AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Lista predmeta I. godine po težini i složenosti

ivana99

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam sad upisala prvu godinu na poreznom i zanima me koji su ispiti najteži...i kojih se ispita najbolje odmah riješiti na prvom roku??
 

N A N S Y

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
svako ti ima svoje iskustvo... nekome je najteže građansko i javna uprava, a netko s time nema ni najmanji problem... mogu ti samo reći za koje moraš više učiti, to su upravno, javna uprava, građansko, ekonomija, a računovodstvo obavezno na predavanja i vježbe inače...
 

Oraščić

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Građansko i organizacija javne uprave. Ako niste išli u ekonomsku školu onda i računovodstvo pošto se tada prvi puta susrećete s bilancom. Najlakši je engleski. Svaki predmet treba sjesti i naučiti jer niti jedan nije baš lagan.
 

tresnjica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Meni je jedino računovodstvo bilo malko teže, al ako skužiš na vježbama nije uopće...ostalo sve samo treba naučit i proći ćeš ziher;)
 

amanda

love
za najteže ti slove građansko i organizacija

najlakši su definitivno engleski, bankarstvo, ekonomija, porezno

upravno, računovodstvo (idi na vježbe obavezno koliko god bilo dosadno jer ćeš se inače mučiti ako se s tim nisi susretala), ustav i javne su srednje teški!

vama je sad drugačije nego nama- zamijenili su vam porezno i bankarstvo. tak da odmah sad možete položiti porezno, strani jezik, ekonomiju npr.. u 4 riješiš ostatak prvog semestra i ostane ti 6, 7 i 9 mj za drugi semestar! s tim da 10 bodova možeš prenijeti u 2. godinu! sretno!

i da, računovodstvo ima 2 kolokvija- nema usmeni
engleski ima predrok ako dolaziš na predavanja
upravno ima na kraju svakog semestra kolokvij, ali imai usmen i onda...
bankarstvo ima dva kolokvija, usmeni i seminar!
 

Mutley

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Najteže je građansko, definitivno, iako je i organizacija tu negdje! Drugu kategoriju čine upravno, ekonomija, računovodstvo, javne financije i porezno, a u najlakšu kategoriju spadaju bankarstvo, ustavno i engleski!

Treba iskoristiti apsolutno sve kolokvije, ništa ne preskakati, jer tako je puno, puno lakše! Iako treba puno učiti!
 

ch_smile

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ne bi se složila da je organizacija tako teška, ja bih taj predmet svrstala u srednje, nije ni lagan, a ni težak
nema puno toga za učit, zakoni su lagani za skužit
slična pitanja se stalno vrte na psimenima, a za usmeni isto također se vrte jedna te ista pitanja, npr. one koncentracije i tako oni upravni sustavi...
tak da...probajte na prvom roku :wink5: :tongue2:
 

Samohrani

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ček,po čemu porezno slovi za "lakši",ako tako nešto uopće postoji na ovom smjeru,ispit?:confused2:

Arbutina je dobar profesor,ali mislim da nas 99,9% na prvoj godini nema pojma kako treba učiti za taj ispit i što Arbutina ispituje.Ako samo traži da naučiš zakone kao stroj,onda je to stvarno lagan ispit,a ako moraš objasniti pojedine zakone i članke zakona kao on na predavanju,to bi mogla biti noćna mora od ispita.
 

Bovary1999

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Koji predmet je najbolje rješiti na 1. roku odma, da se rješim? Mislim, najteži mi se u 1. semestru nekako čini Organizacija javne uprave u RH...
 

sven67

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Mislim da je faks dosta tezak, ali smatram da ni jedan nije lagan ali jedino sto nam je zadatak je nastrebati to. Nema nikakvog racunanja osim racunovodstva,sto znaci da e sve to streberaj! :))
Znate kak se kaze,fakultet ne zavrse pametni vec uporni!:D
Ii mislim da su organizacija ii gradansko najtezi :p
 

nirvana13

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kazes uporni :D... Moram se ja natjerati na strebanje jer ovako vise nece ici. 1. semestar me odmah bacio u depru da to nece ici na logiku vec na tesko strebanje :/
 

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
mogu li izvanredni studenti izlaziti na kolokvije isto kao i redovni?
sve zavisi od katedre do katedre. ali ako ideš redovito na predavanja s redovnima, bez obzira što si izvanredni mogu ti dozvoliti da pristupiš kolokviju (npr. tako je za politologiju)
 

megii

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav, namjeravam upisati ovaj smjer pa malo citam i gledam kakvi su predmeti i ispiti itd, pa me zanima da li većina predmeta ima mogućnost kolokviranja i slično? :) hvala unaprijed na odgovoru
 

Mmm123

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bok :) zamolila bi vas koji studirate porezni kad nadete malo vremena da mi napisete neke informacije o fakultetu. koliko treba uciti? da li je tesko itd.. hvala :)
 

vuleZG

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pa u principu faks je dosta tezak medjutim ako ucis kontinuirano nema nekog problema...za srednje tezak predmet rekao bih da ti treba oko 2i pol tjedna strebanja za naucit...uglavnom cisti streberaj je faks nema nikakvog racunanja matematike fizike kemije bla bla samo racunovodstvo
 

Lady 567 Barbie

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bok!:) Može mi netko pomoći sa slaganjem plana na kojem roku što položiti? Engleski imamo "kolokvij" (tjedan dana prije prvog roka) + usmeni na roku, Organizacija javne uprave postoji kolokvij 14.12. + usmeni na roku, Osnove ustavnog prava samo na roku + usmeni, Porezno pravo prvi kolokvij odmah za 2 tjedna, drugi kolokvij ni mjesec dana nakon + usmeni, a za ekonomiju se još ne zna kad će kolokviji.. Voljela bih iskoristiti sve kolokvije koje imam, ali ne znam kakva je situacija s usmenim ispitima i strah me da će mi se previše njih nakupiti odjednom.. Savjet nekog s viših godina? Hvala vam!;)
 
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks