AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

ECDL 1-7 tečaj

Ninek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li se putem udruge mogu organizirati tečajevi ECDL 1-7 koji se priznaju u EU?
ti tečajevi koštaju između 100 i 250 kuna po razini, ne vjerujem da bi veleučilište primilo vanjske suradnike da u njihovim prostorijama zarađuju novac, ako si na to ciljala?

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Hej, nisam na to ciljala, nego kako imamo vanjske suradnike (predavače) za predmete iz 3.godine, po smjerovima i same izborne, tako bi se i taj ECDL tečaj mogao osigurati,

Jadranka15

ECDL osnovni od 1-4
Program obuhvaća sedam modula:
1. Osnovni pojmovi ICT tehnologije
2. Korištenje računala i upravljanje datotekama
3. Obrada teksta
4. Tablične kalkulacije

ECDL - napredni od 5-7
5. Baze podataka
6. Prezentacije
7. Rad u mreži i Internet

Modul 1 Osnovni pojmovi ICT tehnologije
Od kandidata se traži poznavanje građe osobnih računala i razumijevanje osnovnih pojmova ICT kao što su pohrana i memoriranje podataka, značaj uporabe računalnih aplikacija za društvo i korištenje informacijskih mreža u računalstvu. Kandidat treba pokazati kako se ICT sustavi koriste u svakodnevnim situacijama, te kako osobna računala mogu utjecati na njihovo zdravlje, te treba poznavati sigurnosne i pravne aspekte korištenja

Modul 2 Korištenje računala i upravljanje datotekama
Od kandidata se traži poznavanje osnovnih funkcija osobnog računala i njegovog operacijskog sustava. On treba znati upravljati i organizirati datoteke i direktorije (mape, foldere), kopirati, premještati i brisati datoteke i direktorije (mape, foldere), te dokazati snalaženje u radu sa ikonama i prozorima unutar radne površine, kao i koristiti funkciju pretraživanja, putem jednostavnih alata za uređivanje riječi – teksta, te ispisati na štampaču zadane sadržaje.

Modul 3: Obrada teksta
Od kandidata se traži sposobnost u korištenju obrade teksta na osobnom računalu. Treba razumjeti i izvršiti osnovne operacije povezane sa kreiranjem, formatiranjem i pripremom dokumenta (dopisa) za distribuciju. On treba dokazati koristiti napredne mogućnosti u aplikacijama za obradu teksta kao što su kreiranje tablica, korištenje slika i crteža unutar dokumenta, umetanje objekata i korištenje alata za skupna pisma.

Modul 4: Tablične kalkulacije
Od kandidata se traži razumijevanje osnova tabličnih kalkulatora i sposobnost korištenja aplikacija za tablične kalkulacije na osobnom računalu. Treba razumjeti i znati izvršiti osnovne operacije povezane sa kreiranjem, formatiranjem i korištenjem tabličnog kalkulatora. On treba poznavati standardne matematičke i logičke operacije korištenjem osnovnih formula i funkcija, te demonstrirati kompetentnost u korištenju naprednih mogućnosti tabličnih kalkulatora , kao što su unos objekata i kreiranje dijagrama i grafikona.

Modul 5 Baze podataka
Od kandidata se traži razumijevanje osnovnih pojmova baza podataka i njeno korištenja na osobnom računalu. Modul je podijeljen u dva dijela: prvi dio provjera sposobnost kandidata u dizajniranju i planiranju jednostavne baze podataka koristeći standardnu aplikaciju ; dok drugi dio traži od kandidata sposobnost dobivanja informacija iz postojeće baze podataka koristeći upite, alate za selektiranje i sortiranje, raspoložive u aplikaciji. On treba znati kreirati i modificirati izvještaje

Modul 6 Prezentacije
Od kandidata se traži poznavanje korištenja prezentacijskih alata na osobnom računalu. On treba dokazati izvođenje osnovnih operacija kao što su kreiranje, formatiranje i priprema prezentacije za distribuciju i prikaz. Treba dokazati sposobnost kreiranja prezentacija za različitu ciljanu publiku i različite situacije, te demonstrirati sposobnost korištenja osnovnih operacija sa slikama i grafikonima, te različite prezentacijske efekte.

Modul 7 Informacije i komunikacije
Modul je podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu, Informacije, od kandidata se traži sposobnost izvršavanja osnovnih pretraživanja WEB-a koristeći preglednik i dostupne alate za pretraživanje, zabilježiti rezultate pretraživanja, ispisati WEB stranice i izvještaje . U drugom dijelu, Komunikacije, traži se sposobnost korištenja aplikacija elektroničke pošte u slanju i primanju poruka, dodavanje dokumenata ili datoteka porukama, te organiziranje i upravljanje direktorijima (mapama, folderima) unutar aplikacija elektroničke pošte.

Tečajevi se održavaju u jednom od testnih centara - Ministarstvo uprave RH, Maksimirska 63, gdje ujedno i obavljamo praksu.

Predložimo članovima udruge Upravni student da nam tako nešto osiguraju

Jadranka15

Evo informacije u svezi ECDL tečaja:
Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svim zainteresiranim polaznicima, a za polaznike koji su članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) su besplatni.

Marianne

Kolko ja znam to vrijedi samo za redovne studente..
ne, vrijedi i za redovne i izvanredne.

Evo informacije u svezi ECDL tečaja:
Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svim zainteresiranim polaznicima, a za polaznike koji su članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) su besplatni.
za sada su jos besplatni za clanove akademske zajednice, ali je bilo priče da će se početi naplaćivati, neće biti preskupo ali opet neće biti ni besplatno.

hedviga

Da li se na predavanja može ići bez polaganja ispita?

Ispiti se naplaćuju, a predavanja su besplatna, jel tak?

Marianne

Da li se na predavanja može ići bez polaganja ispita?

Ispiti se naplaćuju, a predavanja su besplatna, jel tak?
pa poželjno je prvo ići na predavanja pa onda polagati ispit (a ispit se može a ne mora polagati, sve po izboru), dobije se skripta i blok, samo treba ponijeti olovku, a čak ni to jer, sve ima u skripti. ali može se ispit polagati i bez odslušanih predavanja.

ispiti i index se naplaćuju, predavanja su besplatna.

Može li te tečajeve i zaposleni apsolvent i to još uvijek redovni?
ja mislim da može.

dakle, za prijavu na tečajeve morate imati identitet u sustavu AAI@EduHr, ako nemate onda morate ić tražit na pravni, kad dobijete svoj identitet onda se možete prijaviti na tečajeve, prijave su svakog 22. u mjesecu, raspored se objavljuje 20. u mjesecu, prijave su na https://abc.srce.hr/index.php, ako ne idete polagati ispite, to je sve što trebate znati, ako polažete ispite onda je procedura ista samo kod prijave prvog ispita morate reći da nemate index i onda pri plaćanju ispita plaća se i index (kod prijave drugog ispita naravno napišete na imate index, da ne bi platili ponovno), koji ostaje kod njih i onda oni upisuju položene ispite, kad se polože ispiti onda vas oni obavijeste kad da dođete po diplomu i uz nju dobijete index.

za AAI@EduHr (iliti carnet) ode se kod tete u sobu 10 (gunduliceva), ona napiše jmbag na papirić s kojim se onda ide na tmt 14, sobu 24 (to je na prvom katu, lijevo, prodete kroz ona staklena vrata i opet lijevo).

ako vas još što zanima najbolje je da pitate na njihovom helpdesku. [email protected]

Jadranka15

Ovo su super informacije, onda nađite vremena i krenite, dobro će svima doći ta diploma, a ujedno ima na ECDL linku probna pitanja u svezi polaganja teksta po modulima

Marianne

malo svježih informacija, od 1.10. se naplaćuju predavanja za studente u Srcu, naravno po nižoj cijeni ali se naplaćuju, malo sam računala i za studente bi bilo sve zajedno 4220kn,osnovni i napredni (sa predavanjima, sa indexima, sa ispitima), ako su samo predavanja onda je 2180kn, ako se ne polažu ispiti, a za one van akademske zajednice 7910kn. gledala sam malo u algebri i infokatedri koliko oni to naplaćuju s obzirom da oni upisuju u radnu knjižicu. u algebri je osnovni (kod njih se zove ECDL specijalist) 3500kn (sa predavanjima, indexom, ispitom), imaju i opciju e-learninga (u principu kupite 2 cd-a i samostalno se obrazujete) 1990kn. u infokatedri je osnovni (kod njih se zove ECDL specijalist uredske primjene) 3400kn za gotovinu. ima dosta tih opcija i dosta različitih cijena, treba pregledati sve opcije i odlučiti.

Jadranka15

Hej, nazovi čisto informativno Ministarstvo uprave, Centar za stručno usavršavanje državnih službenika pa pitaj da li oni organiziraju predavanja za građane u svezi ECDL i koliko naplaćuju

Marianne

Hej, nazovi čisto informativno Ministarstvo uprave, Centar za stručno usavršavanje državnih službenika pa pitaj da li oni organiziraju predavanja za građane u svezi ECDL i koliko naplaćuju
ma ja sam odslusala sve osnovne i pola naprednih, polozila 3 ispita od osnovnih, prekosutra polazem jos 2, a ovo sam napisala tak da ljudi znaju sto ih ceka. pokusat cu polozit do 11. mj. sto god mogu, jer do 31.10. imam carnet, a ne znam sta ce mi bit sa studentskim pravima. :happy: uglavnom nakon tih ECDL-ova pucam na neki web dizajn sa upisom u radnu knjizicu, vidjet cemo sta ce bit od toga. al hvala ti u svakom slucaju.

hedviga

pozdrav,

da li netko zna gdje se mogu kupiti knjige iz ECDL biblioteke za MS Office 2007.?

bilo u Konzumu nedavno po 10 kn, pa ak netko zna Konzum gdje bi toga još bilo, po istoj cijeni po mogućnosti, molim da javi!

mučos gracijas

lila_887

pozdrav,

da li netko zna gdje se mogu kupiti knjige iz ECDL biblioteke za MS Office 2007.?

bilo u Konzumu nedavno po 10 kn, pa ak netko zna Konzum gdje bi toga još bilo, po istoj cijeni po mogućnosti, molim da javi!

mučos gracijas
ne znam ti to, ali da probaš nazvati neki konzumov kontakt/info centar pa ih pitati za to? druga ideja mi ne pada na pamet...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks