AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Forma natječaja za posao

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
evo link na natječaj: narodne-novine.nn.hr: JAVNI NATJEČAJ - Ministarstvo pravosuđa
javila sam se za radna mjesta 2, 5, 6 i 14, odbijenica je stigla za 14.

pitala sam ih za obrazloženje pa ćemo vidjet.
tak imam feeling da smo mi statusno u nekoj "nigdjezemskoj" i da ovisimo o pojedinačnim tumačenjima.
[DOUBLEPOST=1519647835,1519645472][/DOUBLEPOST]I brzo mi je stigao odgovor: "Ministarstvo pravosuđa tumači struke sukladno Pravilniku o znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama (''Narodne novine'' br. 118/09, 82/12, 32/13, 34/16). Javna uprava, sukladno Pravilniku, pripada području 5. Društvene znanosti, polje 5.14 Interdisciplinarne društvene znanosti, grana 5.14.01 javna uprava."

. :: Propisi.hr :: .

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Javna uprava, sukladno Pravilniku, pripada području 5. Društvene znanosti
Katastrofa. Imam neki osjećaj kako oni koriste taj pravilnik u skladu s potrebama. Kad im odgovara, koriste, kad im ne odogovara, ne koriste. Vjerojatno postoji još neki pravilnik.
Npr. onaj antologijski slučaj zapošljavanja diplomirane teologinje. :) Isto je struka "tumačena" prema nekopj kategorizaciji ekskulizvno za tu prigodu. :)

garavuša

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Budući da sam bez posla i imam malo više vremena, potrudila sam se malo istražiti. Naime, poslala sam upite nekolicini JP tijela, koja su u svojim javnim natječajima (objavljenih unutar zadnjih mjesec dana) tražili VSS:
- magistar prava ili stručni specijalist pravne struke
Postavila sam im pitanje mogu li natječaju aplicirati specijalisti javne uprave? Od nekih sam dobila odgovore , a od nekih naravno da ne.
Tumačenja su sljedeća (mislim da ovi zadnji uopće nisu shvatili moje pitanje - najjače mi je to pozivanje na odredbe propisa - to mogu i sama pročitati)

Temeljem Vašeg elektronskog upita od dana 19. veljače 2018. godine, ovim Vas izvještavamo kako u natječajnom postupku mogu ravnopravno participirati specijalisti javne uprave čijim završetkom je stečeno 300 ECTS bodova. Prilikom prijave morate priložiti dokaz iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi da imate stečen tražen broj ECTS bodova.

S poštovanjem, POVJERENSTVO ZA PROVEDBU JAVNOG NATJEČAJA
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
ili
Poštovana,
Vezano uz Vaš upit, a u svezi objavljenog natječaja za prijam u službu – radno mjesto savjetnik za prostorno uređenje i graditeljstvo, obavještavamo Vas da na navedeni javni natječaj mogu se javiti i osobe koje su završile Specijalistički diplomski stručni studij Javne uprave i stekle stručni naziv stručni specijalist javne uprave.
S poštovanjem,
URED ŽUPANA
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
ili
Poštovana,
sukladno Vašem upitu obavještavamo Vas o sljedećem:
Sukladno članku 24. Uredbe o izmjeni Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj regionalnoj samouprav ("Narodne novine" br. 125/14) na radno mjesto pročelnika jedinstvenog upravnog odjela može biti imenovana osoba koja uz ispunjenje ostalih standardnih mjerila za radna mjesta u potkategoriji glavnog rukovoditelja iz članka 11. Uredbe ima najmanje jednu godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

Iznimno na radno mjesto pročelnika jedinstvenog upravnog odjela može biti imenovan sveučilišni prvostupnik struke, odnosno stručni prvostupnik struke koji ima najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i ispunjava ostale uvjete za imenovanje, a ista se može imenovati na radno mjesto pročelnika jedinstvenog upravnog odjela ako se na javni natječaj ne javi osoba koja ispunjava propisani uvjet stupnja obrazovanja.

Takvo utvrđenje unijeto je i u Pravilnik o unutarnjem redu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrlike ("Službeni glasnik Grada Vrlike" br. 2/17). Tako je naime, člankom 9. pod rednim brojem 1.određeno da pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela može biti magistar pravne struke ili stručni specijalnist pravne struke. Sveučilišni prvostupnik pravne struke, odnosno stručni prvostupnik struke može biti imenovan pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela jedino ako se na natječaj ne javi magistar pravne struke ili stručni specijalist pravne struke te ako ima najmanje 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i ispunjava ostale uvjete za imenovanje.

Mogućnost prijave takvog kandidata navedena je u tekstu natječaja.
Srdačno Vas pozdravljamo.
S poštovanjem,
Povjerenstvo za provedbu natječaja

Posljednje uređivanje:

mape5

Super Moderator
oh..... pa mi na pravu, a nismo pravnici...mi smo tak društveni-interdisciplinirani, interisprani,
ja sam na poslu rekla da sam pravne struke...baš me briga, ja sam si to tak protumačila, :D
iz Pravilnika:
5. PODRUČJE DRUŠTVENIH ZNANOSTI
Polje
5.14. Interdisciplinarne društvene znanosti
Grane:
5.14.01 javna uprava
5.14.02 europski studiji
5.14.03 metodike nastavnih predmeta društvenih znanosti

garavuša

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Najpravilnije bi bilo da u natječaju navode specijalistički diplomski stručni studij javne uprave, jer specijalistički diplomski stručni studij pravnog smjera ne postoji.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks