AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

martina_sk

Administrator
Nemam više riječi za ovaj faks Znači, nisam platila 2.ratu (jer je došlo do nekih neočekivanih događanja u mom životu). I sad, hoću se ko čovjek ispisati s faksa tak da se prijavim na burzu i zaradim si nekaj, al ne.. Oni mene ne puste jer nisam platila 2.ratu
oprosti, ali meni je sasvim logično da moraš platiti drugu ratu. jer imala si sva studentska prava kao i netko tko je odmah platio cijeli faks. onda onaj koji je odmah uplatio sve i ispisao se npr nakon 6 mj je budala.

Odem do burze, tamo mi pak vele da moram biti izvanredni student da bih se mogla prijaviti. Ima tko kakav savjet, bi mene prebacili na izvanrednog makar nisam platila 2.ratu? Jer ovak sam nigdje, nit mogu ić na ispite nit si mogu tražit posao
ne znam da li bi te bez obzira na to prebacili na izvanredne. ali koliko znam da bi tražila posao ti praktički ne moraš biti prijavljena na burzu, bitno da imaš radnu knjižicu. iako prijavljivanje na burzu ima prednosti, ali mislim da ne moraš.

Ninek

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Nemam više riječi za ovaj faks :mad: Znači, nisam platila 2.ratu (jer je došlo do nekih neočekivanih događanja u mom životu). I sad, hoću se ko čovjek ispisati s faksa tak da se prijavim na burzu i zaradim si nekaj, al ne.. Oni mene ne puste jer nisam platila 2.ratu :disgusted: Odem do burze, tamo mi pak vele da moram biti izvanredni student da bih se mogla prijaviti. Ima tko kakav savjet, bi mene prebacili na izvanrednog makar nisam platila 2.ratu? Jer ovak sam nigdje, nit mogu ić na ispite nit si mogu tražit posao :hm:
Pa to ti je ravno tome da si provukla na neku kreditnu karticu dvije rate za školarinu..misliš da bi ti oprostili drugu ratu jer si odlučila odustat? Radit možeš preko studentskog ugovora za početak, ak si redovni. Ili posudi lovu za drugu ratu pa se ispiši i radi..ne znam kaj bi ti savjetovala, al nema nelogičnosti u tome da oni potražuju svoje dugovanje.

raznolikost

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
koliko znam da bi tražila posao ti praktički ne moraš biti prijavljena na burzu, bitno da imaš radnu knjižicu.
Točno.

prijavljivanje na burzu ima prednosti
Eventualno neki tečajevi koje plaća burza, odnosno porezni obveznici. Neka dodatna prava više i ne.
Eventualno, ako imaš manje od 2000 prihoda po čalnu domaćinstva, radno si sposoban, a na burzi si najmanje tri mjeseca, ostvaruješ pravo na besplatnu (socijalnu) ZET-ovu iskaznicu.
Ako nekog zanima, ovdje ima više detalja o tome: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=29496

matejica

Ma još ću nekako i uspjet skupit za drugu ratu, al me malo strah jer ne znam hoće li mi to proć bez ikakvih sankcija? Nadam se da ću i ja morat samo napisat molbu i platit onih 150kn 'kazne'? I hvala na savjetima :)

Lavica01

A ako npr platim drugu ratu u srpnju ili kolovozu, da li imam pravo izaći na rokove u rujnu? Malo sad kompliciram i vjerojatno bi bilo najbolje da se raspitam u referadi no ako netko može pomoći...zahvaljujem

Ninek

A ako npr platim drugu ratu u srpnju ili kolovozu, da li imam pravo izaći na rokove u rujnu? Malo sad kompliciram i vjerojatno bi bilo najbolje da se raspitam u referadi no ako netko može pomoći...zahvaljujem
Moraš pripazit kad ćeš plaćat, jer se rokovi za rujan prijavljuju puno prije, pa da ti se ne bi dogodilo da ne uspiješ prijavit jer nisi platila dovoljno rano.

NUNU

Kolege da li je na kraju cijena ects boda za izvanredne ostala ista tj. 80kn ili se nešto mijenjalo??

ivana2103

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi,jel mi moze netko objasniti sljedecu stvar..ja sam upisala parcijalu trece,iz druge god ostalo mi je 2 predmeta,jedan sam dala jedan cu nadam se uskoro..e sad,sta ja onda na jesen upisujem,cistu trecu ili?? i dal cu i dalje bit redovan student? hvala unaprijed na odgovoru ak ce se nekome dati odg :)

grgech

pročitala sam dosta postova u ovoj temi ali nisam našla ništa konkretno, zanima me par stvari, zapravo trebam potvrdu, vanredni sam student prve godine

1) s više od 55 ects bodova upisujem drugu godinu kao redovni

2) s 50-55 ects bodova upisujem drugu godinu, nastavljam vanredno, i plaćam ects bodove s prve godine koje nisam položila po cijeni 100kn/ects

3) cijena godine je 7200 ili 6000, ako ne brojim onih 300 za upisninu, jer na stranici faksa piše da izvanredni prvu godinu odsad plaćaju 7200 iako je jedan bod za iste 100 kuna, pa onda ne znam koliko bi koštala druga

4) za manje od 50 ects upisujem parcijalu, znači upisujem predmete koje sam pala + predmeti druge godine, ali toliko njih da nadopunim bodove do maksimalno 60, upisujem po cijeni 100kn/ects ... znači li to da onda ako sve položim, upisujem parcijalu s predmetima druge koje još nisam, i predmete s 3 da nadopunim, opet ista priča?

i jedno pitanje, jel se gleda više od 55 i 50 ili oni ulaze unutra?

hvala :)

Vugra

kao i na prvoj godini. 31.

tu su sve cijene tako da bih rekla da je za izvanredne sad 100 kn a za redovne 120. http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/upisi/odluka_o_cijenama

ovo je bilo na stranici faksa :

PLAĆANJE PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA ZA REDOVITE STUDENTE
Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prilikom upisa u više godine studija u ak. god. 2013/14. i 2014/15. plaćanje participacije troškova studija redovitih studenata temelji se na:

Odluci o punoj subvenciji participacije u troškovima studija za redovite studente na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2012./13., 2013./2014. i 2014./2015 (NN 90/12)

Odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu o ujednačavanju sustava participacija u troškovima studija redovitih studenata viših godina na Sveučilištu u Zagrebu (od 11. rujna 2012.)

Pravilniku o studiju

Odluka o naknadama za usluge u akademskoj 2013/2014. godini

Pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija na preddiplomskim, diplomskim, integriranim i stručnim studijima(od 13. ožujka 2013.)

Plaćanja participacije troškova studija oslobođeni su (plaćaju samo upisninu):

1. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.

2. Studenti s utvrđenim invaliditetom višim od 60 posto, ako su u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 30 ECTS bodova.

3. Studenti koji su redovito (svake godine) ostvarili uvjete za upis više godine studija te ako u vrijeme upisa u višu godinu studija prosjek njegovih ocjena iz ispita koje je položio od početka studija iznosi najmanje 3,5 (aritmetički ili težinski prosjek – koji je u konkretnom slučaju povoljniji za studenta).

4. Student koji prima stalnu novčanu pomoć upisuje više godinu studija bez plaćanja participacije sve dok redovito ostvaruje uvjete za upis više godine studija bez obzira na prosjek ocjena.

Participaciju troškova studija prema toč. 12. Pravila participiranja redovitih studenata u troškovima studija na preddiplomskim, diplomskim, integriranim i stručnim studijima (od 13. ožujka 2013.) plaćaju (uvećano za upisninu):

1. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili 30-54 ECTS bodova plaćaju 120 kuna po svakom ECTS bodu koji nisu položili u prethodnoj akademskoj godini.

2. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju participaciju školarine u iznosu od 7.200,00 kuna.

PRAVILA O PLAĆANJU PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA ZA IZVANREDNE STUDENTE OSTAJU NEIZMIJENJENA U ODNOSU NA DO SADA VAŽEĆI SUSTAV :wtf::confused:

Neznam di je to nestalo, jer više to nemrem nać na stranici, krajem 5.mjeseca su to bili stavili

grgech

PRAVILA O PLAĆANJU PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA ZA IZVANREDNE STUDENTE OSTAJU NEIZMIJENJENA U ODNOSU NA DO SADA VAŽEĆI SUSTAV :wtf::confused:

Neznam di je to nestalo, jer više to nemrem nać na stranici, krajem 5.mjeseca su to bili stavili
a kako je do sada bilo za vanredne hah

.ivy.

bihter

Jel se onda moze prebacit redovno sa izvanrednog ako imas 50 i vise bodova? jel se gleda prosjek*?

Vugra

u odluci od 13.3.2013 koja se odnosi na oducu akafemaku godinu,pise da za izvanredne pravila placaju ostaju ista kao prije nego sto je ta odluka o participaciji donesena. znaci 80 kn po bodu.

a u ovom drugom tekstu koji je kolegica objavila,i koji j kao i onaj za 80kn objavljen na stranici faksa ,pise da nam je bod 100kn .

i sad neznamo koje pravilo vrijedi

Melanie

Bakalar
Ovako...

ja bila u referadi, i raspitala se za cijene ects bodova...
znači, kolege, ZABORAVITE onu odluku koja je bila donešena prije 2 ili 3 mjeseca, jer ova koja je donešena u 6 mj VRIJEDI.

znači, izvanredni studenti plaćaju od iduće akademske godine 100kn po ECTS-u!

i tako, moja sreća u vezi sniženja cijena prijavnica nije dugo trajala jer su povisili cijene školarine!!! eto. super. pod navodnicima.

malaplava1

Kolege da li je na kraju cijena ects boda za izvanredne ostala ista tj. 80kn ili se nešto mijenjalo??
provjeri kod sanje, jer nam apsulventima iako smo inzvaredni nije vise 50 kn bod nego 100 kn, tako da mislim da je i vam 100 kn jer redovnim studentima je 120 kn bod

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks