AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nastavak studija u inozemstvu

kaliopa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Teoretski kad bi ja dobila stipendiju za vani nastaviti studij nakon ove 3 god.u Njemačkoj koji bi faks bio ekvivalentan ovome ? pravo ?

kaliopa

hvala ! :) znate li nekoga tko je sa našeg faksa otišao van studirat ? pretpostavljam da su uglavnom išli sa prava. ja inače malo znam o ovoj struci, igrom slučaja sam tu završila i čini mi se da ima budućnosti za Javnu upravu, baš zbog pridruživanja EU naše generacije bi mogle dosta dobro proći,no dosta naklapanja...;)

Cicili

Ja sam u Londonu na master studijama trenutno. Studiram medjunarodni biznis. Postoji mnogo smerova na ovom koledzu. Najbolje od svega je sto daju stipendije od 40 posto na ukupnu skolarinu. Ako si zainteresovana, mogu ti dati vise informacija. Pisi ovde:)

simpa1988

Hej Cicilli, jel bi mi mogla reći malo više o ovome master studiju u Londonu? Kako se zove koledz?? Pisala sam ti mail-om ali nema odgovora, pa možda nije dobar mail ili ga više ne koristiš...
Hvala ti unaprijed,
pozdrav

jadra

mene zanima za Kanadu, Vancouver točnije.
zna li itko može li se prebaciti/nastaviti na nekakvom srodnom fakultetu?

chepka

vec sam pisala ovdje na ovu temu al ne znam na koju foru i zakaj su svi ti postovi nestali..:angry26: ja sam nakon upravnog faksa u zagrebu, ove akademske godine 09/10. upisala master u francuskoj, upravo sam zavrsila prvi semestar i sad slusam drugi. znaci moze se upisat bilo gdje, samo ako se ima volje i zelje. ovdje studiram europsko i međunarodno pravo. program sam nasla na internetu. znaci googlajte master law i sl. i izaci ce vam razne mogucnosti u raznim zemljama. najtezi dio je prijava i skupljanje papira, ali opet kazem ako ima volje bit ce i rezultata.. sretno!

sakica

Mene zanima nastavak studija u Njemačkoj...

Da li bi se mogla prebacit prije nego što diplomiram?npr.nakon 1.godine?
Ili tek nakon diplome?
I na koji smjer ?

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mene zanima nastavak studija u Njemačkoj...

Da li bi se mogla prebacit prije nego što diplomiram?npr.nakon 1.godine?
Ili tek nakon diplome?
I na koji smjer ?

Mislim da ces to morati sama istraziti. Osim ako je netko od kolega imao identicnu situaciju koju ti imas. U Njemackoj, kao i u drugim drzavama, postoji mnogo visokoskolskih institucija i svaka od njih ima neka svoja pravila, svoje studije i smjerove. Moj savjet: google i kopaj. Kolegica chepka, koja je nastavila studij u Francuskoj, dobrano je zasukala rukave da bi nasla ono sto joj odgovara a potom da bi to i realizirala. Na cemu joj ja, off topic, skidam kapu...:happy::worshippy:

sakica

Mislim da ces to morati sama istraziti. Osim ako je netko od kolega imao identicnu situaciju koju ti imas.
Upravo sam mislila na to,ako je netko od kolega zainteresiran kao i ja ili možda već realizirao svoju želju pa da razmjenimo informacije i sl..:laughing:

maatejaa89

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Upravo sam mislila na to,ako je netko od kolega zainteresiran kao i ja ili možda već realizirao svoju želju pa da razmjenimo informacije i sl..:laughing:

mene zanima isto studij negdje van, al nemam nikakvih info, trazila sam po netu, al opet bolje neka osoba da to potanko objasni...

chepka

ovak upišeš u google master law i izade ti site mislim da se zove LLM GUIDE. Imas tamo hrpu master programa za pravo po cijelom svijetu, i vecina ih je na engleskom!
hvala freya na lijepim rijecima. :050:
istina je kad sam se prijavljivala za francusku prosle godine toliko sam puta skoro odustala.. al evo hvala bogu nisam.. pa eto nemojte ni vi ako to stvarno želite. :happy:

ipak, nazalost nije sve tako bajno..:crying2: evo na primjer prijavila sam se za slijedecu godinu u brussels na master 2, isto europsko i medunarodno pravo, i dobila sam prije tjedan dana mail od njih gdje zaključuju da moja diploma iz zagreba nije 'basic law degree' i da me neće primit. :sad:
u isto vrijeme moj sadasnji profesor u toulousu me pozvao da ostanem ovdje još jednu godinu jer je zadovoljan s mojim radom i mojim znanjem. znaci dva razlicita misljenja o istoj diplomi.. :bigglasses:
Pouka: neka su vrata zatvorena, ali neka su sigurno i otvorena samo ih treba pronaci!! a to se moze samo ako pokušavaš!!! zato na google i trazi,zovi, salji mailove! sigurno ce se nać nesto! ja sam se cak sad prijavila i za stipendiju francuske vlade :moli: :crazy: daj sta daš! i ćorava koka pogodi zrno hehehe

:xyxwave:

george costanza

ipak, nazalost nije sve tako bajno..:crying2: evo na primjer prijavila sam se za slijedecu godinu u brussels na master 2, isto europsko i medunarodno pravo, i dobila sam prije tjedan dana mail od njih gdje zaključuju da moja diploma iz zagreba nije 'basic law degree' i da me neće primit. :sad:

Pa i nije basic law degree. Ovo je BA degree PA (public administration).
Inače, vrlo mi je drago kad netko ima volju, ali i mogućnost da studira u inozemstvu. Forza Chepka! Sretno sa stipendijom :wink5:.

Što se tiče diplomskih studija javne uprave (MA) u Njemačkoj, možda prvo treba spomenuti Sveučilište Potsdam - diplomski studij upravne znanosti (vidi Universitt Potsdam) i Sveučilište Konstanz - diplomski studij javnih politika i menadžmenta (vidi Universitt Konstanz).

Sloveniju već godinama spominjem na ovom forumu i Fakultet za upravu Sveučilišta u Ljubljani. Međutim relativno nedavno se rodilo i nešto novo. Fakultet za državne i europske studije (vidi Fakulteta za drĹľavne in evropske študije). Fakultet nudi dva diplomska (MA) programa, a jedan je „Javna uprava“. Naravno postoji i preddiplomski i doktorski studij „Javna uprava“.

Ima novosti što se tiče upravnog obrazovanja i u Srbiji (vidi :: MenadĹľment u upravi- ZajedniÄŤki program magistarskih studija II stepena ::)...

Živjela Hrvatska! :p

chepka

Pa i nije basic law degree. Ovo je BA degree PA (public administration).
da ali uvjet za upis je bio, a i na većini fakulteta je, 'degree in law studies' što naš bachelor zadovoljava.. tako sam upala i na faks u fr. :bdaybiggrin:

pih, na kraju ti se sve svede na interpretaciju, kako kome paše :blabla:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks