se mene, a, očito i većine tiče, najveći problem sa stud. predstavnicima. Ako ih uopće možemo tako nazvati.
Potpuno sam istog razmišljanja kao i kolega Horiemon, od samog početka ove naše agonije tako mislim.
Doista hvala svima na angažmanu, baš sve je poduzeto s naše strane, ali kasno. Odluka o nama je donešena još prošle godine i tko je trebao pravodobno obasvijestiti studente da o produžetku studija po starom programu više ne razmišljaju već da se požure diplomirati do 30. rujna 2013? Sad kad sm o izgubili bitku stavljena je obavijest sa sjednice. Eto, na prijašnjim sjednicama nikako da nas stave na dnevni red i sad smo upali kad je već počela nova akademska godina i kad su nas već prebacili na bolonju. "Fascionantno". Sad nam je još preostalo obratiti se Ministarstvu, jer Fakultetsko vijeće sigurno nas više neće stavljati na dnevni red niti glasati za stari program.
Prežalosno je da je poštovana kolegica Vesna Vesnić morala "iskapati" tolike informacije i uložiti toliki trud da bi se sad kada je kasno o nama glasalo. Izuzetno cijenim njen optimizam i angažman, puno joj hvala. Ali, oni koji bi trebalil biti s nama na forumu njih nema. Bore se za naša prava u bitci koja je već izgubljena, "vođena" da mi nismo ni znali, mimo nas i naših predstavnika koji također "ništa nisu znali". I, u toj "zemlji neznanja" došlo je do s...a. Prosudite sami. Samo tko bu to počistil i platil ?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks