AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može li mi netko reći na što se točno odnosi pitanje : "3 strukturalna elementa regulatornih agencija?"
tnx
Ja mislim da tu pišeš agencije prvog stupa,agencije drugog stupa i agencije u trećem stupu...i napišeš o svakoj jednu rečenicu

laminat

Ja mislim da tu pišeš agencije prvog stupa,agencije drugog stupa i agencije u trećem stupu...i napišeš o svakoj jednu rečenicu
Ne!!! To sam ja u ispitu napisal i popil nulu :laughing:

Treba nabrojat: 1. Strukturalni element 2.Izvršni ...(neko ili nešto,zaboravil:crazy:), a 3. neznam,zaboravil

ana89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ne!!! To sam ja u ispitu napisal i popil nulu :laughing:

Treba nabrojat: 1. Strukturalni element 2.Izvršni ...(neko ili nešto,zaboravil:crazy:), a 3. neznam,zaboravil
izvršni odbor,upravni odbor i stručnjaci su 3 strukturalna elementa

:tongue2:

chasei

pozz...
ovako, imam 2 pitanja...
1. ima li možda netko nekim čudom neku svoju skripticu pa da mi može kojim slučajem poslat na mail ?
2. koliko otprilike vremena treba za spremit ovaj ispit?

hvala

chasei

znači, sad na pitanja koja se odnose na materiju koja je obuhvaćena lisabonskim ugovorom, odgovaramo samo kako je po tom ugovoru, a ono kako je bilo prije jel treba onda učit il ne?

micek

ja imam par pitanja , pa ako mi netko moze odgovoriti

1. s kojim se problemima drzave i danas susrecu
2. kvaliteta u javnoj upravi
3. kako dolazi do inzistiranja na kvaliteti javne uprave
4. specificnosti tranzicijskih zemalja
5. odgovornost drz. sluzbenika

Twity

možeš slobodno i tu, da i mi drugi znamo :p
Evo ja sam našla u člancima jednu od definicija eup-a koja kaže da se eup u najopćenitijem smislu može definirati kao konvergencija nacionalnih javnih uprava prema europskom modelu uprave, a do koje dolazi zbog aktivnosti usmjerenih na smanjenje implementacijskog i demokratskog deficita. Eup je neformalni upravni poredak u obliku minimalnih standarda javne uprave, a koji se odnose na upravne strukture, procese i postupke, vrijednosti, načela i upravnu kulturu i kao takvi karakteriziraju nov, europski model uprave.

dashuria

Pozitivni kolokviji:

1. Barbiš Katarina

2. Bojić Amalija

3. Branilović Ivana

4. Cindrić Josipa

5. Cindrić Marija

6. Heric Maja

7. Ilijaš Nika

8. Jančin Irena

9. Kranjc Martina

10. Majurec Matea

11. Makar Martina

12. Mandić Boris

13. Martan Dijana

14. Mateša Danijela

15. Matijević Dino

16. Petrušić Anamarija

17. Pezerović Selma

18. Piskač Tanja

19. Plantić Davor

20. Poldrugač Maja

21. Pondeljak Martina

22. Požgaj Martina

23. Taslak Anita

24. Tomić Slađana

25. Vešligaj Mirjana

26. Vojnović Lucija

27. Zubak Anita

Pozitivni kolokviji:

1. Barbiš Katarina

2. Bojić Amalija

3. Branilović Ivana

4. Cindrić Josipa

5. Cindrić Marija

6. Heric Maja

7. Ilijaš Nika

8. Jančin Irena

9. Kranjc Martina

10. Majurec Matea

11. Makar Martina

12. Mandić Boris

13. Martan Dijana

14. Mateša Danijela

15. Matijević Dino

16. Petrušić Anamarija

17. Pezerović Selma

18. Piskač Tanja

19. Plantić Davor

20. Poldrugač Maja

21. Pondeljak Martina

22. Požgaj Martina

23. Taslak Anita

24. Tomić Slađana

25. Vešligaj Mirjana

26. Vojnović Lucija

27. Zubak Anita

Sory, forum eskalirao, zanemariti ovo. Neka admin obriše.

Jadranka15

Hej, skini si sve slajdove i tekstove koji su objavljeni na NaslovnicaWeb pravnog fakulteta katedra za upravnu znanost, koristi se internetom enter-europe i pitanja sa foruma, i napraviš si skriptu i to ti je skripta. Svako pitanje koje Ti zapne, staviš detalj na google i odgovor je tu. Iz EUP dosta ima gradiva iz državne uprave i ULJP. Sve novine u svezi EUP moraš pratiti putem interneta i to ti je to. Pozdrav

Marko9

Pozdrav,

samo pitanje, da li se može napraviti skripta po pitanjima što je Ivana4 ponavljala te da li bi bilo to dostatno za prolaz jer u krajnjoj liniji lakše i jednostanije za nas koji polažu i koji će polagat taj ispit da se ponavlja po pitanjima kakva su u ispitu i kada ti je sve na jednom mijestu, tjst. u jednoj skripti, jer gradivo je stvarno razbacano po svuda!?
pitanje; pod rednim brojem 3. Hrvatska javna uprava vol.8 br.3 da li se treba cijela literatura naučit ili ima određeni broj stranica koje trebamo znati???

lp

Marko

Jadranka15

Literatura sa predavanja 5. i 6. studenog 2009. za akd.godi.2009-2010
LITERATURA ZA PRIPREMU ISPITA
EUROPSKI UPRAVNI PROSTOR I NACIONALNA UPRAVA
(obavezni predmet druge godine Studija javne uprave na Društvenom veleučilištu)
1. Koprić, I. i dr. (2006) Javna uprava. Nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet. (str. 347-360., 375-382., 383-391., 395-406).
2. Musa, Anamarija (2006) Europski standardi u pogledu službeničkog prava. Hrvatska javna uprava, vol. 6., br. 3. (str. 93-106).
3. Koprić, Ivan, Anamarija Musa, Vedran Đulabić (2008) Europski standardi regulacije službi od općeg interesa: (Kvazi)nezavisna regulacijska tijela u izgradnji modernog kapitalizma. Hrvatska javna uprava, vol.8, br.3.
4. Musa, Anamarija (2008) Hrvatska i europski upravni prostor: prema europskoj kvaliteti javne uprave?. Pusić, Eugen (ur.) Hrvatska država i uprava: stanje i perspektive. Zbornik radova s Okruglog stola HAZU, ožujak 2008. (str.171-182)
5. Koprić, Ivan (2009) Kritična važnost kapaciteta javne uprave za pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji: Jesu li važnije političke zapreke ili upravne mogućnosti ? U: Hrvatski javni sektor, Zbornik referata III. konferencije Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, Opatija 2. I 3. travnja 2009.
6. predavanja na stranici Društveno veleučilišteKatedra za upravnu znanost

Literatura pod rednim brojem 3. I 4. objavljena je i na web stranici
Europski upravni prostor Predavanja i nastavni materijali 2009-2010Katedra za upravnu znanost

NASTAVNE CJELINE i ISPITNA LITERATURA
Nastavni sadržaj sastoji se od dvije glavne cjeline.
Prva cjelina se odnosi na Europsku uniju, njezin nastanak, razvoj, institucije, pravni sustav, javne politike i odlučivanje, proširenje, demokraciju i budućnost. Za pripremu ovog dijela ispita koristiti predavanja (prezentacije i tekst objavljene na Europski upravni prostor Predavanja i nastavni materijali 2009-2010Katedra za upravnu znanost), a kao pomoć preporučamo Priručnik o Europskoj uniji za državne službenike u Republici Hrvatskoj, MVPEI, Zagreb, 2006. (dostupno na http://www.mvpei.hr/ei/download/2006/06/16/Prirucnik_o_EU.pdf).
Druga cjelina odnosi se na Europski upravni prostor – njegov nastanak, sadržaj, posebna pitanja, ali uključuje i problematiku upravnih reformi generalno. Za pripremu ovog dijela potrebno je koristiti označene dijelove knjige Javna uprava-nastavni materijali (upravne reforme i doktrine / javne službe / EUP), kao i tri rada navedena pod rednim brojevima 2, 3. I 4. Ispitne literature. Radovi br. 3. I 4. objavljeni su i mogu se skinuti s web stranice Europski upravni prostor Predavanja i nastavni materijali 2009-2010Katedra za upravnu znanost. Znanje treba upotpuniti prezentacijama i bilješkama s predavanja.

Twity

Pozdrav,

samo pitanje, da li se može napraviti skripta po pitanjima što je Ivana4 ponavljala te da li bi bilo to dostatno za prolaz jer u krajnjoj liniji lakše i jednostanije za nas koji polažu i koji će polagat taj ispit da se ponavlja po pitanjima kakva su u ispitu i kada ti je sve na jednom mijestu, tjst. u jednoj skripti, jer gradivo je stvarno razbacano po svuda!?
pitanje; pod rednim brojem 3. Hrvatska javna uprava vol.8 br.3 da li se treba cijela literatura naučit ili ima određeni broj stranica koje trebamo znati???

lp

Marko
Mene isto zanima dal su to pitanja koja se uglavnom pojavljuju na ispitu i dal je dovoljno to naštrebati? Ja sam si na većinu tih pitanja odgovorila i po tome učim, a sljedeći tjedan ću još malo bacit oko i na one članke i slajdove. Nadam se da je to dovoljno, nemam vremena za nekakve detalje..

ana15

Dal mi netko moze reci koja skripta je dobra za ispit i sto uz nju jos treba nauciti???

chasei

allo... ovako...imam molbu... spremam ispit za ovaj rok, i pišem si svoju skriptu, da ne bude sve razbacano po papirima, skinula sam sve živo, pa nadopunjujem predavanje... zasad je samo ručno, al ću ju definitivno prepisat i stavit u skriptarnicu ( hm, do ljeta...) ali imam par pitanja koja nisam uspjela naći , a baš i ne razumijem te natuknice, pa ako bi netko mi pojasnio neke stvari...ovako...
-4 faze upravnih reformi u tranzicijskim zemljama
-problemi tranzicijskih zemalja što se tiče drž. uprave
-sprječavanje institucionalizacije eup - imam natuknice te, ali...
-utjecaj ek na eup
-utjecaj es na eup
-utjecaj es na tranzicijske zemlje

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks