AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Mali medo

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
di se nalaze prezentacije koje profa pokazuje na predavanjima? može mi netko pliiiiz stavit link, ne snalazim se baš

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Vrijeme i mjesto održavanja nastave: srijedom, 9-10.30 sati, dvorana IX, I. kat
Iznimno, 19.10. i 30.11.2011. održat će se 3 sata nastave – 8.15-10.45

Nastava za izvanredne studente: studeni 2011. / 17-21 h, dvorana IX, I. kat (G.Lalić Novak, A.Musa)

ninapoz

može li mi netko napisat iz koje skipte učiti tj koja je nabolja i što još uz skriptu treba naučit... može i link
punooo hvala

Jadranka15

Skripta -koja je iz prezentacija slajdova predavanja - pretvorena u skriptu je napravila naša forumašica Jennifer tj. kolegica si je dala truda te iz Power Pointa koji su slajdovi prezentacija napravila je skriptu u wordu. Osim toga postoji skripta iz predmeta EUP koja se nalazi u našoj skriptarnici a autor je:eek:bivana. Malo prati forum, pa ćeš vidjeti koja je Tebi skripta najpovoljnija.

martina_sk

Administrator
http://www.pravo.unizg.hr/UZ/drustveno_veleuciliste/dokumenti

Otisao sam na ovu stranicu skinut te prezentacije ali ima dosta file-ova i u wordu i u pdf-u...dali mi to sve moramo skinut ili samo odredjene?

koje su tocno prezentacije
predavanja su ova u power pointu. ovo u pdf-u je dio literature, neki radovi. a ovo u wordu su infopaket, neke uvodne info. kažu ljudi da imaju te prezentacije prebačene u word u skriptarnici.

danijela k

Ljudi trebam pomoć! može li mi netko odgovoriti na pitanje
Razlika između europeizacije i europskog upravnog prostora?
hvala!

Jadranka15

Europski upravni prostor - je konvergencija javnih uprava prema zajedničkom modelu
- skupina načela koja se odnose na organizaciju i funkcioniranje javne uprave
- razlog: implementacija pravne stečevine EU (acquis communautaire)

Acquis communautaire - pravna stečevina EU = ukupno važeće zakonodavstvo koje su nove članice dužne usvojiti i prihvatiti u vlastitim pravnim sustavima (primarni i sekundarni akti EU te pravna načela, međunarodno pravo, sudska praksa, obićaji i pravna znanost)

Europeizacija - u najširem smislu je adaptacija domaćih institucija, političkih procesa i javnih politika na europsku integraciju.

marty1711

Bok ljudi!!! jel mi može netko odgovoriti na par pitanja, MOLIM VAS!!! Malo sam zbunjena...

1. Pravni izvori EU?
2.Kao kakva organizacija nastaje EU?
3.Zašto dolazi do erozije 3 stupa?
4. 2 upravne reforme koje utječu na kvalitetu uprave?
5.Utjecaj Europskog SUDA na tranzicijske zemje?
6. Koja je razlika između zakonodavnih procedura u kojima sudjeluje EP?
7. Demokratska kontrola E SUDA ?
8.Razlika između implementacijskog i demokratskog deficita?
9.EESC struktura?
10. Razlika između odbora koji je u komitologiji i odbor u agencijama?
11. Kvaliteta javnih SLUŽBI ?
12 Javne službe prema dokumentima EU?
13. Nadzor nad EK?
14. i zadnje DA LI JE EUROPSKA VLADAVINA ISTO ŠTO I DOBRA VLADAVINA?? tj. doktrina dobre vladavine???

Molim nekog za odgovore, plizzzzzz!!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks