AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

xxx

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Meni su tada rekli da moram platiti 500 kn kada predam diplomski... Ne znam dal sada ima noviteta u vezi toga. Školarinu ne moram platiti jer sam sve ispite položila. Prijavila sam diplomski i temu ali tu je priča stala...
Ja sam imala obranu u srpnju ove godine platila sam 250 kn nakon obrane + 400 kn za diplomu (zapravo ova cijena ovisi o tome koju diplomu izabereš na hrv/eng./bacc... prije obrane ne plaćaš ništa... najbolje da nazoveš Željku, ona je zadužena za stari program

SRETNO!

Fireflower

Ja sam imala obranu u srpnju ove godine platila sam 250 kn nakon obrane + 400 kn za diplomu (zapravo ova cijena ovisi o tome koju diplomu izabereš na hrv/eng./bacc... prije obrane ne plaćaš ništa... najbolje da nazoveš Željku, ona je zadužena za stari program

SRETNO!

kad smo kod plaćanja i diploma... jel se zna kada ćemo dobiti diplome? rješavam već prve ispite na stručnom diplomskom na drugom fakultetu, a diplome ni u tragovima. :D

xxx

kad smo kod plaćanja i diploma... jel se zna kada ćemo dobiti diplome? rješavam već prve ispite na stručnom diplomskom na drugom fakultetu, a diplome ni u tragovima. :D
čestitke na položenim ispitima :palac-gore:, što si upisala i na kojem fakultetu...kako ti se čini u odnosu na upravu?

nažalost još ni glasa za promociju i podjelu diploma... ali glavno da im je lova za tisak diploma sjela na račun :mad:

Fireflower

čestitke na položenim ispitima :palac-gore:, što si upisala i na kojem fakultetu...kako ti se čini u odnosu na upravu?

nažalost još ni glasa za promociju i podjelu diploma... ali glavno da im je lova za tisak diploma sjela na račun :mad:
upisala sam projektni menadžement na visokoj poslovnoj školi u Zaprešiću (nakon par peripetija sa izavanjem potvrde da nam je program izjednačen s bacc. i tako jel.. ni kad diplomiraš ne može bez drame u referadi). evo, odslušala sam pola prvog semestra, prvi ispiti se već polažu jer većina profesora daje predrok koji se ni ne prijavljuje tako da ako ne položiš se ne računa pad i ako ništa drugo bar je dobra prilika testirati svoje znanje i upoznati situaciju na ispitu ako su ti profesori "novi" kao meni.
predavanja... neka su korisna, neka su gubitak vremena (kao i svugdje), ali pristup je totalno ljudski, normalan. sve se da dogovoriti, svi ti stoje na usluzi. uđeš u knjižnicu i odmah dobiješ literaturu. ne trebaš čak znati ni tko su autori nego samo kažeš za koji ispit trebaš. profesori su na raspolaganju putem sustava za učenje na daljinu, e-mailova, konzultacija. sa asistentima si skoro pa na ti, sve ih možeš pitati bez straha i ustručavanja, sve će rado objasniti.
referada je super, voditelj referade je sa svim studentima na "ti" (doslovno!), pomogne kad god može, angažira se, potrudi, rade čak i jednu subotu u mjesecu za one koji nešto trebaju, a nikako ne mogu stići do njih preko tjedna. dva dana u tjednu referada radi do 18:00 sati, često se dogodi da su dostupni i nakon 18:00 ako je neka gužva tipa upisi ili slično.
ispiti se prijavljuju preko studomata i nema coltanja 5 kn svaki put kad nešto prijavljuješ. isto tako se i odjavljuju - dva klika i gotovo. a ne ne pričamo o infrastrukturi... od wc-a do informatičkih učionica.
uglavnom, jedna potpuno drugačija priča i priča u kojoj znaš da ako naučiš za ispit ćeš i položiti. fakultet je, istina, privatni, ali nije da se ne treba učiti i da se prolazi samo tako. zahtjeva se rad i disciplina, a ako se ponašaš u skladu sa osnovnim pravilima problema nema. sve u svemu, ja sam zadovoljna. :)

ah da... čeka se 20 diplomiranih za promociju. mislila sam da ih se od ožujka do sada toliko skupilo, ali očito iznenađenjima nikad kraja. kao što sam rekla, prije ću dobiti diplomu specijalističkog nego ovu stručnog studija. :hm: i da ponovim mantru - hvala bogu da sam se ovih riješila! :D

Fireflower

ne znam zašto moderatori ne puste moj odgovor... napisala sam samo kratku usporedbu dva fakulteta, ako se velecijenjeni upravni studij s tim ne može nositi... hm... to puno toga govori. a nije da to već svi ne znamo, ionako.

martina_sk

Administrator
ne znam zašto moderatori ne puste moj odgovor... napisala sam samo kratku usporedbu dva fakulteta, ako se velecijenjeni upravni studij s tim ne može nositi... hm... to puno toga govori. a nije da to već svi ne znamo, ionako.
ma ne :) a tek sam sad vidjela post jer si objavila drugi jer ovi koji nisu odobreni se smatraju kao da ih ni nema pa se ne vidi da ima nešto novo u temi. ako me kužiš? :) uostalom, nismo mi moderatori i administratori dio fakulteta pa da bi branili loše kritike na račun našeg faksa ili pohvale drugog :)
a što se tiče tog faksa u zaprešiću. to je normalno i za očekivati kad je privatni. tak je i mom dečku na vvg.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
ne znam zašto moderatori ne puste moj odgovor.
To sam i ja bio pitao, i radi se o anti-spam filteru koji zadrži postove dok ih modovi ne odobre.

napisala sam samo kratku usporedbu dva fakulteta, ako se velecijenjeni upravni studij s tim ne može nositi... hm... to puno toga govori. a nije da to već svi ne znamo, ionako.
Nekaj si zabrijala, pa nije ovo forum u vlasništvu faksa, pa da bi se "cenzurirala" mišljenja i istina.

Fireflower

ma ne :) a tek sam sad vidjela post jer si objavila drugi jer ovi koji nisu odobreni se smatraju kao da ih ni nema pa se ne vidi da ima nešto novo u temi. ako me kužiš? :) uostalom, nismo mi moderatori i administratori dio fakulteta pa da bi branili loše kritike na račun našeg faksa ili pohvale drugog :)
a što se tiče tog faksa u zaprešiću. to je normalno i za očekivati kad je privatni. tak je i mom dečku na vvg.

nije stvar samo u privatnom faksu... vern, npr., kao što svi znamo zahtjeva minimalno truda (ili uopće ne). libertas (ok, oni imaju samo stručne studije, ali komparativno) ima ispite od 5 stranica (kolegica ide, vidjela sam svojim očima).
Zaprešić nas, naravno, gleda kao "bankomate" jer se sve financira iz školarina, ali ti i daje nekakvu kvalitetu i kvantitetu. I unatoč tome što se financiraju našim novcem nikome nije cilj da mu ideš 3-4-10 puta na ispit nego da se sljedeće godine upiše nova generacija studenata. Jasno, ne prođu uvijek svi iz prve, to bi bilo apsurdno. Ali pristup je normalan, za razliku od uprave gdje te strah i u referadu pokucati da ti ne doleti tegla u glavu.
Evo, pisali smo ispit na predroku prošli tjedan i nije bilo mahnitog prepisivanja sa šalabahtera i slično kako se priča. Lik je stvarno pazio što se radi i ocjene su zaslužene. Ja sam, s obzirom da se radi o čisto ekonomskom predmetu i stvarima koje doslovno do sada nisam čula, prezadovoljna sa svojom trojkom za koju je trebalo 80/100 bodova jer se traži 70% za prolaz. Tim više što je ispit uključivao 150 stranica literature, nekakve formule, računanja i čuda, a predrok je bio 10 dana nakon završetka predavanja na kojima smo u profesora svi blijedo gledali jer nismo imali pojma o čemu on to uopće. :D U srijedu pišemo drugi predmet na predroku za koji treba pročitati dvije knjige od po 200-njak stranica i naučiti skriptu koju je sastavila profesorica (hehe!). Svaki treći profesor uz redovitu literaturu traži i nekakav seminar od 20-25-30 stranica što je praktički opseg diplomskog rada. Znači, ono što je bitno je to da ti za svoj novac dobivaš znanje, dobivaš stručnost u onom područuju u kojem se školuješ (pitam se što bi iz opsega upravnog pravnika / bacc. javne uprave znala raditi da sad dođem na pripadajuće radno mjesto), dobivaš nekakvu podršku od tih ljudi koji trebaju prenijeti znanje, dobivaš angažman, dobivaš normalne konzultacije na koje možeš doći bez da znaš cijelu knjigu i dodatnu literaturu napamet, dobivaš čak i mogućnost međunarodne certifikacije (za moj smjer) nakon što položiš glavne predmete. Dobivaš nekakav poticaj, motivaciju, učiš i nije ti muka od toga što nešto moraš napraviti. Nije tako samo na privatnim fakultetima, tako je i na filozofskom, medicini, FER-u, strojarstvu. Zato mi nekada nije jasno u čemu je problem s pravnim fakultetom jer jedina osoba koja odgovara ovim pozitivnim karakteristikama koje sam navela vezano uz nastavak studiranja, a koju sam srela na pravnom fakultetu je bila moja mentorica koja je sa mnom prošla kroz svaku rečenicu diplomskog, sugerirala, ispravljala, nadopunjavala, oduzimala i bila dostupna i e-mailom, i na konzultacijama, i mobitelom ako je trebalo.

zajedničko

koliko traje to što si upisala i što si po tituli nakontoga? Sa našim završenim faxom imaš višu kao ili bcc si a nakon ovog'?
KOLIKO TRAJE TO ŠTO SI UPISALA?

aurelija

A jel' se to odnosi i na ostale predmete, a ne samo na građansko?! Da su zapravo ispitivači isti i za bolonjce, i za stari program...

NINA 2

ljudi(stari program) jeste li uspjeli poloziti sve ispite i hocete li diplomirati do 30.09.
Ima li onih koji nisu nista polozili i koji misle da nece uspjet diplomirat do roka???

Jasmina007

Ja imam još OUP i napisati diplomsku. Pojma nemam dal ću to uspjeti do kraja rujna..Zavisi od mentorice najviše.

zajedničko

Pozdrav,
Ja imam još dva...upravno pravo opći dio i postupak + diplomski...vjerujem da ću to do kraja 9 mj sve riješiti...

Filip M.

Pozdrav,
imam pitanje, ako položim ova dva ispita što su mi ostala, diplomski baš moram obraniti do 30.9. ili mogu odmah nakon, recimo u 10mj. da li tko zna?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks