AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

sslo

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav! Jel jos uvijek treba naučit cijelu knjigu za ispit?
Nisam duze vrijeme bila aktivna na faksu, a na stranici faksa ne mogu pronaci.
Literatura na stranici Katedre za upravnu znanost
Koprić, I., Musa, A., Lalić Novak, G; Europski upravni prostor; Institut za javnu upravu (2012), str. 1-57, 70-154, 160-219, 236-279

MAURITIUS

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Drage kolege, molim Vas u koliko sati je 2.kolokvij u ponedjeljak? Prof.Musa nije rekla na predavanjima za izvanredne ili ja nisam čula, pa molim Vas ako netko zna...ili ako negdje piše? Hvala

MAURITIUS

Nije ništa rekla, biti će objavljeno na stranici.
[DOUBLEPOST=1547631856,1547584629][/DOUBLEPOST]www.pravo.unizg.hr: o - Europski upravni prostor i nacionalna uprava
Puno puno hvala
[DOUBLEPOST=1548073953][/DOUBLEPOST]Drage kolege, molim Vas ako netko zna, a sigurno zna jedino ja nisam upucena...
Ne znam sto im znace te nule kod ocjenjivanja. Ako sam dobro shvatila jeli tocno da ako sam od 10 pitanja napisala odgovore na 5 i skupim 10 bodova ipak necu proci zato jer na 5 nisam uopce odgovorila tj.imam 5 tih nula?!
Hvala dobroj dusi na odgovoru

ka.tina7

Puno puno hvala
[DOUBLEPOST=1548073953][/DOUBLEPOST]Drage kolege, molim Vas ako netko zna, a sigurno zna jedino ja nisam upucena...
Ne znam sto im znace te nule kod ocjenjivanja. Ako sam dobro shvatila jeli tocno da ako sam od 10 pitanja napisala odgovore na 5 i skupim 10 bodova ipak necu proci zato jer na 5 nisam uopce odgovorila tj.imam 5 tih nula?!
Tako je, u tom slučaju padaš jer iako si zadovoljila broj bodova potrebnih za prolaz (8), nisi onu da možeš imati najviše 4 nule :/

manuelicaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Puno puno hvala
Dobro si shvatila, sve preko 4 nule unatoč pozitivnim bodovima za prolaz, proći nećeš na njihovoj katedri, nadam se da sam ti pomogla

MAURITIUS

Dobro si shvatila, sve preko 4 nule unatoč pozitivnim bodovima za prolaz, proći nećeš na njihovoj katedri, nadam se da sam ti pomogla
jesi :(
[DOUBLEPOST=1548079160,1548078981][/DOUBLEPOST]hvala curke:( jel postoji kakav ispravak kolokvija iz ovog predmeta? :)

manuelicaa

jesi :(
[DOUBLEPOST=1548079160,1548078981][/DOUBLEPOST]hvala curke:( jel postoji kakav ispravak kolokvija iz ovog predmeta? :)
E tu ti ne mogu puno pomoći, nisam nikad izlazila na kolokvije, ja sam to dala preko ispita. Jer meni osobno kolokviji su dačeko teži i zahtjevniji nego ispiti.

Monika02

Jel mi može netko pojasniti ovo oko rokova, znači ako prođemo kolokvij idemo samo na upis ocjena i to onda kada odgovaraju ovi koji normalno prođu ispit na roku ili ima neki drugi datum? I koliko dana poslije ispita to obično bude?

ivana23

Ako prođeš kolokvij, prijavljujes redovan rok, prvi rok je 05.02. Mislim da kad objave rezultate i raspored usmenih za one koji su pisali ispit, objavit će i vrijeme kada se dolazi na upis ocjena za one koji su prošli preko kolokvija. Neznam nakon koliko dana od ispita stavljaju usmeni. Ako netko zna neka napise. Otprilike se poklapa vrijeme upisa ocjena sa usmenim ispitima.

Sanana

Dragi ljudi, ima li tko slučajno pitanja s 2.kolokvija zapisana?!
Molim Vas ako ima tko da ih ovdje napišeeeee
Grupa B
Faze pregovora i kratko objasni
Mediteransko proširenje
Objasni geografski i normativni pristup europeizaciji
Navedi doktrine i detaljno objasni doktrinu novog javnog menadžmenta
Nedostaci nezavisnih regulatora
Javne konzultacije i koji su minimalni standardi
3 regulatorne faze u zemljama OECD-a
Komercijalizacija i deregulacija kod sluzbi od općeg interesa

Još mi fale 2 ali ih se nikako ne mogu sjetiti :(
Kod grupe A sam čula da su bili prednosti nezavisnih regulatora i pretpristupni kriteriji, dalje opet ne znam.
Tko se sjeca, neka napise...izadjem sa tih ispita traumatizirana tako da moj mozak pokušava zaboraviti cim prije:(:eek:

marijapd

Dragi ljudi, ima li tko slučajno pitanja s 2.kolokvija zapisana?!
Molim Vas ako ima tko da ih ovdje napišeeeee
Grupa A
Vrijednosti i njihova uloga
Grupe vrijednosti i po 2 primjera za svaku
Temeljni pristupi europeizaciji
Službe općeg ekonomskog interesa (ne sjećam se točno pitanja ali vezano je za navedeno)
Prednosti nezavisnih regulatora
EFTA proširenja
Pretpristupni kriteriji......
Na žalost više se ne sjećam

MAURITIUS

Hvala curke puno.
Ima li tko ili znate koga tko je išao na ispravak 2.kolokvija, kako to izgleda? :( jel puno pitaju, jel pitaju ono što nisi napisala ...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks