AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Boras na ustavnom sudu pobija izjednačavanje sveučilišnih i stručnih studija

Tourniquet

jane doe.
Za 10-20 godina će u Hrvatskoj ostati samo umirovljenici, Karamarko i Milanović, njihovi dronovi te mladež HDZ-a i SDP-a. Mi ostali ćemo, ako Bog dâ, svojim starim roditeljima slati devizne doznake iz neke pristojne države.
Nemoj se ljutit al iskreno, ovakvo razmišljanje mi ide na k lagano već. Kaj onda čekaš u Hrv, odi van, zakaj gubiš vrijeme na ovom faksu o_O

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Nemoj se ljutit al iskreno, ovakvo razmišljanje mi ide na k lagano već. Kaj onda čekaš u Hrv, odi van, zakaj gubiš vrijeme na ovom faksu o_O
Ne ljutim se, jer ne gubim vrijeme na faksu.Samo možda na forumu, ali svak ima svoje poroke. :) Još par ispita i fertih.
Osim toga, nije selidba u tuđu državu niti logistički niti duševno laka odluka poput spakiranja ruksaka, s par komada čiste odjeće, i odlaska na vikend-izlet.

Tourniquet

jane doe.
očito se netko našao prozvanim...
Nema potrebe za ovakvim komentarima.
Samo mi se ne sviđa ovo kaj se događa kod nas, da mladi iseljavaju i da bi imali normalan život moramo ić živjet u tuđu zemlju. Ja ne želim ići, želim ostat tu. Stvarno sumnjam da ću ikad nać posao u struci jer nemam veze ni ništa ali ipak..ovo mi je tako tužno sve i naživciram se radi scijele situacije.
Samo to. :)

bella kiss

pravnik?
Nema potrebe za ovakvim komentarima.
Samo mi se ne sviđa ovo kaj se događa kod nas, da mladi iseljavaju i da bi imali normalan život moramo ić živjet u tuđu zemlju. Ja ne želim ići, želim ostat tu. Stvarno sumnjam da ću ikad nać posao u struci jer nemam veze ni ništa ali ipak..ovo mi je tako tužno sve i naživciram se radi scijele situacije.
Samo to. :)
Pa ja sam dobio posao u struci, isključivo preko natječaja i već godinama radim svoj posao. Doduše, prije toga sam već imao 13 godina staža.
Sa svim sam zadovoljan, osim plaćom.
Pojedine privilegije poput službenih putovanja, savjetovanja i atraktivnih tečajeva, to mi naravno nije dostupno, al ne žalim toliko.
Da nisam toliko vezan za porodicu, otišao bih ipak van, u Njemačku npr. na godinu -dvije, raditi kao smetlar, da si nekako popravim prosjek za penziju, ali kažem, nije jednostavno.

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pa ja sam dobio posao u struci, isključivo preko natječaja i već godinama radim svoj posao. Doduše, prije toga sam već imao 13 godina staža.
Sa svim sam zadovoljan, osim plaćom.
Pojedine privilegije poput službenih putovanja, savjetovanja i atraktivnih tečajeva, to mi naravno nije dostupno, al ne žalim toliko.
Da nisam toliko vezan za porodicu, otišao bih ipak van, u Njemačku npr. na godinu -dvije, raditi kao smetlar, da si nekako popravim prosjek za penziju, ali kažem, nije jednostavno.
Ako si toliko nezadovoljan plaćom i ostalim stvarima, zašto jednostavno ne upišeš negdje diplomski? Tako se riješiš ove više škole kako ti kažeš, imaš veću plaću i nisi bakalar. Pardon,baccalaureus. Simple as that.

Posljednje uređivanje:

ve1n

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Danas sam iznio pred kolege u Studentskom zboru našu problematiku i inicijativu s kojom se planiramo obračunati s istom.

Kolege s pravnog studija nisu imali prigovora te će nas solidarno podržavati u našim naporima, a što se najbolje vidi u tome što sada možemo nastupati s inicijativom jednoglasno u ime Studentskog zbora Pravnog fakulteta kao legitimno izabranog predstavničkog tijela koje je kao takvo zastupljeno i na fakultetskom Vijeću, a što nam zaista daje na važnosti spram kojekakve izdvojene pojedinačne inicijative manje grupice nezadovoljnika, kako bi u suprotnom vjerojatno bilo i tretirano.

Moram reći kolege, da sam zaista radostan što vidim da postoji velik interes kolega koji žele promjene i to po principu res non verba. Iako Vas dosta želi konkretno pomoći, složit ćete se da skupina veća od 3-7 ljudi ne bi bila efikasna i teško bi ju bilo koordinirati.

Naime, uz odbor za javnu upravu pri studentskom zboru ''oformit'' ćemo jednu ''produženu ruku'' zbora kroz radnu skupinu zainteresiranih studenata kojih je 4-5, a koji zaista prednjače u izvrsnosti na našem studiju, zajedno ćemo nas 7 složiti dokument o kojem sam govorio ranije koji će se sastojati od naših prijedloga/zahtjeva uz argumentirana komparativna istraživanja, fakte te pisane preporuke katedri i određenih uvaženih predavača pojedinačno.

Slijedeći korak je sastanak s gospodinom glavnim tajnikom Stjepanom Lice od kojeg očekujemo podršku u vidu instrukcija u samu regulativu i propise pri samom fakultetu kako bismo prilikom izrade dokumenta bili sigurni da ono što tražimo ispunjava i materijalne pretpostavke odnosno kako bismo izbjegli bilo kakvu mogućnost Uprave da nas odbije zbog nekog materijalnog propusta i kojekakvih ''birokratskih'' pretpostavki.

Nakon izrade nacrta dokumenta, isti ćemo vjerojatno objaviti na stranicama zbora i ovdje kako biste svi imali uvid u isto te na temelju reakcija studenata isti eventualno nadopunili ili doradili. Nakon toga isti će se urudžbirati u dekanat čime će proces i službemo započeti.

Ono što je bitno, bila bi izrada tog dokumenta prije završetka ovog semestra kako bismo taj postolar imali posložen za 9mj pri prvoj slijedećoj sjednici fakultetskog Vijeća te bi dalje sve zapravo trebalo ići po samoj inerciji.

Također, postoje neke naznake da bi HRT u sklopu jedne emisije odradio reportažu o ovome, pa ako se prilika pruži objeručke ju planiramo iskoristiti.

Svi koji imate bilo kakve prijedloge, bez obzira kakvima Vam se činili na prvu tj kao sitnice ili manje značajne, šaljite ih bez ustručavanja na ''[email protected]''. Jer, sitnice čine razliku :)

Srdačno,

bella kiss

pravnik?
Ako si toliko nezadovoljan plaćom i ostalim stvarima, zašto jednostavno ne upišeš negdje diplomski? Tako se riješiš ove više škole kako ti kažeš, imaš veću plaću i nisi bakalar. Pardon,baccalaureus. Simple as that.
Kako se toga nisam ranije sjetio?!

Aine

Naime, uz odbor za javnu upravu pri studentskom zboru ''oformit'' ćemo jednu ''produženu ruku'' zbora kroz radnu skupinu zainteresiranih studenata kojih je 4-5, a koji zaista prednjače u izvrsnosti na našem studiju,
Jedino mi je ovo malo blesavo. Stvarno mislis da su ocjene garancija bilo cega?

Aine

Ybg, u takvim prilikama moraš uzeti neki benchmark kao relevantan autoritet spram nečeg, nekog.
Bezvezna forma. Samo to, forma. U ovih necu reci koliko godina lol studiranja, vidjela sam benchmark za ocjene odlican :D.

bella kiss

pravnik?
Pa ne znam ni ja jebote. Kako je to samo moglo promaknuti tako ingenioznom umu?
Ukratko, za svakog tko se buni zbog male plaće - Nastoj steći fakultetsku diplomu, pa ako ti ni to nije dosta, uči dalje do magisterija, doktorata....

Miracle_worker

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Daj mi reci, gdje si to pročitao?
U NN 20/16 iz siječnja 2016. na Županijskom sudu u Osijeku npr. -
Stručni suradnik u Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima – 1 izvršitelj/ica, uz obvezni probni rad od 3 mjeseca.

Stručni uvjeti:
– završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij defektološke, pedagoške, psihološke, pravne i druge srodne struke
[DOUBLEPOST=1462542201,1462540879][/DOUBLEPOST]
Apsolutno si u pravu. Ne pada mi na pamet paradirati okolo.
Ovo se treba odraditi na višoj razini
Neka Koprić koji je često na TV-u kad je u pitanju uprava poduzme nešto.
Sada se ima priliku isprsit.
Ne stigne, kad bi inače švrljao po Twitteru.....:mad::p
[DOUBLEPOST=1462732054][/DOUBLEPOST]Evo najsvježiji i rekao bih najneočekivaniji oglas u koji upada naša struka.
Riječ je o Općinskom sudu u Puli......

SUDSKOG SAVJETNIKA (m/ž) - 1 izvršitelj radi zamjene odsutne službenice

Stručni uvjeti za radno mjesto:
- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava ili specijalistički diplomski stručni studij prava
- položen pravosudni ispit - e pa kako je ovo moguće s obzirom na gore navedeni članak 22. Zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima.... :p

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks