AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Boras na ustavnom sudu pobija izjednačavanje sveučilišnih i stručnih studija

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Predivna vijest. :) Klinci koji su danas u osnovnim školama će imati šansu za desetak ili 15 godina gledati na Češku, Slovačku, Poljsku i Mađarsku onako kako mi danas gledamo na Norevšku, Švedsku i Finsku.

uniball

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Borasov izbor je dokazao: Hrvatska nema budućnost - Vijesti - Index.hr

"DANAŠNJA pobjeda Damira Borasa na izborima za rektora Sveučilišta u Zagrebu jasna je poruka da Hrvatska nema budućnosti i da je nitko u njoj ne bi trebao ni pokušavati tražiti. Osobito ne mladi, a iznad sviju ne oni koji žele razvijati sveučilišne i znanstvene karijere.

Posebno je poražavajuća činjenica da je Boras osvojio čak 54 glasa od mogućih 70 koliko broji članstvo Senata koje je danas odlučivalo o budućnosti najvećeg hrvatskog sveučilišta do 2022. godine. Zašto? Zato što je takva velika premoć jasna poruka da su čak i čelnim ljudima akademske zajednice, koji bi trebali biti najugledniji članovi svakog društva, osobne privilegije i interesi važniji od budućnosti građana.

Naime, kako drugačije protumačiti činjenicu da je toliki broj članova Senata uspio zatvoriti oči i uši pred tolikim aferama i nepravilnostima koje su se u protekle četiri godine nagomilale oko Borasa i njemu bliskih suradnika? U uređenoj zemlji časnim bi ljudima bilo dovoljno da je samo jedna od njih istinita da mu uskrate svoj glas. A mi smo ih u protekle četiri godine nabrojali više desetaka, od kojih smo većinu na Indexu predstavili u opširnim analizama."

garavuša

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Tuga, jad i čemer. Netko je negdje napisao da tih 54 glasa za Borasa, puno više govori o stanju u obrazovanju, nego sam Boras.
Očito da senatorima odgovara situacija kakva jest, pa i oni imaju tu neke interese. Ponovnim izborom su zapravo potvrdili da su zadovoljni njegovim prethodnim mandatom - za nepovjerovati.
Usput, u odnosu prema novoizabranom rektoru, jezično se bolje izražava moj općinski načelnik.

Miracle_worker

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ima novosti na planu borbe kontra specij. studija. Sva 4 Pravna faxa su kontra prijedloga izmjene HKO-a u našu korist.
Objavljeno u JL, samo ne mogu naći link...:mad:

mape5

Super Moderator
šta da!?!?
[DOUBLEPOST=1522750919,1522749653][/DOUBLEPOST]a nedavno sam bila na sprovodu gdje je bio nazočan i g.Boras...mali je :)

bella kiss

pravnik?
šta da!?!?
[DOUBLEPOST=1522750919,1522749653][/DOUBLEPOST]a nedavno sam bila na sprovodu gdje je bio nazočan i g.Boras...mali je :)
Mali a zajeban.
[DOUBLEPOST=1525088595][/DOUBLEPOST]Možete vi i nadalje filozofirati i komplicirati više nego to jeste, ali činjenica je da ako smo sastavni dio svijeta, onda se moraju neke stvari pojednostaviti. Što mislite, kako se ljudi koji su došli iz posve drugog obrazovnog sustava zapošljavaju u Americi u struci?
A kod nas imate ovo:
www.24sata.hr: 'Imam diplomu s Cambridgea, a ne daju da predajem glazbeni'

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Mali a zajeban.
[DOUBLEPOST=1525088595][/DOUBLEPOST]Možete vi i nadalje filozofirati i komplicirati više nego to jeste, ali činjenica je da ako smo sastavni dio svijeta, onda se moraju neke stvari pojednostaviti. Što mislite, kako se ljudi koji su došli iz posve drugog obrazovnog sustava zapošljavaju u Americi u struci?
A kod nas imate ovo:
www.24sata.hr: 'Imam diplomu s Cambridgea, a ne daju da predajem glazbeni'
Priča mi malo ima miris po dreku. Teško mi je povjerovati u nju iako ne tvrdim kako žena laže ili iskrivljuje istinu. Naprimjer, pored mnogih, postoji i mogućnost raznih tečajeva, seminara na Oxfordu i Cambridegeu. Njihovim pohađanjem si tehnički 'studirao' neki period na Oxfordu i Cambridgeu, ali to nužno ne znači da si i diplomirao. Evo, komparativni primjer, ona Tipurićeva 'Ljetna škola ekonomije' ili kako se već zvala gore na Kennedyevom. To je ekipa u jedno ljeto odslušala i dobila neke certifikate koje su nazvali diplomama i sad su kao oni 'diplomirali na Ekonomiji'. Jbte. S druge strane, moguće je da žena govori i istinu. Osobno ne vjerujem u ovo što je izneseno u tekstu.
Isto kao i naše razne missice i celebrtyiji koji su vani 'pozavršavali fakultete'. To je sve na isti kalup.

mape5

Super Moderator
Ma tekst je totalno debilan. Ja nisam skužila šta je na kraju ona završila. kakav kembriž i oksford... vjerojatno neki tečaj. Postoje pravila i plan i program obrazovanja. to treba biti usklađeno . za predavanje glazbenog, solffeggio je jako važan. Mislim da ne treba nasjedati na takve glupave tekstove.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks