AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Dolla

Miss Gates
Re: Školarina, uspisnina i ostale financije

Zna li itko išta o ovoj informaciji koja je danas bila na vijestima na RTL-u da je ministar Jovanović rekao da će upis u više godine studija (znači kod nas se to odnosi na drugu i na treću godinu) biti besplatan samo ako skupimo 55 ECTS bodova? Jer dosad smo uvijek mogli na višu godinu prenijeti 10 ECTS bodova a na pravnom faksu, pod kojim smo mi sada, oduvijek vrijedi pravilo da je uvjet za besplatni upis prosjek 3,5??? I što sad s tim, što od toga svega vrijedi za nas? Jel možda netko nešto o tome pitao Sanju iz referade?

amaterka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
sto ako recimo netko nema novaca za platiti skolarinu, sto se onda događa, da li pada godinu, gubi pravo studiranja ili kasnije kad smogne novce upisuje ispočetka fakultet

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
sto ako recimo netko nema novaca za platiti skolarinu, sto se onda događa, da li pada godinu, gubi pravo studiranja ili kasnije kad smogne novce upisuje ispočetka fakultet
Ako nemaš novaca, moraš naći dobročinitelja, tj. nekog bogatog mecenu. :) Nešto kao Ivica Kičmanović Kumordinara

Ako ne nađeš dobročinitelja, eee, onda ne možeš polagati ispite. Kad kupiš lovu, možeš tek upisati dok budu upisi i tad normalno iuplaćuješ školarinu i upisuješ kao da se ništa nije dogodilo.

Možeš ti i deset godina pauzirati, pa s prvim krugom nadolazećih upisa iskeširati lovu i bezbolno obnoviti svoj studentski status izvanrednog studenta i nastaviti točno tamo gdje si stala. :)

amaterka

Ako nemaš novaca, moraš naći dobročinitelja, tj. nekog bogatog mecenu. :) Nešto kao Ivica Kičmanović Kumordinara

Ako ne nađeš dobročinitelja, eee, onda ne možeš polagati ispite. Kad kupiš lovu, možeš tek upisati dok budu upisi i tad normalno iuplaćuješ školarinu i upisuješ kao da se ništa nije dogodilo.

Možeš ti i deset godina pauzirati, pa s prvim krugom nadolazećih upisa iskeširati lovu i bezbolno obnoviti svoj studentski status izvanrednog studenta i nastaviti točno tamo gdje si stala. :)
pitam za redovne studente. dal redovni gubi status redovnog

Pčelica M.

Stvarno možeš preskočiti upise ove godine, i tako 'zamrznuti' godinu, pauzirati ... i nagodinu ponovno upisati točno tamo gdje sam stala? To je stvarno moguće ako izvanredno studiram?

amaterka

Stvarno možeš preskočiti upise ove godine, i tako 'zamrznuti' godinu, pauzirati ... i nagodinu ponovno upisati točno tamo gdje sam stala? To je stvarno moguće ako izvanredno studiram?
izvanredni mogu pauzirati koliko zele dok god su voljni placat

.ivy.

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Financiranje javne uprave

Ne znam gdje bi postavila ovo pitanje pa ako netko zna...
vidim da je za nove izvanredne studente upisnina u prvu godinu 2012/2013. 6000kn ? što je duplo skuplje od upisnine prošle godine? kaj sad to znači da nam je upis u drugu godinu toliko puno novaca?
to i mene zanima? dal je upis sam u prvu godinu 6000 kn il i mi koji upisujemo drugu izvanredno isto tolko placamo?

malaplava1

Koliko plaćam ako imam samo diplomski za riješiti? Upisnina + 9 ects x 80 kn ili još nešto?
mislim da bi to trebalo biti sve.a nazovi jos referadu tamo poslje 20.8. jer mislim da tako nesto tebaju ponovno krenuti raditi pa ih jos pitaj. il nek me netko od kolega dopuni.

topanga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok. dal netko zna dal se ova nova odluka vlade odnosi na one koji ce sad upisat vec petu godinu studiranja? dakle upisala sam normalno prvu, 'pa onda parcijalu prve i druge, pa drugu, pa parcijalu druge i trece...sad bi trebala trecu. hvala:confused2:

martina_sk

Administrator
bok. dal netko zna dal se ova nova odluka vlade odnosi na one koji ce sad upisat vec petu godinu studiranja? dakle upisala sam normalno prvu, 'pa onda parcijalu prve i druge, pa drugu, pa parcijalu druge i trece...sad bi trebala trecu. hvala:confused2:
mislim da ne. pročitaj članak koji je objavljen par postova gore.

Eriatarka

Moram upisat ostatak treće ove godine i znam sad da se ispiti plaćaju po bodovima, ali zanima me koliko košta diplomski i praksa? Fala! I može li se platiti u dvije rate (ostatak treće, jel) kao do sada?

Tončica

Moram upisat ostatak treće ove godine i znam sad da se ispiti plaćaju po bodovima, ali zanima me koliko košta diplomski i praksa? Fala! I može li se platiti u dvije rate (ostatak treće, jel) kao do sada?
izrada diplomskog rada ti je 9 bodova, a praksa 2 boda. X 80kn ili x 100kn, ovisno jesi izvanredni/redovni. moje osobno mišljenje je da će i ove godine dozvoliti dvije rate, obzirom na sve oko nas...

mikimaus

Evo jedno pitanje u vezi školarine. Totalno sam zbunjen, pa je najbolje da tu pitam.

NPR.

Recimo da imam 5 položenih predmeta sa prve godine (Uvod u državu i pravo, Osnove Politologije, Engleski, Osnove Informatike i Ustavno pravo RH).
Ti predmeti sveukupno nose 32 ECTS boda.
Sada bi htio upisati parcijalu, ali ne znam koliko se plaća ta školarina. Znam da je ECTS bod za redovne 100 kn.
Da li bi trebao platiti punu školarinu 6000kn + upis 28 ECTS bodova sa druge godine + upisnina od 300kn što sve ukupno iznosi 9100kn?

ili

bi trebao platiti samo ovih 28 ECTS bodova koje upisujem + upisnina od 300kn? Znači trebao bi platiti 3100kn?

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo jedno pitanje u vezi školarine. Totalno sam zbunjen, pa je najbolje da tu pitam.

NPR.

Recimo da imam 5 položenih predmeta sa prve godine (Uvod u državu i pravo, Osnove Politologije, Engleski, Osnove Informatike i Ustavno pravo RH).
Ti predmeti sveukupno nose 32 ECTS boda.
Sada bi htio upisati parcijalu, ali ne znam koliko se plaća ta školarina. Znam da je ECTS bod za redovne 100 kn.
Da li bi trebao platiti punu školarinu 6000kn + upis 28 ECTS bodova sa druge godine + upisnina od 300kn što sve ukupno iznosi 9100kn?

ili

bi trebao platiti samo ovih 28 ECTS bodova koje upisujem + upisnina od 300kn? Znači trebao bi platiti 3100kn?
plaćaš samo tih 28 bodova + upisnina :happy:

moreplovac

jel zna tko koliko godina mogu redoviti studenti bez plaćanja studirat a da neplaćaju , ja sa, jednom upisala parcijalu, a sad mi je ostao samo diplomski, jel moram platit sad na upisima ili imam još jednu godinu fore bez plačanja?? :)

martina_sk

Administrator
jel zna tko koliko godina mogu redoviti studenti bez plaćanja studirat a da neplaćaju , ja sa, jednom upisala parcijalu, a sad mi je ostao samo diplomski, jel moram platit sad na upisima ili imam još jednu godinu fore bez plačanja?? :)
mislim da moraš platiti i 9 bodova koliko nosi završni rad, jer kad sam jednom pričala sa sanjom rekla je da oni koji su upali besplatno imaju jednu godinu fore, tj da mogu besplatno produžiti studiranje za jednu godinu, a to si ti već napravila kad si upisala parcijalu tako da mislim da više ne možeš. ali za svaki slučaj nazovi sanju i pitaj.

5ryca

ja sam redovan student, prošle god prvi put upisala prvu god i sad ću upisat pad (inaće bez plaćanja sam do sad bila).kolko ću morat platit?skroz sam zbunjena :) hvala!

vibica

ja sam redovan student, prošle god prvi put upisala prvu god i sad ću upisat pad (inaće bez plaćanja sam do sad bila).kolko ću morat platit?skroz sam zbunjena :) hvala!
Po bodu 100 kuna plus 300 kuna školarine.
Koliko ti je ostalo još bodova, odnosno koliko misliš upisati?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks