AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

tamchika

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jesu li vas znali primiti na ispit ako niste na popisu?
Ne znam što je sa ovom referadom svako malo me nema na popisu za ispite:mad1::hebemu:

da, nema ni mene i još ih ne mogu dobit, strašno -.-

Just smile

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozz kolege! Zna li netko, za ovaj rok 28.2., dal' ce usmeni biti u cet. ili pet? Kako obicno bude? (Kako je bilo na proslom roku?) Bitno mi je jer mi taj 1 dan razlike igra veliku ulogu...Ako netko zna... HVALA! Sretno svima! :happy:
kolegice, ovaj rok je usmeni bio u četvrtak budući ih je samo 5 prošlo, ukoliko ih prođe više zna se dogoditi da usmeni bude (i) u petak, nažalost to se sazna tek na pismenom dijelu ispita odnosno na rezultatima.

tamchika

Javi kad nešto saznaš:moli:
E ovak, dakle zvala sam referadu br. 10 cijelo jutro i na kraju kad mi se javila (živčana i na**kana) počela se derat na mene da kaj je meni kaj toliko zovem kaj ne vidim da imaju posla ( nažalost ne vidim) e onda sam se ja zderala na nju jer mi je već puna kapa njiohovog deračenja, spuštanja slušalica i da se svaki put moram trest kad zovem tu šugavu referadu. Naravno nije htjela samnom razgovarat pa me uputila na broj od sobe 8 i tamo mi je žena (hvala bogu iznimno uljudna) objasnila da u sustavu piše da još nisam položila uvod u državu i pravo i da dođem prije ispita samo s indexom to riješit i da ću bez problema izać na ispit. Tako da nazovi direkto sobu broj 8,tel. 4890 218,sačuvaj si živce :) i tamo će ti sve pogledat možda se i tebi potkrala neka greškica :)

mayalay

ljudi ja sam u komi totalnoj :(
Došla sam do pola knjige i ne mogu više ... skripta mi za sad ima 57 str. al sam ju pisala po cijele dane i ubila se lagano ... a o nekom pravom učenju još nisam stigla ni razmišljat...
Tako da... mislim da je vrijeme da odustanem al fakat ... po knjizi samo ovako ne mogu učiti ...tak da sam odlučila odgovoriti na ova pitanja ali po redu (tj. po redosljadu gradiva u knjizi) ... pa moraju biti ta pitanja ... neće izmisliti neka nova ... bitno da su odgovori iz knjige ... ne znam ... ludim lagano ...

violeta-zg

Došla sam do pola knjige i ne mogu više ... skripta mi za sad ima 57 str. al sam ju pisala po cijele dane i ubila se lagano ... a o nekom pravom učenju još nisam stigla ni razmišljat...
Tako da... mislim da je vrijeme da odustanem al fakat ... po knjizi samo ovako ne mogu učiti ...tak da sam odlučila odgovoriti na ova pitanja ali po redu (tj. po redosljadu gradiva u knjizi) ... pa moraju biti ta pitanja ... neće izmisliti neka nova ... bitno da su odgovori iz knjige ... ne znam ... ludim lagano ...
PLIZ, ako se već bacaš na odgovaranje pitanja MOLIM TE kad završiš da staviš na forum...
ja sam isto pokušala sastavit skriptu iz knjige, ali samo povijesni razvoj EU(knjiga 12str.) kod mene ima nekih 8str. koma i ja sam popi**ila i ostavila... na ovaj rok idem pa kako bude, prvi mi je izlaz, a do idućeg ću valjda napisati i tu skriptu...

Sanja_19_

bok ljudi imam pitanje..zanimame da li treba uciti i iz onih prezentacija sta se prije trebalo za ispit ili je sad dovoljna knjiga ova nova sto je izasla?

Melanie

Bakalar
Također!
No, ja sam odustala od izlaska na ovaj rok 28.02. jer zaista nema smisla... Nema šanse da naučim do tada, previše sam vremena potrošila na pisanje skripte, previše toga ima u knjizi... iskreno, ljudi, ovo počinje sve više sličiti na nauku sa prve godine... :crying2: :crying2: :crying2:

mayalay

Također!
No, ja sam odustala od izlaska na ovaj rok 28.02. jer zaista nema smisla... Nema šanse da naučim do tada, previše sam vremena potrošila na pisanje skripte, previše toga ima u knjizi... iskreno, ljudi, ovo počinje sve više sličiti na nauku sa prve godine... :crying2: :crying2: :crying2:
grozno ...kolegice savjetujem ti da ipak pokušaš i izađeš ...pogotovo ako ti je prvi put ... evo ja idem odgovarati na pitanja ... i čim odgovorim stavit ću sve tu ...
ja ću izaći , ali mi je jako žao što nisam uspjela dovršiti skriptu i time olakšati drugima... nadam se da pitanja nisu promjenili ... samo očekuju odgovore iz knjige ... jer se skripta i knjiga kose ... :frustrating:

karosa

Bok!
ja sam na polovici s čitanjem knjige i bolje da ne komentiram :frustrating:, i ne mislim čekati gotovo, pa ako je neko zaineteresiran da ju skriptiramo ili odgovorimo po njoj na pitanja slobodno mi se javi, pa da podjelimo i to napravimo:wink5:

mayalay

Bok!
ja sam na polovici s čitanjem knjige i bolje da ne komentiram :frustrating:, i ne mislim čekati gotovo, pa ako je neko zaineteresiran da ju skriptiramo ili odgovorimo po njoj na pitanja slobodno mi se javi, pa da podjelimo i to napravimo:wink5:
ma nema šanse skriptirat je do ispita ... ja sam došla do pola knjige i odustala jer ne bih stigla naučit ... sad odgovaram na pitanja ... ako želiš mogu ti poslati pitanja iz npr. 4. i 5. poglavlja iz knjige pa da odgovoriš na njih ... uz takvu suradnju sutra bi mogle postaviti skriptu ... :cool:

mayalay

evo odustajem i ja od ovog roka... sve mi je nejasno i ništa ne mogu povezati ... previše je to informacija ... sretno svima koji izađu :)

koni

ako netko zna molim da napiše odgovor

metode u I stupu (sa roka 24.1.)
europsko upravljanje, kada nastaje i po kojem dokumentu
karakteristike regulatornih agencija
načela za uspostavu okvira regulatornih agencija
razlozi sprečavanja institucionalizacije eupa-a

andiduga

evo ja ću odgovoriti na prvo pitanje, a dalje neka odgovara tko šta zna... Najvažnija razlika među stupovima odnosi se na metode odlučivanja. Za politike koje se odnose na prvi stup koristi se nadnacionalna metoda ( metoda zajednice) ,koja umanjuje utjecaj država i nacionalnih vlada, a povećava ona institucija EU. Suradnja u druga dva stupa je međuvladina suradnja , što daje veće ovlasti odlučivanja samim državam članicama, odnosno ne obvezuje državu da provede donesene odluke...

tina katic

pozdrav...o k ova knjiga je uzasna...zanima me da li neko zna odgovor na pitanje u nekom skračenom obliku sta reći o europeizaciji ili bar o europskom upravnom prostoru,previse je toga u knjizi i nemam pojma kaj bi mogla izdvojit...hvala unaprijed

hypnogirl

kaj nije 3.stup nestao pošto se suradnja država u unutarnjim poslovima i pravosudna suradnja u pitanjima kaznenog prava preselila u 1.stup?:S

da li itko zna koje su 2metode preuzimanja novih upravnih rješenja?

andiduga

postoje 2 metode preuzimanja novih upravnih rješenja: prva se odvija uslijed atraktivnosti pojedinog rješenja , tako što se određeni model ili rješenje vidi kao superioran zbog svoje funkcionalnosti, korisnosti ili legitimnosti... a drugi model se odvija uslijed nametanja, jer model preferiraju oni koji imaju najveću moć i nameću ga drugima...

i da, stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora pravni akti u nekadašnjem 3. stupu ( policijska i pravosudna suradnja u kaznenim stvarima) nestaju iz zamjenjuj ih zakonodavni i ne zakonodavni akti..

najkraće što se može napisati za europski upravni prostor je definicija ili pojam koji glasi: europski upravni prostor je skup upravnih načela i standarda organizacije i funkcioniranja javne uprave te pružanja javnih usluga građanima od strane tijela EU i zemalja članica, kao i drugih europskih zemalja propisanih pravom, odnosno ustaljenom sudskom i upravnom praksom, a poduprtih legitimnim očekivanjima europskih građana, civilnog sektora, ekonomskih i drugih društvenih subjekata... i sad u pitanju će vjerojatno još tražiti načela eupa ili čimbenike oblikovanja ili tako nešto pa onda još to napišeš jer nema smisla, niti ima vremena da pišeš sve što znaš...

smilicic

Naravno ... skriptu ću objaviti ali nisam sigurna koliko stranica će imati ... ali ako bude dobra nije niti bitno ... idem točno po gradivu u knjizi pa će nekima možda biti preglednija :)
hvala :happy:

Baš sam sad malo razmišljala o ispitu po novoj lieraturi ... pošto knjiga ima 5 glavnih poglavlja ( dijelova ) sigurno će biti po dva pitanja iz svakog ...
Vjerujem da će promjeniti dosadašnja ispitna pitanja jer se puno toga izmjenilo od prvog ispita ... a pošto postoji knjiga kao cjelovita literatura očekivat će od nas da sve to i znamo ...
Držim fige svim kolegama koji sutra izlaze na ispit ... nadam se da će biti "općenita" pitanja ... i nikako ih nemojte zabboraviti postati na forum :happy:
Bila sam bolesna,i izvan svega,bez pristupa Internetu,molim da mi napišete novu literaturu,please,unaprijed zahvalna,morska sipa

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks