AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Merienn79

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pa ja mislim da da, meni je od prof. Lalić Novak poziv i ukupno smo tri studentice plus prof, trebaš potvrditi termin, što ja jesam, nadam se dobro
i sutra onda valjda u 4 kroz google meet kode upišem da me prof prihvati, tj. sve nas i idemo
valjda sam dobro to sve
znači ti si 1. grupa i isto ste 3 studenta, a poziv od prof Lalić Novak?
Uspjela sam dobiti godišnji, sad idem opet, dakle po milijunti put čimbenici, vrijednosti, doktrine, standardi, a mozak kipi, a ja stara i samo želim završiti krug i dobiti 100 kn veću plaću
evidentno sam mazohist
naime studiram već ohohohoho i prošla sam dvije promjene programa, znači od startnih xy ispita u dvije promjene sam dobila 1.put dodatnih 6, pa sad na bolonju dodatnih 5
no, imam zacrtano u glavi da se svaki krug mora zatvoriti
da, idem i psihijatru, nisam opasna po okolinu, već samo za sebe:);)
I ja sam isto tako dobila od prof Lalic, valjda smo onda kod nje. Kazu da je ona stvarno ok, sretno ti sutra, nadam se da cemo rijesiti

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Je, prof. Lalić Novak je ok, korektna i sve, samo meni je uvijek problem usmeni, ja volim pisati eseje, ah
Hvala, sretno ti i sretno nam, nadajmo se da ćemo to proći, jer bi to od ovog korono potreso manje plaće bla bla malo bar posvijetlilo kraj tunela;)
odjavljujem se, idem ponavljati:))

Inabram

pa ja mislim da da, meni je od prof. Lalić Novak poziv i ukupno smo tri studentice plus prof, trebaš potvrditi termin, što ja jesam, nadam se dobro
i sutra onda valjda u 4 kroz google meet kode upišem da me prof prihvati, tj. sve nas i idemo
valjda sam dobro to sve
znači ti si 1. grupa i isto ste 3 studenta, a poziv od prof Lalić Novak?
Uspjela sam dobiti godišnji, sad idem opet, dakle po milijunti put čimbenici, vrijednosti, doktrine, standardi, a mozak kipi, a ja stara i samo želim završiti krug i dobiti 100 kn veću plaću
evidentno sam mazohist
naime studiram već ohohohoho i prošla sam dvije promjene programa, znači od startnih xy ispita u dvije promjene sam dobila 1.put dodatnih 6, pa sad na bolonju dodatnih 5
no, imam zacrtano u glavi da se svaki krug mora zatvoriti
da, idem i psihijatru, nisam opasna po okolinu, već samo za sebe:);)
[/QU
Je, prof. Lalić Novak je ok, korektna i sve, samo meni je uvijek problem usmeni, ja volim pisati eseje, ah
Hvala, sretno ti i sretno nam, nadajmo se da ćemo to proći, jer bi to od ovog korono potreso manje plaće bla bla malo bar posvijetlilo kraj tunela;)
odjavljujem se, idem ponavljati:))
Pozz kolegice ,molim Vas kako ste se prijavili na student. pravo.hr možete li mi objasniti jer ja nemam blage veze. Hvala unaprijed

Merienn79

Pozz kolegice ,molim Vas kako ste se prijavili na student. pravo.hr možete li mi objasniti jer ja nemam blage veze. Hvala unaprijed
Ja sam jos na pocetku dobila upute od faksa, onaj papir s lozinkom za taj mail, ne znam tocno detalje ali moras imati korisnicko ime od faksa,vecinom je to ime.prezime a lozinku dobijes tu neku privremenu od faksa pa kasnije svoju kreiras. Obrati se Sanji u referadu i ona ce ti sigurno sve objasniti

Vesna Vesnić

https://www.pravo.unizg.hr/studenti/informaticke_usluge/suite ovo gore je poveznica gdje je e-pošta, znači prije nekog vremena je uvedeno pravilo da se ne može s privatne e-pošte komunicirati s profesorima već da se mora otvoriti ovak [email protected]
tome je već mislim i godina, pa se ne sjećam kak sam to
da li sam sama kreirala, a početno sa šifrom koju sam dobila kod upisa za studomat, fakat se više ne sjećam
negdje su i upute i svašta nešta
najbolje pitati ili g.Storjak ili nekog iz info podrške, budući ne znam da li će odgovoriti na upit s privatne e-pošte
stvarno se ne sjećam, ali piše da za tu službenu e-poštu je zaporka ista kao i za AAI, znači ulaz u studomat

Merienn79

Kako je bilo na usmenom? Ja prošla, dobila 4, pitanja Vijeće EU, Coreper, izvori prava EU, sudska praksa kao izvor prava i Sud EU kao institucija, vrijednosti u javnoj upravi-definicija i vrste, upravne doktrine nabrojati i objasniti, javne konzultacije, pretpristupni kriteriji koji su, gdje i kad su doneseni.
Cijelo gradivo zapravo ali prof. Lalić stvarno je vrlo ljubazna, pomaže kad zapneš. Baš sam sretna da sam ovo riješila!

Vesna Vesnić

Usmeni, kao što rekoh, valjda bih radije pred streljački vod nego na usmeni, al' prošla sam, dobila sam 2, a to je ono što me muči jer znam da znam za više, no zblesiram se i možeš ga frigati.
Uglavnom, jedna kolegica je pala, jer je sama rekla da nije baš skroz prošla EUP jer je 3 ispita u podjednako vrijeme prijavila, pa je 2 prošla, a ovo onda ok, pa joj rekla prof. vidimo se drugi put. Druga kolegica je turbo znala i dobila je 3.
Mislila sam, tj.nadala sam se da bude ona dobila 4, a ja 3, ali dobro, što se mene tiče zapravo odlično, jer mi je zadnji ispit i sad se bacam na diplomski.
Pitanja, sad nakon sve te moje zblesiranosti bila su za sve nas tri: Vijeće ministara, Europski parlament, Europska komisija, sve o svakom o navedenih tijela, onda demokratski deficit, pa akti, zakonodavni i oni drugi, procedura donošenja, javne konzultacije, uvjeti za pristup neke zemlje EU (politički, ekonomski, pravni i administrativni-upravni kapacitet), mediteransko proširenje, izvori prava EU... uglavnom u tom smislu, al ja više i ne znam točno kaj sam pitana, jer mi je stres bio, sad opuštanje mišića i mozga i sad me tek glava boli:)
Uglavnom sasvim ok i super.

Posljednje uređivanje:

MarijanaPa

Usmeni, kao što rekoh, valjda bih radije pred streljački vod nego na usmeni, al' prošla sam, dobila sam 2, a to je ono što me muči jer znam da znam za više, no zblesiram se i možeš ga frigati.
Uglavnom, jedna kolegica je pala, jer je sama rekla da nije baš skroz prošla EUP jer je 3 ispita u podjednako vrijeme prijavila, pa je 2 prošla, a ovo onda ok, pa joj rekla prof. vidimo se drugi put. Druga kolegica je turbo znala i dobila je 3.
Mislila sam, tj.nadala sam se da bude ona dobila 4, a ja 3, ali dobro, što se mene tiče zapravo odlično, jer mi je zadnji ispit i sad se bacam na diplomski.
Pitanja, sad nakon sve te moje zblesiranosti bila su za sve nas tri: Vijeće ministara, Europski parlament, Europska komisija, sve o svakom o navedenih tijela, onda demokratski deficit, pa akti, zakonodavni i oni drugi, procedura donošenja, javne konzultacije, uvjeti za pristup neke zemlje EU (politički, ekonomski, pravni i administrativni-upravni kapacitet), mediteransko proširenje, izvori prava EU... uglavnom u tom smislu, al ja više i ne znam točno kaj sam pitana, jer mi je stres bio, sad opuštanje mišića i mozga i sad me tek glava boli:)
Uglavnom sasvim ok i super.
haha, evo mene, kolegica kaj je turbo znala haha :D (ovo je lijepo cuti)
htjela sam napisat pitanja s usmenog ali posto ste vec sve naveli samo cu reci da je prof. Lalic Novak super i ugodan usmeni je bio :D

Vesna Vesnić

ako ste to Vi kolegice koja je dobila 3, nisam ništa krivo rekla, fakat ste turbo znali, ali fakat, jedino na zadnjem pitanju(ili predzanji to bil), nikak da 3.uvjet naglas velite da je pravni, već upravni kapacitet i administrativni ste navodili, a što je isto, ali vidlo se da znate fakat;) i da je moguće već od stresa zatiltat
no u svakom slučaju takav način ispitivanja mi se dopao, mislim online i mi na ekranima, baš mi je to ok i za inače, da se ne gubi vrijeme na dolazak na faks pa odlazak, pa ovo pa ono, pa čekaš, ali sada čekaš doma, možeš kavicu pijuckati i tak
:)
stres je, trema, uvijek, mislim kod osobe koja je inače takva
osobno, pismeni je meni uvijek zakon i turbo, naročito pisanje eseja, a usmeni koma
kolegice, glavno da smo položile, kažu meni svi da prestanem analizirati da sam bolje mogla ne mogla bla bla, prošla sam i bok

ANA1003

Ispitna pitanja rok 16.06.

* Koliko je zemalja ušlo u EU 2007. godine?
* Kojim ugovorom se EU sastojala od "tri stupa"?
* Koje ovlasti nema E.komisija?
* Koje načelo zahtjeva od nacionalnih upravnih tijela da postojeće interno pravo uvijek pokušavaju protumačiti u svjetlu europske norme?
* Demokratski deficit - institucionalna i psiho-socijalna dimenzija ( pitanje točno/netočno - pitanje za institucionalnu, a objašnjenje je bilo za psiho-socijalnu)
* Što treba poštivati dobra uprava?
* U koju javnu službu spada upravljanje otpadom? (druge službe od općeg ekonomskog interesa )
* Primjer nekog propisa i gdje spada ( javne konzultacije? )
* Je li Hrvatska 2001. potpisala E.sporazum? ( točno/ netočno - netočno-tad je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks