AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Marija92

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dali neko zna odgovor na pitanje: Upravne reforme s obzirom na stupanj radikalnosti mjera koje se poduzimajutijekom upravnih promjena? hvala

tina4

vi koji ne mozete prijaviti ispit, ako vam nije upis proveden do kraja (kod upisanih godina imate jos zvijezdicu) onda je bilo problema prilikom upisa i svakako morate u referadu da se to rijesi, a ako vam je proveden upis onda mozda mozete i preko telefona rijesiti to s prijavama

katarina.g

trebam pomoć, jel zna itko odgovor koji su načini poboljšanja kvalitete i koja su tri segmenta bolje regulacije?

lorena0810

trebam pomoć, jel zna itko odgovor koji su načini poboljšanja kvalitete i koja su tri segmenta bolje regulacije?
Kljucni segmenti bolje regulacije su: javne konzultacije,ria i upravna simplifikacija(pojednostavljenje) :)

Jel netko zna dal je za poboljsanje kvalitet u javnoj upravi tocnije za benchmarking dovoljno ono sto pise u vugrinoj skripti?

katarina.g

postoje 4 vrste legitimnosti INDIREKTNA,PARLAMENTARNA,TEHNOKRATSKA I PROCEDURALNA i samo objasniš kratko svaku

što je SIGMA?

Luka11/7

da li netko ima info kad je točno ispit iz EUP-a 11.11.14.? i u kojoj dvorani? na mom studomatu unatoč prijavi još uvijek ništa ne piše...

ivankam

mislim da to nisu te, ne mogu se tocno sjetit kad sam bila na uvidu bilo je to pitanje i lalicka ga je prekrizila, mislim da su to neke druge reforme

tina4

mislim da to nisu te, ne mogu se tocno sjetit kad sam bila na uvidu bilo je to pitanje i lalicka ga je prekrizila, mislim da su to neke druge reforme
hmm ne znam onda. jer u knjizi kod njih na kraju pise da se "razlikuju po stupnju radikalnosti mjera koje se poduzimaju tijekom upravnih promjena". prosla sam cijelu knjigu i ne sjecam se da sam jos negdi procitala nest o radikalnosti reformi.
ako ce bit takvo pitanje, ja cu to napisat, drugo ne znam :D
a mozda je doslo do greske pri ocjenjivanju, zna se dogoditi. jedino ako si ju mozda i pitala jel to sigurno krivo pa da je i potvrdila?

ivankam

mislim da se to odnosi kolko sam sad skuzila kad sam procitale na upravne reforme nastale pod utjecajem dobrog javnog upravljanja, novog javnog menadmenta i neoweberijanske doktrine, pise tamo ispod tocno, nemam sad knjigu pokraj sebe, pogledaj si

lorena0810

Ekipa moze pomoc... Jel treba znat objasnit sve skupine znanstvene analize ili je dosta znat nabrojat sam tih 5 glavnih? Hvalaa :)

tina4

kako je bilo danas na ispitu ? Da li je dovoljna vugrina skripta za položiti ispit?
kopiram:
1.a) arhitektura eu po ugovoru iz maastrichta i objasni razliku stupova
b) ustrojstvo EK
2.a) def.benchmarkinga i sto obuhvaca
b) postupak nakon usvajanja zakonodavnog akta
3.a) upravne vrijednosti po stupnju radikalnosti i objasni svaku
b) nacelo otvorenosti i trasparentnosti u eup-u
4.a) nabroji metode upravne simplifikacije
b) ukratko objasni upravljanje ucinkom
5.a) istocno prosirenje(navest zemlje i razlog prosirenja)
b) bitne upravne reforme u RH

prosla sam tu skriptu usporedujuci sa knjigom i malo sa dosadasnjim ispitima i osobno mislim da je i previse, ima nebitnih informacija, ali nebitno se lako izbaci :) svaka cast vugri i hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks