AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

patkica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja 07.02.2017.

1.a) Navedite institucionalne reforme uvedene Jedinstvenim europskim aktom 1986.
b) Ukratko navedite ovlasti Europsko parlamenta?

2. a) Objasnite raliku između Bijele i Zelene knjige?
b) Koje vrste politika postoje u Europskoj uniji i ukratko ih objasnite

3. a) Definirajte EUP i objasnite kulturološki pristup europeizaciji javne uprave?
b) Što je Vijeće Europe i na koji način pridonosi europeizaciji?

4. a) ...
b) Navedite prednosti nezavisnih regulacijskih tijela?

5. a) Koje su faze pregovora u pristupanju nove države?
b) Objasnite pojam "zamor proširenja"
4a) faze pojma kvalitete (mislim da je to bilo pitanje)????

Markiša

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolege kakva su iskustva sa ovom skriptom by Vugra... Vidim da ima dobre ocjene... Zaista sam pogubljen nakon tolko predmeta ovoga mjeseca sve sam ih učio po zadanoj literaturi i nekako sam skeptičan prema skriptama a ne znam hoću li stići ako ću učiti po udžbeniku, ako netko ima kakav savjet vezano uz ovaj predmet za ispitni rok 21.2.2017. puno bi mi značilo... unaprijed Vam hvala
[DOUBLEPOST=1486663389,1486663324][/DOUBLEPOST]Kolege kakva su iskustva sa ovom skriptom by Vugra... Vidim da ima dobre ocjene... Zaista sam pogubljen nakon tolko predmeta ovoga mjeseca sve sam ih učio po zadanoj literaturi i nekako sam skeptičan prema skriptama a ne znam hoću li stići ako ću učiti po udžbeniku, ako netko ima kakav savjet vezano uz ovaj predmet za ispitni rok 21.2.2017. puno bi mi značilo... unaprijed Vam hvala

nioma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Skripta ti je dobra! Al ako inace ucis po knjizi, uci i sad. To ti savjetujem jer je fond slova u knjizi dobar i brze ce ti ici s ucenjem. Ako si full zagrijan za predmet mogao bi stici nauciti, al obrati pozornost na pitanja po forumu - neka te vode kroz knjigu, jer se ponavljaju!

ivab080

Skripta je super, učila sam po skripti i položila bez problema. Čak sam i usporedila knjigu i skriptu i nisam vidjela ništa značajno da nema u knjizi, osim razlika između ssp-a i europskog sporazuma. Još se samo orijentiraš na pitanja koja se ponavljaju i prolaz garantiran. I 4 poglavlje obavezno naučiti :)

Markiša

Skripta je super, učila sam po skripti i položila bez problema. Čak sam i usporedila knjigu i skriptu i nisam vidjela ništa značajno da nema u knjizi, osim razlika između ssp-a i europskog sporazuma. Još se samo orijentiraš na pitanja koja se ponavljaju i prolaz garantiran. I 4 poglavlje obavezno naučiti :)
Puno Vam hvala na odgovorima, oboma :D
Još jedno pitanje, jel znate kada obično bude usmeni?
[DOUBLEPOST=1487471791,1487471633][/DOUBLEPOST]

nijo

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
[DOUBLEPOST=1487471791,1487471633][/DOUBLEPOST]

Četvrtak

anita1989

Molila bi nekog ko ima knjigu da mi samo napise naslove tih stranica koje moramo naucit odnosno samo prvi i zadnji naslov od do, posto sad ne treba cijelu knjigu a imam skriptu pa da si barem malo olaksam ucenje. Hvala

Vuco10

I.dio-od nastanka i kratkog pregleda razvoja eu do europske sredisnje banke
II.dio-od prava europske unije do implementacije i impl.deficita
III.dio-od vrijednosti u javnoj upravi do prava na dobru upravu, europski standardi upravnog postupanja - eu standardi upravnog sudovanja
IV.dio-eu regulacija sluzbi od opceg interesa do upravljanja ucinkom i politika informacijskog drustva i e-uprava do politika za mlade
V.dio-sve

Markiša

zna li itko odgovor na pitanje sto je europska vladavina koji su ciljevi i na kojim nacelima pociva?
nasao sam to kao jedno od pitanja sa foruma a nigdje nemogu naci odgovor
[DOUBLEPOST=1487608620,1487608539][/DOUBLEPOST]zna li itko odgovor na pitanje sto je europska vladavina koji su ciljevi i na kojim nacelima pociva?
nasao sam to kao jedno od pitanja sa foruma a nigdje nemogu naci odgovor

anita1989

Hvala kolega :)

III.dio-od vrijednosti u javnoj upravi do prava na dobru upravu, europski standardi upravnog postupanja - eu standardi upravnog sudovanja
IV.dio-eu regulacija sluzbi od opceg interesa do upravljanja ucinkom i politika informacijskog drustva i e-uprava do politika za mlade
V.dio-sve
[DOUBLEPOST=1487622190,1487622140][/DOUBLEPOST]Hvala kolega :)

V.dio-sve

verseinote

V.dio-sve
Nek me ispravi netko ako griješim, ali ovo ništa nije skraćeno, možda 2 strane u skripti. To je to. Bijeda od faxa ko i uvijek.
[DOUBLEPOST=1487624095,1487623923][/DOUBLEPOST]
V.dio-sve
Nek me ispravi netko ako griješim, ali ovo ništa nije skraćeno, možda 2 strane u skripti. To je to. Bijeda od faxa ko i uvijek.

Markiša

Zna li netko objašnjenje UNIVERZALNA SLUŽBA, nisam našao taj pojam u literaturi a vidim kako se to pitanje često pojavljalo na usmenom. Jel se mozda misli na univerzalnost kao jednu od temeljnih sluzbi od opceg ekonomskog interesa?
[DOUBLEPOST=1487691681,1487691632][/DOUBLEPOST]Zna li netko objašnjenje UNIVERZALNA SLUŽBA, nisam našao taj pojam u literaturi a vidim kako se to pitanje često pojavljalo na usmenom. Jel se mozda misli na univerzalnost kao jednu od temeljnih obveza sluzbi od opceg ekonomskog interesa?

kb2812

Pitanja rok 21.02
1.a) dva tipa europskih mreza
b) clanovi i sastav europskog gospodarskog odbora
2. A) nacela BK europskog upravljanja
B) stadiji postupka povrede
3.a) uloga i vrijednosti j.uprave
B) cimbenici oblikovanja eup-a
4.a) objasni tri faze regulatorne reforme prema OECD-u
B) aspekti cjelovitog upravljanja (TQM)
5. A) efta prosirenje
B) upravne reforme u rh

Markiša

kolege, ako netko nije vidio stigli su rezultati :) o - Europski upravni prostor i nacionalna uprava
[DOUBLEPOST=1487765134,1487765074][/DOUBLEPOST]kolege, ako netko nije vidio stigli su rezultati :) o - Europski upravni prostor i nacionalna uprava
Jel mozda znas kakva su iskustva sa prof. Dzinic iz ovoga predmeta?
[DOUBLEPOST=1487781586][/DOUBLEPOST]
kolege, ako netko nije vidio stigli su rezultati :) o - Europski upravni prostor i nacionalna uprava
[DOUBLEPOST=1487765134,1487765074][/DOUBLEPOST]kolege, ako netko nije vidio stigli su rezultati :) o - Europski upravni prostor i nacionalna uprava

only girl

stvarno neznam, ja sam odg kod prof Manojlovic

[DOUBLEPOST=1487789656,1487789580][/DOUBLEPOST]stvarno neznam, ja sam odg kod prof Manojlovic

kb2812

Prof. Dzinic pitanja usmeni :
Komitologija, Vijece europe i nagrada za kvalitetu
Kolegu je jos pitala 3 tipa upravljanja, europsku sredisnju banku

Marina1202

Pitanja jucer sa usmenog:
Komitologija,postupci pred sudom,nagrada za kvalitetu,javne konzultacije,ria,pravo na dobru upravu i europsko vijece doprinos u eur upr prostoru

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks