AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

JUNZI366

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hvala na odgovoru :)

Pozdrav kolege.
Naisao sam na jos nesto sto mi nije jasno pa vas molim za pomoc.
znaci pise da moram prijaviti 18 do 30 ECTS bodova.
Ja imam obavezno prijavljena 4 predmeta ciji zbroj bodova iznosi 28 ECTS bodova.
pitanje glasi: je li dovoljno da prijavim samo ta 4 predmeta(ciji zbroj iznosi 28 bodova)
ili moram jos prijavit njemacki 3 koji mi je ponuđen kao izborni predmet ( onda bi imao 30 prijavljenih ECTS bodova)?
pitam jer me plase crvena slova :(
mozete ovdje vidjet na sto mislim ---> http://prntscr.com/8k4pwd
hvala unaprijed svima :)

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Pozdrav kolege.
Ja imam obavezno prijavljena 4 predmeta ciji zbroj bodova iznosi 28 ECTS bodova.
pitanje glasi: je li dovoljno da prijavim samo ta 4 predmeta(ciji zbroj iznosi 28 bodova)
ili moram jos prijavit njemacki 3 koji mi je ponuđen kao izborni predmet ( onda bi imao 30 prijavljenih ECTS bodova)?
mozete ovdje vidjet na sto mislim ---> Screenshot by Lightshot
njemacki upisujes prvi ili drugi put?

freya

Bok.

Prosle sam godine upisala redovno prvu godinu specijalistickog diplomskog, s tri ispita razlike koji ukupno nose 19 ECTS bodova. Za toliko bodova manje sam upisala predmeta u prvoj godini (znaci nisam upisala cijelu prvu) i ukupni zbroj upisanih ECTS u prvu godinu je bio 65, zimski semestar 43, ljetni 22. Polozila sam ispite u "iznosu" od 40 ECTS-a pa upisujem ponavljanje godine, s time da mi je ostao jedan razlikovni ispit od 5 ECTS-a, zbog cega se ne mogu upisati preko studomata vec moram u referadu na rucni upis.

U zimskom semestru ponavljam 15 ECTSa i moram upisati izborne predmete iz prve godine specijalistickog koje nisam mogla upisati prosle godine (zbog razlikovnih) a koji nose ukupno 6 ECTS-a (po 3 svaki). Ako to dodam na ovih 15 koje ponavljam, dobivam 21 ECTS. Svi predmeti iz zimskog semestra druge godine specijalistickog studija nose po 5 ECTS-a.

U uputi o ponavljanju godine stoji:

Redoviti student pri ponavljanju godine upisuje predmete i pripadajuće ECTS bodove
koje nije položio iz zimskog semestra niže godine studija te predmete i ECTS bodove
zimskog semestra više godine studija, obvezno max. zbroj ECTS bodova koji se
može dobiti po semestru; 27-30 ECTS bodova po semestru.

Znaci, ako dodam jedan ispit iz zimskog semestra druge godine, imam premalo ECTS-a (26). Ako dodam dva, imam previse (31).

Znam da sam zakomplicirala, ali ako je tko shvatio ovu zavrzlamu, molim sugestije. Jucer sam bila u referadi: Postupite po uputama na internetu...

Antonija

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
i ja imam jako sličnu situaciju,i nije mi jasno kako da uplatim i dođem na upis kad neznam kolko da uplatim jer isto te razlikovne imam:confused::confused:
jel možemo uplatit naknadno,nakon što obavimo upis??

Bok.

Prosle sam godine upisala redovno prvu godinu specijalistickog diplomskog, s tri ispita razlike koji ukupno nose 19 ECTS bodova. Za toliko bodova manje sam upisala predmeta u prvoj godini (znaci nisam upisala cijelu prvu) i ukupni zbroj upisanih ECTS u prvu godinu je bio 65, zimski semestar 43, ljetni 22. Polozila sam ispite u "iznosu" od 40 ECTS-a pa upisujem ponavljanje godine, s time da mi je ostao jedan razlikovni ispit od 5 ECTS-a, zbog cega se ne mogu upisati preko studomata vec moram u referadu na rucni upis.

U zimskom semestru ponavljam 15 ECTSa i moram upisati izborne predmete iz prve godine specijalistickog koje nisam mogla upisati prosle godine (zbog razlikovnih) a koji nose ukupno 6 ECTS-a (po 3 svaki). Ako to dodam na ovih 15 koje ponavljam, dobivam 21 ECTS. Svi predmeti iz zimskog semestra druge godine specijalistickog studija nose po 5 ECTS-a.

U uputi o ponavljanju godine stoji:

Redoviti student pri ponavljanju godine upisuje predmete i pripadajuće ECTS bodove
koje nije položio iz zimskog semestra niže godine studija te predmete i ECTS bodove
zimskog semestra više godine studija, obvezno max. zbroj ECTS bodova koji se
može dobiti po semestru; 27-30 ECTS bodova po semestru.

Znaci, ako dodam jedan ispit iz zimskog semestra druge godine, imam premalo ECTS-a (26). Ako dodam dva, imam previse (31).

Znam da sam zakomplicirala, ali ako je tko shvatio ovu zavrzlamu, molim sugestije. Jucer sam bila u referadi: Postupite po uputama na internetu...

Darijana

Pozdrav kolege.
mozete ovdje vidjet na sto mislim ---> Screenshot by Lightshot
Ako ga nisi prije upisivao onda ne moraš

fairyr

Ako prenosim jedan predmet iz zimskog i jedan iz ljetnog jel oba placam sad prilikom upisa i jel mogu oba polagat u 11. mjesecu?

Darijana

Ako prenosim jedan predmet iz zimskog i jedan iz ljetnog jel oba placam sad prilikom upisa i jel mogu oba polagat u 11. mjesecu?
Placas samo onaj iz zimskog sada ,a možeš polagati oba u 11 mj

fairyr

A na studomatu upisujem prvo taj iz zimskog sad, a ovaj predmet iz ljetnog u ljetnom semestru upisujem jel?

Silvia

Tako je, sad prvo upisuješ samo zimski. Onaj iz ljetnog ti studomat neće niti ponuditi.

JUNZI366

njemacki upisujes prvi ili drugi put?
nisam bas siguran da razumijem pitanje.polozio sam njemacki1 , njemacki2 je u ljetnom semestru , a sad mi nudi da prijavim njemacki3 (iz treceg semestra tj. druge godine)
Jel moram prijavit njemacki iz treceg semestra ili su mi dovoljna 4 predmeta koji iznose 28 ECTS bodova( pise da moram prijaviti 18 do 30 ECTS bodova)?

Darijana

nisam bas siguran da razumijem pitanje.polozio sam njemacki1 , njemacki2 je u ljetnom semestru , a sad mi nudi da prijavim njemacki3 (iz treceg semestra tj. druge godine)
Jel moram prijavit njemacki iz treceg semestra ili su mi dovoljna 4 predmeta koji iznose 28 ECTS bodova( pise da moram prijaviti 18 do 30 ECTS bodova)?
Znači pitanje je da li si upisivao već njemački 3 ali očito nisi jer da jesi bio bi ti već označen kao da ga moraš upisati...ukratko ne moraš ga upisati :)

Dudu

Bok ljudi, meni treba malo razrješenje moje situacije.
Upisala sam prošle godine ponovni upis prve godine. ostvarila sam u te dvije godine 46 ects-a. znaci ostala su mi dva predmeta koja nisam polozila. jel to sada znaci da prelazim na vanredno i placam 7200+ 300 kn upisninu?

Nerea

mogu li ja sada u zimskom semestru upisati engleski 3, a da u ljetnom ne upišem engleski 4? hvala

2000

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bok ljudi, meni treba malo razrješenje moje situacije.
Upisala sam prošle godine ponovni upis prve godine. ostvarila sam u te dvije godine 46 ects-a. znaci ostala su mi dva predmeta koja nisam polozila. jel to sada znaci da prelazim na vanredno i placam 7200+ 300 kn upisninu?
Mislim da prelazis na izvanredne jer nemas ostvarenih 60 bodova u dvije akademske. A dvije akademske maksimalno mozes biti na istoj godini da bi ostao/la redovni student

zmia11

Ljudi, ja bi trebala ove godine preci u izvanredne. Zna li mozda netko postoji li mogucnost da tih 6000 kn platim u dvije rate? Hvala!

Dudu

Ljudi, ja bi trebala ove godine preci u izvanredne. Zna li mozda netko postoji li mogucnost da tih 6000 kn platim u dvije rate? Hvala!
jesi sigurna da je 6000? ja isto moram preći na vanredno a mislila sam da je 7200 :O

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks