AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

O štrajku: hoće li biti ispita, predavanja, potpisa...

fakin

Super Moderator
ŠTRAJK u osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama počinje u petak, 25. rujna, i trajat će dok štrajkački odbor ne donese odluku o prekidu.

Za studente neće biti ispita, za učenika nastave i svi poslovi sufinancirani iz državnog proračuna neće se obavljati, a instituti i fakulteti neće raditi.

taz

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
e, serem im se u čarapu. šatro male im plaće na faksu, a prosjek navodno za mr.sc. je oko 6.000-6.400, dr.sc. oko 7.000.-7.500, docent oko 8.000-9.000, izvanredni od 9.000-10.500, redovni oko 12.000. + kaj se zaradi u sklopu faksa a izvan proračuna za plaće. a to su NETTO iznosi, znači za to kolika im je stvarna plaća, dodajte još 40 posto na iznose. I sad hoće još veću, ne znam po kojem ključu.

fakin

Super Moderator
gotovo sam siguran da nijedan asistent na našem faksu nema manje od 10 tisuća kn mjesečnih prihoda...

Aine

A ja bas odjavila gradansko i obavila upis u studomat. I sad ako ce biti ikakav dodatni rok(iako je to na nasem faksu nemoguce) ja necu imati pravo izaci na nj. Bravo ja!

tarja30

Ma prekrasno. I ako štrajk potraje,pomaknut će se upisi i ode sve k vragu :/ Nisu pravedni. Moja frendica radi u Konzumu za minimalac 12h dnevno,pa šuti i radi. A ovoj gospodi na državnim jaslama nikad dosta. Kaj im treba možda Porsche da ga parkiraju u Gundulićevoj 10? :mad:

pigetic

Mislim da je najpametnije pričekati službenu objavu na stranicama faksa. Ovo je sve rekla-kazala, do petka ima još dovoljno vremena da se dogovore svi akteri, a tko zna u kojem je odnosu sa ovim sindikatima naš faks. A i sami sindikati su rekli da će štrajkolomci raditi.
Mislim da fakulteti ovdje sudjeluju iz solidarnosti prvenstveno sa prosvjetarima u osnovnim i srednjim školama.
Ako se to stvarno i dogodi, zanima me kaj će biti sa nama i našim pravom na taj ispitni rok.
Nadam se samo da nam neće javiti u četvrtak da u petak nema ispita ili sutra popodne da je ispit prebačen na četvrtak.

mape5

Super Moderator
nemogu parkirati porše u gundulićevoj, tam nije fora, mogu ga parkirati kraj hemngweja :)

dakle, fakat su ono, nikad im dosta. nadam se samo da to neće ići na štetu studenata. Valjda, ja sam optimist.

fakin

Super Moderator
ako se ne varam ostalo je još samo građansko, štrajk je od petka i sutra će fino objaviti da je u četvrtak svima usmeni iz građanskog i to je to :D

honey1706

Iskreno i mene zanima sta će sada biti s ispitnim rokovima..hoće li u petak biti ispit iz građanskog prava ili ne :/ ?!
Mislim totalnu zbrku su napravili mada mislim da se naš faks toga neće pridržavati i da će se sve nastaviti u najnormalnijem toku kao da štrajka nema

Sto se građanskog prava tiče ispit će se najvjerojatnije održati jer mi je tajnica rekla da da pušta kroz dan raspored održavanja ispita i da ne zna sta će se desiti do petka !

pigetic

I mislio sam si to, nebi si oni to dozvolili, pa većina ih je u nekim političkim vodama..Ovo je za raju, eventualno filozofski i 2-3 slična fakulteta. Meni još bolje da je sve kak je i trebalo bit!

fakin

Super Moderator
naši profesori ne da ne mogu biti solidarni prema studentima nego ne mogu biti ni prema svojim kolegama :D

Aine

naši profesori ne da ne mogu biti solidarni prema studentima nego ne mogu biti ni prema svojim kolegama :D
Hahah, to si tocno rekao. Ako tog strajka fkt bude i dobiju tu povisicu,ovi strajkaju a ovi nasi mlatimudani fino i savjesno obavljaju svoju duznost i na kraju i oni dobiju povisicu. Ista stvar i prije par godina (ne znam sad tocno koliko) SVI fakulteti strajkaju jedino PFZG je iznad svih i nece se spustat na nj nivo. :rig:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks