AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Lokalna samouprava

Lili888

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s današnjeg kolokvija: elementi autonomije lokalnih jedinica i objasni, koji su načini odlučivanja i participacije građana i objasni, što je upravljanje gradovima i na što je posebno usmjereno, kako je hrvatki zakonodavac riješio dilemu stupnja urbanizacije, što je monokratski tip izvršnog sloja i koje varijante postoje, tko obavlja izvršnu vlast u hrvatskim općinama i koje zadaće obavlja.

E572

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel ulazi u drugi kolokvij onaj dio suvremeni trendovi u razvoju lokalne samouprave.. 1-47 str?

Mihaela95

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav, je li izlazio sad netko na rok iz Lokalne da javi kako je bilo?

Hvala!
Evo ja :)
Pismeni je po meni bio dosta tezak. Ne sjecam se pitanja kako su bila formulirana
Mjesni odbor
Nadzor Povelje
Staticke Regije
Nekakve pravne tehnike. Skoro svi smo pisali o opcoj klauzuli i enumeraciji a trebalo je nesto drugo. Nemam pojma sta se tu trazilo
Mislim da je bio jos samoupravni i preneseni djelokrug

USMENI:
Sve pohvale imam za profesora Dulabica, meni je bio top, opusten, nema namjeru rusiti. Nama je cak povisio ocjenu. Trazi razumijevanje pa zna postaviti koje podpitanje. Tipa mene je pitao ima li RH specijalizirane jedinice. Ne znam da li smo bile 10 minuta unutra. Ako sam dobro shvatila ne pita pitanja koja su bila na pismenom ali ga pogleda na pocetku.

Pitanja od mene i kolegice: neposredno odlucivanje gradana, viserazinsko upravljanje, povelja sve o njoj kada je donesena i sta propisuje, opce i specijalizirane jedinice, nacela centralno-lokalnih odnosa
Savjet: ucite zakone, povelju i poglavlje lokalna i regionalna samouprava ostalo sam procitajte za bolje shvacanje. Predmet nije tako strasan kako se prica. Ja sam prosla iz prve.
Sretno svima :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks