AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Cijena prijavnica

.::Dee::.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Prvi puta kad sam tražio u knjižnici pravnog tri prijavnice za ispite mislio sam da mi je u cijenu uračunala i neku brošuru... 15kn...wtf ??:Oogle_anim:

Vječita je rasprava o tim prijavnicama i o bespotrebnoj pljački studenata preko toga. Nekima je ovu temu sad besmisleno komentirat, kao jel, "nema se tu šta filozofirat, platiš i gotovo". Ne baš.
Zašto plaćat prije svega, nezaštićen papir, bez ikakvih dodatnih oznaka i žigova, dakle, običan papir - 5kn ?? Mora da je kvalitetniji od drugih jer je napravljen od neke rijetke skupocjene celuloze iz amazonske prašume...
Samo za usporedbu, drugdje obično košta kunu, u osijeku je 50, a u varaždinu čujem na nekom faksu koji nema studomat 25 lipa... A inače svugdje drugdje besplatno!
Lijepo je kada imamo tu privilegiju da od nas prave budale koje će im pokloniti 500kn ni za što, u narednih par godina studiranja...

Tu se krije i odgovor na pitanje zašto se ne uvodi studomat na društveno veleučilište. A zašto bi?
Pa nije Koprić lud.

Nela

profesori su počeli s procesom uvođenja studomata
proces bi trebao biti gotov do ljeta(ne sad ovog :) )
ali budući da je to puno podataka i puno posla neće uključivati sve studente nego možda samo brocoše ili određene godine studija dok se ne uhodaju s tim
za sad toliko...

amalka

ma dobro, ali ima i puuno prenosti prijavljivanje preko prijavnica

ok, znam da kad se zbroje svi ispiti po 1 godini, sigurno je 100 kuna bačeno na prijavnice
ali uvođenje studomata će donijeti novi kaos među studentima. sjetite se samo koliko ste puta prijavili ispit, došli na pismeni i odustali, ili uopće ne došli.. a da ne pričam o nekim ispitima (RISP) gdje 100 ljudi prijavi, a samo ih se 20-ak usudi kročiti pred prof. a ostali slušaju. i to po nekoliko rokova
a da ne kažem za neke ispite koje nisam prijavila, ili jesam pa me nije bilo na popisu, a izašla sam jer to nije problem kad vas profesor samo upiše u zapisnik bez ikakvih problema...

e pa toga više neće biti sa studomatom, zato uživajte dok možete :crazy:
i s tih 5kn je ok

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Takve situacije (da se ne nađeš na popisu, a prijavila si ispit) se neće događati sa studomatom.

Što se tiče odustajanja od ispita pred sam ispit, sa studomatom ćeš morati odjaviti ispit 48 sati prije samog ispita (dakle, dva dana).
Pa ako do tada ne naučiš za ispit, najvjerojatnije nećeš ni u ta dva dana.

Zbog ispita poput RISP-a se studomat i uvodi. Svi ti ljudi koji prijave ispit, pa ne izađu troše vrijeme i novac uzalud. Ovako će se barem disciplinirati što se prijave ispita tiče.
A i profesori imaju interes u tome, jer neće morati odvajati svoje vrijeme za 100 ljudi (od kojih će na ispit doći 20ak).

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja mislim da kad se uvede studomat da će biti bolja prolaznost, jer nigdje nisam čula da na ispit dođe 200 ljudi a prođe 8, i neće se nmoći izlazit bezbroj puita na ispite i nikome ništa, ovako znaš da moraš učit da te čeka komisija i sigurno olakšava veće prolaze na nekim ispitima,
ja se nadam da će studomat donjet samo dobre rezultate, jer ovih 5 kn nema smisle, 1 kuna bi bila realna cijena.
hm... ako je recesija i svi štede zašto nebi i nama smanjili cijenu prijavnice :)

Tonkica3

da ali dok nemamo studomata ipak je lakše proč ispit bez komisije... a kad gledam gdje imaju studomat... ne mogu ti vratiti prijamnicu???

Aine

Re: Mogućnosti i načini prijavljivanja ispita (osobno, poštom...)

Nisam znala da su nam sada prijavnice 1 kunu, kako to?

Ninek

Nisam znala da su nam sada prijavnice 1 kunu, kako to?
Jel ti pitaš zašto su snizili cijenu? Oš da netko to sad vidi pa da stavi 10? Pššššššššš :)

Vugra

haha ne, nego nas zanima, jel netko zna, jel to trenutna "akcija", ili će tako i ostati?

Ninek

Ma kog briga, kupi odmah sto komada i čuvaj za crne dane :whistling:
Šalu na stranu. Vjerojatno su spustili zbog spajanja. Cijena je bila oduvijek prenapuhana s obzirom na druge fakultete, a pravo već dugo ima i studomat ako se ne varam.

fakin

Super Moderator
to je još jedan dokaz koliko je nesposobna ona klošarska udruga...znači nisu uspjeli sami izvršiti pritisak na fakultet da se ukine ta morbidna cijena za prijavnice, već je sam fakultet shvatio da je prebolesno koliko pljačkaju studente pa su odlučili smanjiti cijene...neviđeno u svijetu

Melanie

Bakalar
cijena prijavnica 1 kn???

uljepšali ste mi dan!!! :)

od kada to vrijedi? ja sam ih kupovala tijekom 3 mj i još su bile 5kn?

bella kiss

pravnik?
Postoji broj priznatih pokušaja polaganja, ne znam kako je to sada, ali nedavno je to bilo tri puta.
Znači, ako niti treći put nisi položio, morao si 4. put na komisiju, a ako padneš, onda bi kao trebao nogu u tamburu primiti i prihvatiti se drugog posla.
Jeste da se toga nije držalo, pa se progledavalo kroz prste.
Ali, tu se govori o ciframa od 5 kuna, jednu kunu!
Znači, ako prođeš po ovim pravilima, možeš potrošiti 15 kuna najviše?
I netko zbog toga pravi problem?

martina_sk

Administrator
Postoji broj priznatih pokušaja polaganja, ne znam kako je to sada, ali nedavno je to bilo tri puta.
Znači, ako niti treći put nisi položio, morao si 4. put na komisiju, a ako padneš, onda bi kao trebao nogu u tamburu primiti i prihvatiti se drugog posla.
Jeste da se toga nije držalo, pa se progledavalo kroz prste.
Ali, tu se govori o ciframa od 5 kuna, jednu kunu!
Znači, ako prođeš po ovim pravilima, možeš potrošiti 15 kuna najviše?
I netko zbog toga pravi problem?
ne, nego imaš pravo 8 puta polagati isti ispit. nakon prve komisije, tj. četvrtog puta, dobiješ zabranu polaganja od 3 mj., pa kad istekne zabrana opet ideš 4 puta na ispit, a ako ni tad ne položiš gubiš pravo studiranja. nije to nikakvo gledanje kroz prste nego je to tako na svim fakultetima. a sad da li će neki profesor vratiti prijavnicu na komisiji, to je druga priča..
a što se tiče cijene. ima ljudi koji su i 40 puta prijavili npr. nauku a izašli 2-3 puta što znači da su potrošili 200 kn na prijavnice.

Ninek

Ovaj fax dovoljno dugo postoji da je mogao krenut u neophodne modernizacije kad već ubiru novac od školarina svake godine. Nije puno 5 kuna kad pogledaš pojedinačno. Al skupi sve studente, i neka su svi prošli od druge jedan ispit, koliko je to novaca. A koliko vrijedi studomat? 20tisuća? Lupam bezveze. Al ušparao bi nam svima novac i vrijeme, a bogami i one mrke poglede iz referade. Tete bi i bez toga da sjede tamo otvorenih vrata imale dovoljno posla, pa ni brige za radna mjesta nema.

Ninek

Na neke stvari ne možeš uvijek utjecat. Ja sam npr imala problem s poslom. Ne puste te uvijek. I kaj možeš?! Ne odeš. Al da, ovo s 40x je fakat malo too much. :hm:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks