AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Plaćaš prvo zimski semestar, sada na upisima, a kad u veljači budeš upisivala ljetni semestar, plaćaš za ljetni semestar, to ti ispadne kao dvije rate :)
Ajme hvala, odma mi je lakše :)

Ja upisujem drugu godinu, i sad mi na studomatu piše da moram odabrati smjer, kad sam u onom postupku upisa. Zar se smjer nije prije odabirao na trećoj godini ili sam to ja nešto pobrkala?

monalisa

a moramo li te predmete(iz ljetnog koje nismo polozili)platit sad u zimskom semestru ili ne. placamo ako ne polozimo do upisa u ljetni semestar iili? :) hvala
Da plaćamo ih u veljači ako ih do tad ne položimo jer sad se plaća samo ono što se upisuje što spada u zimski semestar

Što znači na studomatu kad mi pri odabiru izbornog predmeta piše "Predmet je već upisan u drugoj izbornoj grupi??"

Jackie

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ajme hvala, odma mi je lakše :)

Ja upisujem drugu godinu, i sad mi na studomatu piše da moram odabrati smjer, kad sam u onom postupku upisa. Zar se smjer nije prije odabirao na trećoj godini ili sam to ja nešto pobrkala?
To je i mene zbunilo, ali to ne diraš. Klikneš onu narančastu strelicu kraj "predmeti" i onda odabereš predmete koje ti ponudi za zimski semestar, vratiš se nazad i onda odabereš "upis". Pravila su ovdje pa pregledaj, nije prekomplicirano http://www.pravo.unizg.hr/_news/14537/Upute za upis po studomatu prema preduvjetima.pdf

Tinchy1808

pozdrav, može pomoć, molim vas, jučer sam bila u referadi i ništa nisam saznala :( ove godine sam bila na mirovanju i naravno nisam ništa riješavala ove godine tako da mi je ostalo radno, izborni predmet i diplomski. Sanja mi rekla da moram platit cijelu školarinu, e sad ja prvo upisujem predmete na studomatu i onda do 6.10 moram uplatiti školarinu i doc sa indeksom i uplatnicom u referadu ili kako? jesam ja to dobro shvatila i rekla mi je da moram napisati molbu za nastvak studiranja i plaćanja u više rata pa kad i kolliko bi trebala platiti školarinu ako moram prvo molbe predati?

minny

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Zna netko trebamo li prvo platiti školarinu i donijeti uplatnicu i indeks u referadu i onda se upisati preko studomata ili obrnuto ?
Kako znamo koji su predmeti u zimskom, a koji u ljetnom semestru, piše valjda na studomatu ?
Ja imam 2 predmeta sa 1.g još za položit,a sve ostale sam položila (stekla sam ukupno 39 bodova i izvanredna sam studentica) i upisala sam još 1 predmet sa 2.g.(državna uprava upisana prošle god). Ta dva predmeta koja su mi ostala su uvod i nauka 1 i 2. Trebala bi onda upisati po ovom novom, neke još predmete sa 2.g. pod zimski semestar i u veljači onda predmete sa ljetnog semestra... kako onda računam da znam kolika mi je školarina i jel vrijedi onda kvota da se upisuje najmanje 18, a najviše 30 bodova :confused:

Jackie

Zna netko trebamo li prvo platiti školarinu i donijeti uplatnicu i indeks u referadu i onda se upisati preko studomata ili obrnuto ?
Kako znamo koji su predmeti u zimskom, a koji u ljetnom semestru, piše valjda na studomatu ?
Ja imam 2 predmeta sa 1.g još za položit,a sve ostale sam položila (stekla sam ukupno 39 bodova i izvanredna sam studentica) i upisala sam još 1 predmet sa 2.g.(državna uprava upisana prošle god). Ta dva predmeta koja su mi ostala su uvod i nauka 1 i 2. Trebala bi onda upisati po ovom novom, neke još predmete sa 2.g. pod zimski semestar i u veljači onda predmete sa ljetnog semestra... kako onda računam da znam kolika mi je školarina i jel vrijedi onda kvota da se upisuje najmanje 18, a najviše 30 bodova :confused:
Prvo se treba upisati preko studomata, a onda u listopadu doći u referadu sa uplatnicom i indeksom. Studomat ti ponudi predmete zimskog semestra koje možeš upisati tako da ne možeš promašiti. Koliko bodova upišeš, tolika će ti biti školarina (1 bod - 100 kn), a kvota 18-30 bi trebala vrijediti i tako će ti pisati i na studomatu, iako nekima omogućuje i od 18-39, pa je moguće da možeš upisati i više.
Znači odi prvo na studomat i vidi šta od predmeta možeš upisati :) Pošto upisuješ parcijalu, računaj da moraš izabrati koje predmete nećeš upisati, pa pogledaj popis predmeta po semestrima za drugu godinu. Pošto si državnu upravu upisala prošle godine, moraš ju odabrati opet, ali mislim da će ti to na studomatu već biti odabrano samo po sebi.

Popis predmeta je ovdje :
http://www.pravo.unizg.hr/_news/14537/Izvedbeni plan-javna uprava.pdf

Nerea

meni su ostala 2 predmeta s 1.god. u zimskom semestru(14 ects-a). mogu li ja onda upisati samo 1 predmet s 2.god. iz zimskog? i to predmet po svom izboru?

topanga

prelazim s redovnog na vanredno. ostvarila sam 7 bodova u prethodnoj godini. sad upisujem jedan ispit i diplomski. placam samo to ili sve? ne razumijem tu granicu od 18 bodova...ja imam 16:(

jozefina

meni su ostala 2 predmeta s 1.god. u zimskom semestru(14 ects-a). mogu li ja onda upisati samo 1 predmet s 2.god. iz zimskog? i to predmet po svom izboru?
Moze! Vodi racuna da upises min 18 ects-a

Aine

Za one koje zanima placanje diplomskog... jucer je gospodin Koscak meni jasno rekao vanredni studenti samo jedanput placaju diplomski, bez obzira na polozene/nepolozene ispite placa se upisnina i ako ima nepolozenih ispita iz trece god.
kako sam ja onda prosle godine upisala drugi put 3. i platila diplomski? nisam diplomirala i super ako ga ove godine necu opet platiti...

minny

Kad budu upisi za ljetni semestar u veljači da li se treba platiti opet upisnina ili samo plaćamo bodove ?

Mateja766

pozdrav, može pomoć, molim vas, jučer sam bila u referadi i ništa nisam saznala :( ove godine sam bila na mirovanju i naravno nisam ništa riješavala ove godine tako da mi je ostalo radno, izborni predmet i diplomski. Sanja mi rekla da moram platit cijelu školarinu, e sad ja prvo upisujem predmete na studomatu i onda do 6.10 moram uplatiti školarinu i doc sa indeksom i uplatnicom u referadu ili kako? jesam ja to dobro shvatila i rekla mi je da moram napisati molbu za nastvak studiranja i plaćanja u više rata pa kad i kolliko bi trebala platiti školarinu ako moram prvo molbe predati?
samo na a4 papiru rukom napises da molis da ti se odobri nastavak studiranje jer ti je iz tog i tog razloga prosla godina bila u mirovanju.tako sam ja predala zajedno sa uplatnicom i ineksom prosle godine.a imas i u knjizari pravnog fakulteta za kupiti bas molbu di samo popunis. jesi redovni ili izvanredni?ne kuzim zasto placas cijelu skolarinu?

karosa

trebala bi predati molbu za mirovanje godine razlog roditeljski d. (što da napišem)?, nažalost rečeno mi je da više nema mirovanja godine bez plaćanja jedino se mogu upisati samo nepoloženi predmeti obzira kolo ects b. iznose i netko je naveo da se može platiti u dvije dok u uputama piše da se cijeli iznos plaće kad se upisuje zimski semestar?

pgalosi

Pozz zanima me jedna stvar. Redovna sam studentica. Uglavnom ostala su mi 2 predmeta. 1 u prvom i 1 u drugom semestaru. Ukupno 14ects. Zanima me sad da li ću upisat čistu drugu godinu ako rijesim ovaj predmet iz drugog semestra u 11 mj na izvanrednom roku Ili upisujem tzv.parcijalu? Odnosno da li ću u 3 semestar upisat 37 ectsa ili samo 23 koliko sam ostvarila u prvom semestru?

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
odgovor iz referade:

PLACANJE- placamo samo predmete iz zimskog semestra kojkn upisujemo + 300kn upisnine

POPUNJAVANJE INDEKSA- nista ne upisujemo sami, dobit cemo naljepnice koje ce nam oni zalijepiti u indeks.

eto, ako netko jos nesto sazna, neka javi.
Sexy modernizacija!! :) Evo još jednom, ako je nekome promaknulo.

odgovor iz referade:

PLACANJE- placamo samo predmete iz zimskog semestra kojkn upisujemo + 300kn upisnine

POPUNJAVANJE INDEKSA- nista ne upisujemo sami, dobit cemo naljepnice koje ce nam oni zalijepiti u indeks.

fakin

Super Moderator
eto ove godine stvarno i napokon ne može jednostavnije...

na studomatu izvršiti upis, nakon toga uplatiti i odnijeti dio uplatnice i index u referadu na označene datume i onda za par tjedana pokupiti natrag indexe i to je to...nema više po 4, 5 sati čekanja na stepenicama :D

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks