AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

ECDL 1-7 tečaj

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Skripte, knjige za brucoše?

Knjiga za ECDL 1-7 obuhvaća svih 7 modula koje propisuje Syllabus 5.0. Na kraju svakog modula nalaze se predispiti za koje potrebne datoteke možete skinuti s naših web stranica. Cijena knjige je 198,00 kn i može se kupiti u testnim centrima, knjižarama ili na našim web stranicama ili da si kopiraš od nekog polaznika koji je to već bio položio.

Jadranka15

Knjiga za ECDL 1-7 obuhvaća svih 7 modula koje propisuje Syllabus 5.0. Na kraju svakog modula nalaze se predispiti za koje potrebne datoteke možete skinuti s naših web stranica. Cijena knjige je 198,00 kn i može se kupiti u testnim centrima, knjižarama ili na našim web stranicama ili da si kopiraš od nekog polaznika koji je to već bio položio.

Jadranka15

ECDL stranice - ima literatura i probni testovi i odgovori modula od 1 do 7, znam po tome što sam ja sama sebi skidala te probne testove za ispit iz ECDL, koje sam polagala u Ministarstvu uprave RH,Centar za stručno usavršavanje državnih službenika

Marianne

ima u infokatedri ECDL paket priručnika za Full diplomu (M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7) - 160 kn. e sad ne znam jel ih prodaju ovako zasebno ili to ide uz tečaj.

Jadranka15

Dobila sam informaciju da se u Hrvatskoj tehničkoj kulturi u Zagrebu, Dalmatinska 12, tel.
01 4848 633, može dobiti informacija o nabavci literatura za ECDL bez dolaska na predavanja s tim da oni imaju najjeftiniju literaturu za polaganje ispita iz ECDL, vrijedi pitati.

Jadranka15

Informacija: Kako postati ECDL predavač? - traženo zanimanje
Obrazovanje ispitivača

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA I PROVJERE ZNANJA ECDL ISPITIVAČA
Program mogu polaziti kandidati iz sadašnjih ili budućih testnih centara. Polaznici moraju imati ECDL osnovnu diplomu (moduli 1-7) te ECDL Expert diplomu (položena sve četiri napredna modula) , a mogu ih steći polaganjem ispita u bilo kojem test centru u Hrvatskoj ili svijetu. Da bi postali ovlašteni ispitivači trebaju još proči radionice za osnovni i napredni program te tako postaju osnovni i/ili napredni ovlašteni ispitivači.
PROGRAM RADA RADIONICE ZA OSNOVNE ISPITIVAČE
1.dio - Osnivanje testnog centra
1. ECDL program
2. Hrvatski informatički zbor (HIZ)
o HIZ, nositelj licence ECDL programa za Hrvatsku
o Ugovorni odnosi Fondacije ECDL i HIZ-a
o Ugovor HIZ-a i testnog centra
o Hrvatski Forum testnih centara
3. Norme kvalitete ECDL programa
o Odobravanje rada centra za testiranje
o Testiranje kandidata
o Provjera rada testnog centra
o Dokumentacija testnog centra
o ECDL administracija testnog centra
4. Priprema za pismeni ispit prvog dana (pitanja, rasprava o ispitnom gradivu)

2.dio - Rad testnog centra
1. Provjera poznavanja gradiva prvog dana
2. Radionica (simulacija ispita kandidata)
o Postupci prije ispita: priprema ispitnih pitanja
o Pregled testne baze po modulima
o Praktičan primjer ocjenjivanja kandidata
o Pitanja, rasprava
o Pismeni ispit (simulacija ispita za kandidate za dobivanje diplome)

3. dio - Priprema, organizacija i izvođenje obrazovanja
1. Pedagoške i psihološke metode u nastavi
2. Diskusija i razgovor
3. ECDL program obrazovanja: ciljevi, ciljne skupine, sadržaj, didaktičko oblikovanje tema (oblici, metode, učila, trajanje i raspored)
4. Praktična iskustva korisna za rad uspješnog testnog centra

4. dio - Pismeni ispit za ovlaštene ispitivače
Kandidati koji polože ispit primiti će diplomu ispitivača. Ispitno gradivo bit će dostavljeno kandidatima najkasnije 3 dana prije osposobljavanja.
Rok za prijavu za osposobljavanje je deset dana unaprijed, e-mailom hiz(at)hiz.hr
Za prijavu koristite sljedeće obrasce:
• podnošenje zahtjeva za ispitivača ECDL OSNOVNI
• podnošenje zahtjeva za ispitivača ECDL NAPREDNI

Troškovi osposobljavanja za osnovnog ispitivača iznose 1.500 kn +PDV., koje je potrebno uplatiti na žiro račun HIZ-a 2360000 - 1101351291, poziv na broj 111 -mb, gdje je "mb" matični broj tvrtke, s naznakom "obrazovanje ispitivača".
Troškovi osposobljavanja za naprednog ispitivača iznose 750 kn +PDV., koje je potrebno uplatiti na žiro račun HIZ-a 2360000 - 1101351291, poziv na broj 111 -mb, gdje je "mb" matični broj tvrtke, s naznakom "obrazovanje ispitivača - Napredni".
Hrvatski informatički zbor
Mr Marijan Frković, nacionalni koordinator za ECDL

pitija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja imam tu knjigu i kada sve prodem iz nje namjeavam pristupiti samo ispitu pa onda dalje na nesto jos sto bude sljedeci korak. Bila je 200kn.

pitija

U knjizari u Zagrebu, Kod Maraschina, ne znam kako se zove.
U knjizi isto imaju pitanja. Jedino je bzvze sto nema odgovora pa da se moze provjeriti odmah.

Jadranka15

Hvala Ti, ali taj zapadni dio grada Zagreba je za mene špansko selo, više sam orijentirana na sam centar grada Zagreba, hvala uz pozdrav od Jadranke

pitija

Najveca je zalost sto nema odgovora u knjizi niti na netu. Cak sam im poslala mail i pitala ih da li imaju negdje odgovore, rekose da nemaju, ali da ako zapne, slobodno im se javim i objasne mi/odgovore, bas lijepo od njih.

Ninek

Najveca je zalost sto nema odgovora u knjizi niti na netu. Cak sam im poslala mail i pitala ih da li imaju negdje odgovore, rekose da nemaju, ali da ako zapne, slobodno im se javim i objasne mi/odgovore, bas lijepo od njih.
hm,ne znam o kojoj točno knjizi ti pričaš, al kolko sam shvatila na ovim cd-ima su objašnjene sve stavke windowsa i njihovih programa.
a uvijek možeš probat u youtube ukucat kaj te zanima, puno ljudi je napravilo kratke filmiće s uputama za korištenje ili objašnjenjima kako nešto odradit.

tipa http://www.youtube.com/watch?v=8L1OVkw2ZQ8

pitija

Pricam o knjizi ecdl:

Gdje na kraju svakog poglavlja postoje pitanja. U svakom slucaju, lakse bi bilo da imaju odgovori nego da se moraju ponovno traziti, provjeravati, a volim biti sto posto sigurna da je ono sto radim tocno. (i sami su mi to indirektno napisali u mailu, da ne ovisi o njima, te da su i oni trazili odgovore, ali je eto ovako na kraju knjiga ispala)

Ninek

Pricam o knjizi ecdl, :
http://e-knjiznica.carnet.hr/upload/eknjiznica/images/static3/776/Image/ecdl2.png

Gdje na kraju svakog poglavlja postoje pitanja. U svakom slucaju, lakse bi bilo da imaju odgovori nego da se moraju ponovno traziti, provjeravati, a volim biti sto posto sigurna da je ono sto radim tocno. (i sami su mi to indirektno napisali u mailu, da ne ovisi o njima, te da su i oni trazili odgovore, ali je eto ovako na kraju knjiga ispala)
svaka knjiga koja je napravljena po tom principu "samoškolovanja" ima taj princip tiska.
zato da stvarno naučiš ono u čem ti pričaju u poglavlju,pa da ovime utvrdiš/provjeriš znanje.
a i ne bi imalo smisla dva puta pisat isto (poglavlje u kojem je sve objašnjeno a onda opet pitanja i odgovore koje imaš u već napisanim poglavljima.)
sjeti se udžbenika iz osnovnjaka, nakon svake lekcije pitanja za provjeru naučenog:laughing:

lily03

samo da vidim jesam dobro shvatila:D planiram si danas kupiti literaturu za ecdl i polagati samo ispite u srcu, jer mi je glupo slusati predavanja o internetu i wordu:D, pa me zanima da li ja taj svaki ispit polazem posebno, ili mogu sve odjednom? i buduci da necu slusati predavanja, nego samo polazem ispite, da li ja svejedno dobijem certifikat (upis u radnu knjizicu mi nije bitan)

hvala na odgovorima :D

Cokolada

samo da vidim jesam dobro shvatila:d planiram si danas kupiti literaturu za ecdl i polagati samo ispite u srcu, jer mi je glupo slusati predavanja o internetu i wordu:d, pa me zanima da li ja taj svaki ispit polazem posebno, ili mogu sve odjednom? I buduci da necu slusati predavanja, nego samo polazem ispite, da li ja svejedno dobijem certifikat (upis u radnu knjizicu mi nije bitan)

hvala na odgovorima :d
u srcu se ispiti mogu polagati bilo kojim redosljedom,ima 7 ispita ,moŽeŠ izaĆi na ispit bez obzira dali si odluŠao teČaj ili ne.
Na kraju se dobije certifikat.na web stranicama srca su objavljeni rokovi u 11 i 12 .mjesecu.ispiti se mogu polagati ruČno i ates.
Za redovne studente:
1 ispit koŠta 90,00 kn+ecdl indeks koji koŠta 250 kn
za dodatne informacije nazovi srce: 01/61 65 123
inaČe sada je neka akcija pa je sedmi ispit besplatan.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks