AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nastavak studija u inozemstvu

sakica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da ali uvjet za upis je bio, a i na većini fakulteta je, 'degree in law studies' što naš ..
@chepka-a da li si ti godinu pauzirala ili si diplomirala u roku i već u sljedećem zimskom semestru upala na faks?

2. kad završiš master kako se kod nas evidentiraš?u rangu s pravnicima ili?
(Pretpostavljam da se ne namjeravaš vraćat u Hr,ali zanima me):confused2:

Što se tiče diplomskih studija javne uprave (MA) u Njemačkoj, možda prvo treba spomenuti Sveučilište Potsdam - diplomski studij upravne znanosti (vidi Universitt Potsdam) i Sveučilište Konstanz - diplomski studij javnih politika i menadžmenta (vidi Universitt Konstanz).
Mnogo hvala na ovim informacijam,mene upravo zanima Njemačka iz više osobnih razloga..
Za kolege koje namjeravaju studirat u Njemačkoj znam da se traži znanje jezika s certifikatom C2.
(oli ti ga po naški 6.stupanj) :crazy:

Yuzu

Joj bravo chepka. <3 Vidim da ti dobro ide tamo. Ako ne pitam previše...kako ti je bilo s ispitima dok si još bila u Zg-u? Sve si davala na vrijeme, ili kao većina studenanta...ne uvijek na vrijeme? :D Zanima me baš zato jer ti sad tako super ide. Znam da način rada sigurno nije za usporedit, al ipak.

Ja stvarno moram dobro razmisliti što ću kad završim. Ostalo mi je malo s prve godine za riješit tako da očito to neće biti skoro. :D Ali, zato bar imam vremena kopat informacije.

chepka

daleko od toga da sam diplomirala u roku :crazy: to ti na kraju krajeva nije ni bitno, jer trajanje tvog studiranja se ne vidi niti u diplomi niti u uvjerenju o položenim ispitima.. ja sam ti bila 'vječni student' (upisala 2003.) ni sama ne bi rekla da ce me tak puknut da se sad fakat posvecujem faksu.

sakica, koja slučajnost hehe diplomirala sam ravno prije godinu dana(30.03.2009) aww :050: i odmah se prijavila za franc. za 09.mjesec.

kaj se tice vracanja u zg, ne ocekujem da cu biti izjednačena s pravnicima u smislu da cu moci polagat pravosudni ispit, ali cu bit izjednacena u smislu da cu imat visoku strucnu spremu..

kikica

Zanima me ako netko zna da li se sigurno moze nastaviti studij u Sloveniji, ali samo jos dvije godine ?

maricaa

imam pitanje,dali postoji mogućnost nastavka studiranja nakon poreznog smjera?također me zanima vjerovatno nije pravo mjesto da tu postavim pitanje,ali ako ima koje dobre duše...dali postoji mogućnost da se sa poreznog studija nakon završetka druge godine prebaci na treću godinu javne uprave,da se polaže razlika predmeta ili tako nešto...naime stalno spominju onu treću godinu za poreznike...ali nekak nisan baš optimistična u vezi toga...

da se ispravim,mislila san na mogućnost nastavka studiranja poreznog smjera u inozemstvu??:)

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Vezano uz predavanje na nasemu faksu koje se odnosi na mogucnost studija u inozemstvu, molim vas koji cete moci prisustvovati istomu da napisete kratki osvrt vezano uz informacije koje su vam plasirali. Tnx ljudi. I kakvi su vasi stavovi o nastavku edukacije vani, vas mladjih kolega barem?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks