AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Novi pravilnik o studiju

Tourniquet

jane doe.
joj daj, usred ozbiljne teme ti me nasmiješ do suza...

nego, mislim da treba gosp Kopriću pokucat na vrata i reći mu par koji ga idu, ne psovke, već argumentirano. da imamo kakvog takvog predstavnika, išlo bi lakše, ali definitivno predlažem da ih sve zatrpamo mailovima nezadovoljstva, od sanje prema prvom katu. ali sve.
evo, jel ima ko mail od koprića?
Našla sam ovaj
[email protected]

ne znam jel vrijedi :surprised:

~crystal~

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
joj daj, usred ozbiljne teme ti me nasmiješ do suza...

nego, mislim da treba gosp Kopriću pokucat na vrata i reći mu par koji ga idu, ne psovke, već argumentirano. da imamo kakvog takvog predstavnika, išlo bi lakše, ali definitivno predlažem da ih sve zatrpamo mailovima nezadovoljstva, od sanje prema prvom katu. ali sve.
evo, jel ima ko mail od koprića?
U tom famoznom pravilniku, dolje u potpisu je Sikiric a ne Kopric :/

~crystal~

I da..ni za ove "starobolonjce" nigdje nije bila niti nema nikakve obavjesti da oni mogu prijavljivat preko tih prijavnica! ne razumijem zasto nam uskracuju tako vazne informacije, zar je toliko tesko napisat te 2-3 recenice na taj glupi web?! Kakva je inace korist od njega???
Sve sta saznamo (ako saznamo) - saznamo sasvim slucajno iz referade..
I naravno da nije u redu da oni mogu prijavljivat i polagat ispite iz trece iako imaju neke iz druge... svi trebamo biti ravnopravni !

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Hrvoje Sikirić je potpisan jer je on dekan Pravnog fakulteta, a taj pravilnik je donio fakultet, a ne Studijski centar za javnu upravu u javne financije predstojnik kojega je Ivan Koprić.
Dobra je stvar da ih mejlate što više vas i što argumentiranije i sa nekim što preciznijim zahtjevom što zahtjevate. Ali ipak sam skeptičan u vezi nekog opipljivijeg rezultata od činjenice da će oni više-manje na taj način dobiti informaciju da se određeni broj (veći ili manji) studenata ne slaže sa nekim odredbama.
Probajte, radi se o vašim pravima!

tarja30

Neznam dali sam samo ja zamjetila, ali ukrali su nam jos 1 rok!! Konkretno za UPP!
Prema starom rasporedu ispitnih rokova, bila su 3 roka za upp u sestom mjesecu (+ 2 roka u 9.mj), a sada prema ovom sugavom studomatu su dva 2 u sestom mj!!!
Neznam kako je za ostale predmete!!!
Kradu gdje stignu!!!
Ja sad gledam i pišu mi 3 roka za UPP za ljeto. Ali mi za onaj prvi koji je 2.6. piše apsolventski rok. Moguće zato jer sam apsolvent.

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
svjesna sam tko je potpisao pravilnik. te se isti primjenjuje na sve studije unutar fakulteta. čemu predstojnik studijskog centra? šta će mi on onda?

tarja30

Također :( i koliko još ima ljudi kojima je sa 2. ostalo građansko ili radno!
I tu malu povlasticu koju smo imali da nam bar mrvicu olakša su ukinuli! :cry:
Meni je ostalo radno. Htjela sam sad u 4mj izaći na UPP budući da sam ga polagala u 2mj i malo mi je falilo i vjerojatno bi položila sad u 4mj i onda u 6mj na radno i evo sad fino mogu plakat na svojom sudbinom. Ne mogu vjerovati da su nam ovo napravili. Kako se mogu tako ponašati prema nama? Tako skupo plaćamo ovaj studij i još onda za ''nagradu'' ovo dobijemo. :(

pigetic

svjesna sam tko je potpisao pravilnik. te se isti primjenjuje na sve studije unutar fakulteta. čemu predstojnik studijskog centra? šta će mi on onda?
A kad donose odredbe na razini fakulteta onda potpisuje dekan, a predstojnikove ovlasti ne znam, trebalo bi pogledati negdje, postojanje te funkcije je pitanje unutarnjeg ustrojstva fakulteta.
Mislim da Koprić nema neke veze sa tim pravilnikom i time što unutra piše i zašto.
u svakom slučaju izrazito je loše ako su studenti krivo informirani, i ako pri tome još gube novce. Ako netočna/pogrešna informacija potakne nekoga da odluči kupiti/izabrati nešto što košta više jer ima određenu mogućnost a potom se ta mogućnost ukine i na taj način odabrani izbor izgubi kvalitetu zbog koje je izabran(na taj način imate cijenu usluge ali nemate uslugu).
Nekakva naknada štete/popravljanje? Teško provedivo, u bilo kojem obliku čak i da ste u pravu potpuno.
Da li je u pitanju nedostatak pravodobnih i točnih informacija na relaciji referada studijskog centra-dekanat? Vrlo vjerojatno i ništa začuđujuće.
Treba vidjeti tko je pogriješio, ako je pogriješio, i u tom slučaju to argumentirano izložiti pravobranitelju i/ili Kopriću, pa onda eventualno nekom drugome.
Nisam posve upućen u sve pa ako nekaj krivo napišem sorry, to ovako u pauzama od učenja pišem svoje mišljenje:thinking:

Tončica

u principu se slažem s tobom, zato i je to sve skupa frustrirajuće. i sasvim sigurno ćemo dobiti takav ili sličan odgovor od "odgovornih" sa studijskog centra.

Afrodita

Nikad niti nije naš studij po pravilniku mogao polagati ispite s treće s jednim nepoloženim iz druge.

Citiram obavijest tu iz foruma iz 2011. koja više ne postoji na stranici fakulteta:

"POLAGANJE ISPITA - OBAVIJEST ZA STUDENTE !!!

Na sjednici Stručnog vijeća Upravnog odjela održanoj dana 24. ožujka 2011. usvojena je molba studenata stručnog studija javne uprave za polaganje ispita treće godine studija s jednim nepoloženim ispitom druge godine studija;

Studentima stručnog studija javne uprave dozvoljava se polaganje ispita iz 3. godine studija ako im je ostao jedan nepoloženi ispit iz 2. godine studija."

Ta je odluka (zapravo to je odgovor na MOLBU studenata) donijet na sjednici Stručnog vijeća.

Pitanje zašto se to prestalo primjenjivati bez obzira što je donesen novi pravilnik kad niti po starom nismo imali to pravo.

Drugo, koga kontaktirati u svezi toga da se sazna da li postoji mogućnost da se i dalje primjenjuje ta odluka vijeća i da li je moguće donijeti novu.

majolada

Nikad niti nije naš studij po pravilniku mogao polagati ispite s treće s jednim nepoloženim iz druge.

Citiram obavijest tu iz foruma iz 2011. koja više ne postoji na stranici fakulteta:

"POLAGANJE ISPITA - OBAVIJEST ZA STUDENTE !!!

Na sjednici Stručnog vijeća Upravnog odjela održanoj dana 24. ožujka 2011. usvojena je molba studenata stručnog studija javne uprave za polaganje ispita treće godine studija s jednim nepoloženim ispitom druge godine studija;

Studentima stručnog studija javne uprave dozvoljava se polaganje ispita iz 3. godine studija ako im je ostao jedan nepoloženi ispit iz 2. godine studija."

Ta je odluka (zapravo to je odgovor na MOLBU studenata) donijet na sjednici Stručnog vijeća.

Pitanje zašto se to prestalo primjenjivati bez obzira što je donesen novi pravilnik kad niti po starom nismo imali to pravo.

Drugo, koga kontaktirati u svezi toga da se sazna da li postoji mogućnost da se i dalje primjenjuje ta odluka vijeća i da li je moguće donijeti novu.
to sam i ja slično napisala jučer
ta odluka nebre prestati postojati samim time da se obriše,tako bi barem trebalo biti

marty1711

Ovdje se treba nešto podhitno poduzeti, jer rokovi samo što nisu poceli, i ako na vrijeme ne reagiramo, mislim da će nas 80 % s 3. god. izgubit ovaj rok u 4. mj.

Afrodita

Ovdje se treba nešto podhitno poduzeti, jer rokovi samo što nisu poceli, i ako na vrijeme ne reagiramo, mislim da će nas 80 % s 3. god. izgubit ovaj rok u 4. mj.
I samim time što je dopušteno studentima koji su prešli sa staroga programa na blolonju dopušteno polaganje ispita iz treće s jednim nepoloženim iz druge i što im je dopušteno da prijavljuju prijavnicama unatoč tom famoznom pravilnuku znači to to pravo mogu i moraju imati i ostali studenti !
Isti fakutet, studenti s istim statusom, a različita prava.

I da li je uopće obaviješten studentski pravobranitelj o tome ?

marty1711

Trebalo bi postaviti pitanje u referadi da li su oni dobili uopće ikakvu informaciju da se ukida ta odluka (Na sjednici Stručnog vijeća Upravnog odjela održanoj dana 24. ožujka 2011. usvojena je molba studenata stručnog studija javne uprave za polaganje ispita treće godine studija s jednim nepoloženim ispitom druge godine studija;)

ili su to jednostavno sami tak zaključili pošto im studomat ne funkcionira baš najbolje, pa su si oni to tak protumacili...
Negdje mora nešto pisati o toj odredbi... Ako je usvojena, i ako je vrijedila na pocetku ak. god. kako je mogla sad nestati, prestati vrijediti, bez ikakve obavijesti. Meni tu nešt smrdi, i mislim da tu nije baš sve na čisto.

Afrodita

Trebalo bi postaviti pitanje u referadi da li su oni dobili uopće ikakvu informaciju da se ukida ta odluka (Na sjednici Stručnog vijeća Upravnog odjela održanoj dana 24. ožujka 2011. usvojena je molba studenata stručnog studija javne uprave za polaganje ispita treće godine studija s jednim nepoloženim ispitom druge godine studija;)

ili su to jednostavno sami tak zaključili pošto im studomat ne funkcionira baš najbolje, pa su si oni to tak protumacili...
Negdje mora nešto pisati o toj odredbi... Ako je usvojena, i ako je vrijedila na pocetku ak. god. kako je mogla sad nestati, prestati vrijediti, bez ikakve obavijesti. Meni tu nešt smrdi, i mislim da tu nije baš sve na čisto.

Ne može se preko studomata, no može preko prijavnica.
Ako jedni studenti to mogu to pravo moraju imati i svi ostali !

Ako nije, treba obavijestiti studentskog pravobranitelja ili naći osobno prof. Koprića, dekana Pravnog fakuteta ili nekoga tko može objasniti taj apsurd i naposlijetku neka se daju svima ista prava.

Ta odluka nije sadržavala rok do kojeg vrijedi niti je poništena! (bar koliko sam ja a i svi ostali upoznati s time)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks