AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Novi pravilnik o studiju

marionette

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Marty, nisi trebala obrisati post, svaka riječ je na mjestu!

Pitanje jel jel uopće smiju u sredini akademske godine donositi nove odredbe, ako je akademska godina upisana dok je vrijedilo odredba da se može polagati s treće godine bez položenog jednog predmeta s druge kaj nebi onda to trebalo vrijediti do kraja godine? I zašto na našoj stranici i dalje nema obavijesti? Da vidim da ima na stranici pravnoga ali ako imamo svoju stranicu za kaj ona služi ako ne za stavljanje obavijesti? Nas faks nema obavezu obavijestiti o promjenama? Baš me zanima do kad budemo gutali njihova sranja, i naravno da nam to rade kad se nitko ne buni. Eto znam za slučaj s drugog faksa (naravno) gdje se dečko izborio ove ak. godine da plati godinu onolko kolko je platio kada je prvi put upisivao faks, a isto su im povisili cijenu za 120 po bodu. Ovdje pak sve prolazi.

beatgormit, suzdržat ću se od komntiranja iz dva razloga; 1. neznam(o) jel je istina, 2. ak kažem kaj mislim dobiti ću trajni ban. :twisted:

A da, i super mi je kak to vrijedi samo za stručni studij dok na specijalističkom mogu polagati uz ostavrenih 50 bodova iz predhodne godine! Od 26. veljače oni nisu stavili obavijest o tome!!!

just_me

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Također :( i koliko još ima ljudi kojima je sa 2. ostalo građansko ili radno!
I tu malu povlasticu koju smo imali da nam bar mrvicu olakša su ukinuli! :cry:
I to ukinuli na tako bezobrazan nacin, uzas jedan!!!

lock

Sramota!!!stvarno nisu pošteni,mogli su barem na ovom roku u 4.mj ostavit sve po starom ako već nisu mogli izdržat da barem ova akademska godina završi!!!

marty1711

Smeta me to šta ljudi previše gledaju tuđa umjesto svoja posla, i umjesto da se svi ujedinimo i poduzmemo nešto svi skupa, ajmo malo po kolegi!!! Ko će koga , neg svoj svoga!!! :D

Živila Hrvatska!!! I naš narod!!! Da ga nema, trebalo bi ga izmislit!

ok!!! Čitam post kolege skne 13, s teme studomat i sad mi više niš nije jasno. Kaže da je danas prijavio/la ispit putem prijavnice i da su rekli da se samo prijavom preko studomata moraju polagat ispiti po redu a ako se prijavljuju prijavnicom onda se mogu polagati i ovi s više god. Ko tu koga j? Meni je sanja danas rekla da je pravilnik na snazi.

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
to vrijedi za one koji su prešli sa starog programa na bolonju

koji kurac???

Marinchy

ok!!! Čitam post kolege skne 13, s teme studomat i sad mi više niš nije jasno. Kaže da je danas prijavio/la ispit putem prijavnice i da su rekli da se samo prijavom preko studomata moraju polagat ispiti po redu a ako se prijavljuju prijavnicom onda se mogu polagati i ovi s više god. Ko tu koga j? Meni je sanja danas rekla da je pravilnik na snazi.

Vjerojatno je kasnije ta kolegica nadodala u post da to vrijedi za one koji su prešli sa starog programa na bolonju.

Znači danas je onaj lik iz referade pred mojim očima rekao nekom kolegi koji je došao s prijavnicom da nema više prijavnice, nego se ispiti prijavljuju samo prek studomata!

filmar

Ovo je totalna glupost.Platio sam 6000 kn, a ne mogu polagati niti jedan ispit s treće godine dok ne položim preostali s druge.Znači ponovo moram upisivati neke predmete iduće godine, jer sumnjam da sad mogu sve riješiti u roku.
Toliko sam razočaran da nemam volju više ni spremati ispite.U potrazi sam za dobrim odvjetnikom.Možda postoji neka zakonska osnova po kojoj fakultet ne bi smio donositi pravilnike u tekućoj akademskoj godini,ili po kojoj bi studenti imali pravo zadržati status koji su imali pri upisu.
Očito je da smo namjermo dovedeni u zabludu pri upisu godine.Tad su bila važeća određena pravila na temelju kojih su studenti upisivali ECTS-bodove i izdvojili određen iznos novca, da bi usred akademske godine fakultet promijenio pravilnik i doveo studente u nepovoljan financijski položaj.Osobno ja ne bih upisao cijelu godinu da je taj pravilnik bio važeći prije upisa.
Mišljenja sam da bi se svi nezadovoljni studenti trebali organizirati ,sročiti pametnu pritužbu i uputiti je nadležnima.

Maja69

a da svi mi koji smo planirali izaći na određeni ispit sad u 4.mj da izađemo na njega bez obzira na studomat i da prijavimo prijavnicom?? netko je napisao da stari program još može, e pa zašto nebi i mi mogli!!! (pogotovo ak imamo 2,3 ispita do kraja, a iz druge građansko ili radno, a sad se pripremali recimo za lokalnu ili upp)

paula

Smeta me to šta ljudi previše gledaju tuđa umjesto svoja posla, i umjesto da se svi ujedinimo i poduzmemo nešto svi skupa, ajmo malo po kolegi!!! Ko će koga , neg svoj svoga!!! :D

Ni meni više ništa nije jasno, i jako sam ljuta jel sam u istoj situaciji ko i većina vas, učila sam upp za ovaj rok a sad po novom smijem samo gradjansko prijavit što naravno nisam učila i ne mogu sad više tak brzo ni naučiti i eto propadne jedan rok od ionako premalo rokova. Poslala sa sanji mail da vidim šta će mi ona na to reći i takodjer sam joj napisala za ovu curu koja je rekla da je prek prijavnice ipak prijavila ispit iz više godine... sad čekam odgovor

Aine

Poslala sa sanji mail da vidim šta će mi ona na to reći i takodjer sam joj napisala za ovu curu koja je rekla da je prek prijavnice ipak prijavila ispit iz više godine... sad čekam odgovor
Molim te da nam tu copy paste odgovor :)

Trka

Napisala je i da se to odnosi na one koji su sa starog programa prešli na bolognu, ali svejedno opet ako je po bologni za sve bi trebala biti ista pravila!

marty1711

Vjerojatno je kasnije ta kolegica nadodala u post da to vrijedi za one koji su prešli sa starog programa na bolonju.

Znači danas je onaj lik iz referade pred mojim očima rekao nekom kolegi koji je došao s prijavnicom da nema više prijavnice, nego se ispiti prijavljuju samo prek studomata!
A po cemu to ovi šta su prešli sa starog programa na bolonju imaju veca prava neg mi??? Kaj smo mi na ovom faxu? Drek!!! I mi smo teško is svog džepa izdvojili pare za tu školarinu, i kad smo davali te novce vrijedila su određena pravila na koja smo računali... Šta sad ??? Ajmo malo promjenit pravila usred godine, i nikom ništa!!

Tourniquet

jane doe.
Jebemu svi sve pričaju iz referade onak ko da smo na placu, a teško im je napisati obavijest na stranicu da znamo na čemu smo! Nigdje niš ne piše, studomat sere, ali ajmo mi studenti sjest za knjigu i grijati stolicu. Da, rado, kad bi znala kaj mogu učit, a ne gubit dane! U pm :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

beatgormit

...ljudi moji ova Hrvatska tone li tone...mijenjaju se pravila i zakoni k'o gaće (da oprostite)...

a bar mi učimo o nekim pravnim vrijednostima...vrijednostima kojima bismo mogli utjecati na bolje društvo... i onda oni isti koji nas uče ruše kodeks svoje struke, demokratska načela...

Tončica

Možda misle da se studenti starog programa slabije služe računalom :hmmm:
joj daj, usred ozbiljne teme ti me nasmiješ do suza...

nego, mislim da treba gosp Kopriću pokucat na vrata i reći mu par koji ga idu, ne psovke, već argumentirano. da imamo kakvog takvog predstavnika, išlo bi lakše, ali definitivno predlažem da ih sve zatrpamo mailovima nezadovoljstva, od sanje prema prvom katu. ali sve.
evo, jel ima ko mail od koprića?

Afrodita

joj daj, usred ozbiljne teme ti me nasmiješ do suza...

nego, mislim da treba gosp Kopriću pokucat na vrata i reći mu par koji ga idu, ne psovke, već argumentirano. da imamo kakvog takvog predstavnika, išlo bi lakše, ali definitivno predlažem da ih sve zatrpamo mailovima nezadovoljstva, od sanje prema prvom katu. ali sve.
evo, jel ima ko mail od koprića?
[email protected]

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks