AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

elenchi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
A pitanja na testu su bila
Ovlasti vijeca eu
Kako se imenuje predsjednik komisije
Definicija eupa i pristupi europeizaciji
Faze regulatorne reforme
Sudska praksa kao izvor prava eu
Javne konzultacije
Postupak povrede( faze)
Kriterij upravnih kapaciteta
Efta prosirenje

Na usmenom bilo objasniti upravne reforme u procesu europeizacije rh i upravljanje ucinkom u upravljanju ljudskim potencijalima. To su bila pitanja za 5
A za dovoljan i trojku je pitala nacela eupa, komitologiju, vrijednosti u upravi, nagrada za kvalitetu, mediteransko prosirenje(razlozi), nacela dobrog upravljanja

patkica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Današnja pitanja na ispitu:

1. a) Visoki predstavnik Unije - izbor i uloga
b) COREPER - uloga i sastav
2. a) Načelo ograničenih ovlasti i mislim da je bilo načelo izravnog učinka (neka me netko ispravi)
b) Demokratski deficit - definicija i na što se odnosi (ja sam zaključila da se radi o dimenzijama i pisala o tome)
3. a) Nabroji vrijednosti u javnoj upravi i navedi barem dvije za svaku
b) Pravo na dobru upravu - Povelja o temeljnim pravima EU što obuhvaća
4. a) Prednosti nezavisnih regulacijskih tijela
b) EUPAN - što je i koje skupine obuhvaća
5. a) Mediteransko proširenje - zemlje i razlog
b) Europska politika susjedstva

Mislim da sam sve navela. Dopunite i ispravite ako je bilo još nešto. Sretno svima ;)

linalatin

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Moramo li po novoj literaturi znati Europske standarde za javne sluzbenike?
Na katedri pise da ce se skraćena literatura za pripremu ispita primjenjivati od početka akademske godine 2015.-2016. A vidim da je Goranka postavila to pitanje na usmenom u 4. mjesecu ove godine.

pepa95

dojmovi dns sa usmenog kod lalic-novak.. znaci zena je super,prosla iz prve, pitala je politike EU,postupak donosenja zakonodavnog akta,sta je eup i pristupi,javne konzultacije,upravna simplikacija i glavne metode,RIA, Efta,kmitologiju i njihove postupke eto to je ja mislim to pa evo ak netko misli u 11.mj nadam se da malo pomaze

Lidijja

Pozdrav svima. Znate li možda je li postoji mogućnost kolokvija i za izvanredne studente. (konkretno specijalističkog studija) hvala unaprijed :)

bett

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav svima. Znate li možda je li postoji mogućnost kolokvija i za izvanredne studente. (konkretno specijalističkog studija) hvala unaprijed :)
Naravno, piše na stranicama katedre, moraš znači biti na oba predavanja i od ove godine uz novost, trebamo donijeti i potvrdu da smo u radnom odnosu.

Mari123

Zna li netko jesu li kolokviji isto zahtjevni ko ispit pošto je ispit po principu kao Nauka? Znači trebamo li znati sve od riječi do riječi?

Vuco10

Ne znam, to i mene zanima? Vidjela sam da u obavijestima to piše...od ove akademske godine sad prvi put za to čujem.
Sredit cemo te potvrde, najmanji problem.ocete potvrdu dobit cete ju:D

suzyc

Izvanredni studenti imaju pravo izlaska na prvi kolokvij ako su bili prisutni predavanju za izvanredne studente koje se održalo 2.11.2016. i upisali se u evidenciju, te prof. Lalić Novak do 4.11. dostave potvrdu o radnom odnosu na e-mail: [email protected]
Ona će objaviti u subotu popis studenata koji ispunjavaju uvjete za izlazak na prvi kolokvij.
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 7.11.2016. u 12,15 sati, vjerojatno u dvorani I, Gundudlićeva 10, barem je tako rekla prof. na jučerašnjem predavanju i da pratimo obavijesti na njihovoj stranici.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks