AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
može pitanja sa pismenog danas?
Pitanja su okvirno bila:
1.Objasniti razloge eur.integracije sredinom 20.st.
2.Koje su zemlje pristupile EU nakon 1990.te te koje su trenutne potencijalne članice za EU?
3.Objasni demokratku kontrolu Eur.suda
4.Tko imenuje i razrješuje Visokog povjerenika za vanjsku i sig.politiku
5.Eup-kada se javlja, zasto?
6.Kako Eur.komisija utječe na eup?
7.Demokratski deficit i riješenja
8.Pretpristupni fondovi pomoći Hrvatrskoj
9.Javne službe prema eur.modelu
10.Pojam univerzalne službe

Meni iskreno uopće nije lagano bilo...

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
U četvrtak navečer će bit objavljeni na webu.

Evo da i ja podijelim iskustva. Kad sam dobila ispit i pogledala sve mi je djelovalo nepoznato i došla sam u napast da odmah predam jer sam mislila da neću ništa znat, ali onda sam počela i malo po malo sam čak i napisala dosta toga tak da se nadam da će bit na svakom koji bod i da će bit dovoljno za prolaz.

U usporedbi s pitanjima od prošlog roka koja ste tu napisali, meni osobno je ovo danas izgledalo teže. (al to je moje subjektivno mišljenje)
Nadam se da se vidimo na usmenom

medo

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
U četvrtak navečer će bit objavljeni na webu.

Evo da i ja podijelim iskustva. Kad sam dobila ispit i pogledala sve mi je djelovalo nepoznato i došla sam u napast da odmah predam jer sam mislila da neću ništa znat, ali onda sam počela i malo po malo sam čak i napisala dosta toga tak da se nadam da će bit na svakom koji bod i da će bit dovoljno za prolaz.

U usporedbi s pitanjima od prošlog roka koja ste tu napisali, meni osobno je ovo danas izgledalo teže. (al to je moje subjektivno mišljenje)
Nadam se da se vidimo na usmenom
Apsolutno se slažem i meni su pitanja bila teška i mislim da neću sakupiti dovoljno za prolaz:crying2:

Sanjek

Jel mi može netko dat odgovor na ovo pitanje kaj je bilo u testu, demokratska kontrola europskog suda?

hawk

bok ljudi, imam pitanje jedno...
da li je vas ispitivala prof. anamarija musa???
polozio sam nauku i moram kod nje, a ne kod lalicke, odgovarat pa me zanima kakva je na usmenom?? da li muci ili je opustenija malo?? svaka rijec ce dobro doci :))))

martinareb

meni je bila ok na nauci,dobar profesor u svakom slučaju.ali me brine ovaj pismeni,isto sam ga slabo napisala.ne vjerujem da ću proći.

mirica

Evo da se i ja uključim. Bila sam na ispitu i pitanja su mi bila puno teža nego što sam čitala po forumu. Koliko se sjećam, pitanje je bilo demokratska kontrola Europskog parlamenta, a ne suda. Odgovor bi bio:
EP-demokratska kontrola nad EU je:
1. Nadzor nad Europskom komisijom
-kod imenovanja-suglasnost za predsjednika EK,potvrđuje cijelu EK
-tijekom rada- EK izvještava EP, može postaviti pitanje povjerenja (i raspustit) (ne može razrješiti pojedinog člana,ali to može predsjednik EK)
2. Europski ombudsman- imenuje ga na 5 god
3. Parlamentarna pitanja Komisi i Vijeću- pismeni ili usmeni odgovor; objavljuje se u Službenom listu
4. Izvještaji Europskog revizorskog suda
5. Izvještaji trenutnog predsjednika Europskog vijeća

kkaliope

Jel mi može netko dat odgovor na ovo pitanje kaj je bilo u testu, demokratska kontrola europskog suda?
Znam samo da EP vrši demokratsku kontrolu nad Unijom... (raspušta K, kod nekih imenovanja daje suglasnost...itd)

bambi

bok ljudi!
jel mi može netko postat link na stranicu na kojoj će biti večeras rezultati ili nešto slično?
puno puno hvala :)

Sanjek

super, rekla je u četvrtak navečer rezultati, a usmeni su stavili danas u 12. ?!
Ma ovo su rezultati iz nauke, kolegica je samo stavila link na kojem će bit objavljeni.
Mene samo zanima hoće li usmeni bit odmah sutra ili će nam prebacit na ponedjeljak (što bi bilo poželjno), ne znam kakav običaj inače imaju po tom pitanju.

hrgolina

prošli rok je bilo odmah dan poslije usmeni

rezultati su vam objavljeni na onoj strani pred minutu

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks