AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

macak

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Vau! Thanks za ovu super informaciju! Znači li to da se moram 5. i 6. 11. moram pojaviti na predavanjima za izvanredne? To je uvijet?

marijanask

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
poz svima,
zanimaju me predavanja koja su sutra iz Eup- a za izvanredne studente, jel netko bio prošle godine i da li traju zbilja od 17,00 - 21,00 sat ?? hvala

Antonija

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li i oni koji su odslušali prošle godine taj predmet moraju doći sutra? meni je to razlikovini na specijalističkom,čak i imam potpis:weeabooface:

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
poz svima,
zanimaju me predavanja koja su sutra iz Eup- a za izvanredne studente, jel netko bio prošle godine i da li traju zbilja od 17,00 - 21,00 sat ?? hvala
Prošle godine predavanja nisu trajala dulje od 8. :)

da li i oni koji su odslušali prošle godine taj predmet moraju doći sutra? meni je to razlikovini na specijalističkom,čak i imam potpis:weeabooface:
Obično ako imaš potpis to je dokaz da si odslušala taj kolegij i ne moraš ponovo :) ali vidjela sam da su uveli kolokvije, pa ako želiš izaći na njih možda ćeš morati na predavanja

Rabbit Roe

Np, jooj ne znam odgovore na takva pitanja. Mislim da je za svakog to individualno. Mi prošle godine nismo imali kolokvije, pa ne znam. Ja osobno uvijek prvo prođem knjigu, po skripti ponavljam :) a uostalnom pretpostavljam da će kolokviji biti malo teži jer ipak je podijeljeno gradivo i radi se o katedri upravna znanost. :)

JBlazek13

kad se pojavi pitanje koja je razlika između službi od općeg ekonomskog interesa i neekonomskih službi, kaj bi trebalo točno napisat?

bett

kad se pojavi pitanje koja je razlika između službi od općeg ekonomskog interesa i neekonomskih službi, kaj bi trebalo točno napisat?
Razlika je u tome što ekonomske službe od općeg interesa ostvaruju profit, a neekonomske ne.

JBlazek13

1. a)Kako se imenuje predsjednik Europskog Vijeća i koje su njegove ovlasti.
b)Ukratko objasni ovlasti Vijeća EU
2. a)Sudska praksa kao izvor prava Eu
b)Kada se pokreće postupak povrede ... (nisam sigurna kako je išlo pitanje al mislim da se odnosi da ono kod transpozicije)
3. a)Što je EUP i pristupi europeizaciji
b)Što se smatra upravnim kapacitetom EU
4. a)Koje regulatorne reforme su provodile zemlje OECD-a (malo je drugačije bilo formulirano ja mislim)
b)Ukratko objasni javne konzultacije
5. a)Faze pregovora
b)EFTA proširenje, koje su bile zemlje i razlozi

neka netko ispravi ako je što krivo :)

JBlazek13

Prošla danas kod Lalić Novak :) pitala me izvore prava EU (makar sam iz tog pitanja imala 2 boda na ispitu), svi ugovori od pariškog pa do lisabonskog da nabrojim po redu i RIU. Profa je fakat ok, trudi se da pusti nekog čim vidi da nekaj zna, i ostala pitanja nisu bila teška - čimbenici oblikovanja eupa, načela eupa, nagrade za kvalitetu...

i da, bilo nas je 6, samo je jedna cura pala, a bilo je podijeljenih i petica :D

Maricuy

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozz... Gdje mogu nabavit tu skriptu ili ako mi možeš poslati na mail.
;)

Možee neka skripta po kojoj se uči za prolaz na ispitu tj kolokviju sad 11.1.? Jako zahvaljujem :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks